Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kultūros festivalis „Purpurinis vakaras“ ketvirtadienio vakarą pakvietė į muzikinę degustaciją

„Būtų labai liūdna, jei 13 mums taptų nesėkmės skaičiu ir festivalio tradicija baigtųsi“, – juokauja vienas iš festivalio „Purpurinis vakaras“ organizatorių „Bardai LT“ vadovas Benas Jakštas. Ketvirtadienio vakarą festivalio rengėjai pakvietė į muzikinę degustaciją, kurioje išdavė visiškai naują festivalio erdvę Anykščiuose ir pakvietė pasiklausyti „Baltų Varnų“ koncerto.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Į muzikinę degustaciją „Vasaros sode“ šalia Valdovų rūmų užsuko aktorės Kristina Kazlauskaitė, Redita Dominaitytė, Larisa Kalpokaitė su vyru, aktoriumi Jonu Braškiu, Nijolė Narmontaitė su vyru Pauliumi Kovu, „Vyno klubo“ bendrasavininkė Rasa Starkus, iš Australijos į Lietuvą gyventi persikėlęs „Anykščių vyno“ įkūrėjo Balio Karazijos giminaitis Algimantas Karazija.

Anykščiai be festivalio „Purpurinis vakaras“ sunkiai įsivaizduojami. Ekstremali situacija pasaulyje vis dar diktuoja taisykles, bet kultūros festivalis programą jau parengęs. Šių metų naujiena – rugpjūčio 21 dieną vyksiantis Lino Adomaičio gyvo garso koncertas „Anykščių vyno“ gamyklos vidiniame kiemelyje.

Renginio akimirkos – galerijoje:

„Mums tai – tikras iššūkis, juk gamykloje galioja griežta tvarka, saugumo standartai. Kita vertus, iššūkiai verčia judėti pirmyn ir tobulėti. Nuoširdžiai džiaugiamės galėdami prisidėti prie festivalio tęstinumo, dovanoti šventę anykštėnams ir miesto svečiams. Tikimės, kad netradicinė aplinka koncertui suteiks išskirtinumo ir žavesio, o mūsų svečiams – pamatyti gamyklą netikėtame amplua, pajusti jos istorinę aurą“, – sako „Anykščių vyno“ gamyklą valdančios bendrovės „MV GROUP Production generalinis direktorius Algirdas Čiburys.

Dainuvos slėnyje šiais metais vyks tik vienas koncertas. Rugpjūčio 22 dieną didžiojoje festivalio scenoje pasirodys Vytautas V. Landsbergis, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, Kazimieras Jakutis, Jūratė Miliauskaitė, „Baltasis Kiras“, Emilija Statinaitė bei festivalio debiutantės, internetą savo vaizdo klipu sudrebinusi merginų grupė iš Klaipėdos jaunimo teatro „Graži ir ta galinga“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nijolė Narmontaitė ir Larisa Kalpokaitė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nijolė Narmontaitė ir Larisa Kalpokaitė

Svarbiausias koncerto akcentas – dviejų maestro pasirodymas. Aktoriui, maestro Kostui Smoriginui talkins dirigentas, maestro Vytautas Lukočius ir „Vilniaus sinfonietta“. Per didijį koncertą bus pristatyta po septynerių metų išleista nauja Kosto Smorigino kompaktinė plokštelė. Vakarą ves aktorius Andrius Bialobžeskis.

„Festivalyje liko vienintelis, didysis pabaigos koncertas, tačiau festivalio žiūrovai ir klausytojai neliks nuskriausti – rengiame jiems įdomių, smagių reginių, kuriuos programoje išdėliojome taip, kad jie vienas kitam netrukdytų. Nekeičiame festivalio tradicijų, stengiamės išlaikyti jo rėmus ir žadam kitokį, ne mažiau žavų penktadienio koncertą“, – festivalio planus muzikinėje degustacijoje dėliojo Benas Jakštas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Baltos varnos
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Baltos varnos

„Iš tradicinių 11 festivalio renginių nebuvo išbraukta nė vieno, tačiau reaguodami į Vyriausybės rekomendacijas, festivalio rengėjai peržiūrėjo programą, kad festivalio žiūrovai ir dalyviai galėtų jaustis saugiai. Šiais metais festivalis galės priimti tik ribotą skaičių žmonių, taigi, bilietais vertėtų pasirūpinti iš anksto.

Kultūros festivaliui „Purpurinis vakaras“ startas bus duotas rugpjūčio 20 dieną Vyskupo skvere. Anykščius sveikins jaunieji dainų autorių stovyklos dalyviai. Vėliau – kino režisieriaus Vytauto Puidoko dokumentinio filmo „El Padre Medico“ peržiūra bei susitikimas su kūrėjais.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Muzikinė degustacija „Žolelių“ bare
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Muzikinė degustacija „Žolelių“ bare

Penktadienį menų inkubatoriuje bus atidaryta Deimantės Rybakovienės iliustracijų paroda „Balti laukai“, pavakare į susitikimą Vyskupo skvere pakvies poetas Antanas A.Jonynas, o tradiciniuose Vidurnakčio poezijos skaitymuose aktorė Aldona Vilutytė skaitys poetės Daivos Čepauskaitės eiles. Jas savo muzika apipins grupės „Arbata“ lyderis Andrius Zalieska-Zala.

Šeštadienį televizijos laidų vedėjas Dominykas Vaitiekūnas pakvies į baigiamąjį Vytauto Kernagio vardo vaikų sceninio meistriškumo stovyklos koncertą. Po jo jauniausius festivalio lankytojus suburs „Vaikų ir bardų vidudienis“, o suaugusius legendinė aktorė Kristina Kazlauskaitė pakvies į savo režisuotos komedija „Principas“ premjerą. Menų inkubatoriuje kino gerbėjai turės galimybę ne tik pamatyti naujausią Algimanto Puipos filmą „Kita tylos pusė“, bet ir susitikti su legendiniu aktoriumi Juozu Budraičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius