Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultinė laida „Labas rytas“ švenčia 30-metį: pusryčių pas Beatą susirinko ir legendiniai vedėjai

Lygiai prieš 30 metų, lapkričio 30-ąją, gimė Lietuvos televizijos laida „Labas rytas“, dabar besivadinanti „Labas rytas, Lietuva“. Tūkstančius žiūrovų jau tris dešimtmečius žadinanti LRT laida jubiliejinį ketvirtadienio rytą pasitiko „Beatos studijoje“, kur atšventė apvalią sukaktį.
Ignas Krupavičius, Živilė Vaškytė, Lavija Šurnaitė, Eglė Daugėlaitė
Ignas Krupavičius, Živilė Vaškytė, Lavija Šurnaitė, Eglė Daugėlaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Laidos krikštatėvis – žurnalistas Vytautas Kvietkauskas, idėją atsivežęs iš Jungtinių Valstijų, kur viešėdamas pamatė kultinę laidą „Good Morning, America“. Šiuo metu tai – vienintelė Lietuvoje ryto informacinė-pramoginė televizijos laida Lietuvoje, transliuojama nuo 6 iki 9 val. pirmadienį-penktadienį ir nuo 9 iki 12 val. šeštadienį.

LRT nuotr./Pirmieji „Labo ryto“ vedėjai Vytautas Kvietkauskas, Henrikas Vaitiekūnas, Romas Jankauskas
LRT nuotr./Pirmieji „Labo ryto“ vedėjai Vytautas Kvietkauskas, Henrikas Vaitiekūnas, Romas Jankauskas

Per tris dešimtmečius laidą vedė kone keturios dešimtys vedėjų, tarp kurių – garsūs žurnalistai Henrikas Vaitiekūnas, Vytautas Kvietkauskas, Algimanta Žukauskienė, Skirmantas Pabedinskas, Edita Mildažytė, Andrius Tapinas, Živilė Vaškytė, Lavija Šurnaitė, Modestas Naudžius, Raigardas Musnickas, Jogaila Morkūnas, Gražina Sviderskytė, Ingrida Žaltauskaitė, Guoda Pečiulytė ir daugelis kitų.

Ilgiausiai „Labą rytą“ vedė dabartinis jo vedėjas Ignas Krupavičius. Jo stažas – net 10 metų. Dabartinė vedėja Eglė Daugėlaitė prie laidos vairo stojo prieš 5-erius metus. Beje, už savo vedamą laidą ji yra mėnesiu jaunesnė...

Tikrąją savo gimimo dieną, lapkričio 30-ąją, „Labas rytas, Lietuva“ nuo ankstaus ryto kvietė žiūrėti specialią šventinę transliaciją iš „Beatos studijos“. Šventiniuose pusryčiuose dalyvavo ir visas būrys buvusių vedėjų.

V. Radžiūno (LRT) nuotr./„Labas rytas, Lietuva“ 30-mečio akimirka
V. Radžiūno (LRT) nuotr./„Labas rytas, Lietuva“ 30-mečio akimirka
V. Radžiūno (LRT) nuotr./„Labas rytas, Lietuva“ gimtadienis
V. Radžiūno (LRT) nuotr./„Labas rytas, Lietuva“ gimtadienis

Linksmieji faktai apie „Labą rytą“:

  • Vedėjas Ričardas Sartatavičius, pramiegojęs ir skubėdamas į laidą net aplamdė savo automobilį, bet į eterį suspėjo! Jis, beje, įvažiavo į bloką, saugantį Seimą nuo sovietų tankų.
  • „Pramiegojimų“ rekordininkai – Jogaila Morkūnas, prabudęs likus 12 minučių iki eterio, Algimanta Žukauskienė – 15, Gražina Sviderskytė – 16. Taip, tokiu ankstyvu metu (laida prasideda 6 ryto) kiekviena sekundė svarbi!
  • Laidos pašnekovai buvo ir gyvūnai: Edita Mildažytė kalbino ir saldainiais vaišino mešką, A.Žukauskienė – stirną, Ričardas Sartatavičius – arklį. Tarp svečių yra buvę ne tik kačių ir šunų, bet ir jūrų liūtų.
  • Dabartinė „Labo ryto“ vedėja Eglė Daugėlaitė gimė vos mėnesiu vėliau, negu pati laida. Sausio pradžioje Eglei sueis 30.
V. Radžiūno (LRT) nuotr./„Labas rytas, Lietuva“ gimtadienis
V. Radžiūno (LRT) nuotr./„Labas rytas, Lietuva“ gimtadienis
  • Vedėjas rekordininkas – Ignas Krupavičius. Prie laidos vairo jis jau –dešimt metų. 2016-aisiais jis padarė pertrauką – savo noru tarnavo Lietuvos kariuomenėje. 9 mėnesius eteryje jį pakeitė Richardas Jonaitis.
  • Antrieji pagal laiką vedėjai – Modestas Naudžius, šiuo metu prodiusuojantis „Labą rytą“ ir „Labą dieną“, ir E.Daugėlaitė, vedėjais išdirbę 5-erius metus.

Dabartinė laidos prodiuserė – Justė Navickaitė – neseniai pareigomis susikeitė su dabar reportere dirbančia Ieva Žigaite. Laidos komandos nariai – universalūs, prireikus gali dirbti bet kokį darbą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Labas rytas, Lietuva“ 30-mečio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Labas rytas, Lietuva“ 30-mečio akimirka
  • Pašnekovai kartais pramiega, pamiršta apsilankymą laidoje, kiti įstringa spūstyse. Bet yra nutikę taip, kad supainioję datas, ateina savaite anksčiau. Vietoje vieno pašnekovo vedėjams yra tekę kalbinti du pašnekovus iškart.
  • Dar vienas rekordas – 32. Tiek svečių yra sudalyvavę vienoje laidoje. Nepilna sudėtimi studijoje dainavo du chorai.
  • Tiesioginė laida buvo vedama krentant su parašiutu 3 km aukštyje, taip pat ant vandens (banglentės), po vandeniu, iš požemių-bunkerių, daryta mankšta viešajame transporte ir stotelėse...

TAIP PAT SKAITYKITE: Ignas Krupavičius susižalojo plaukdamas vandens motociklu: laidą vedė praskelta kakta ir nosimi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius