-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kvietimo atvykti į Tautų mugę Vilniuje sulaukė ir garsenybės

Rugsėjo 16-18 d. Vilniuje rengiamos mugės organizatoriai atskleidžia vis daugiau detalių – buvo įteikti kvietimai žinomiems žmonėms, tarp kurių – atlikėja Katažina Zvonkuvienė, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, laidų vedėja Ugnė Galadauskaitė bei kiti žinomi veidai.
Katažina Zvonkuvienė
Katažina Zvonkuvienė / Tautų mugės nuotr.

„Ei, ar ragavai čalopą? Ar šokai gatvėj krakoviaką? Ar valgei dilgėlių sriubos? Jei ne – Tautų mugėj Tau jos duos!“, – tokiais žodžiais, dovanodami medaus puodynes, trečiadienio popietę įžymybes džiugino šventės organizatoriai. Pasak jų, jau VIII-ąjį kartą vykstanti šventė šiais metais kitokia – šiuolaikiškesnė ir dar gyvesnė, todėl ir kvietimai – netradiciniai. „Tautų mugė kviečia, aš jau planuoju savaitgalį“, – savo Facebook‘o paskyroje paskelbusi nuotrauką su įteikta staigmena rašo LRT laidų vedėja Ugnė Galadauskaitė.

Tautų mugės nuotr./Ugnė Galadauskaitė
Tautų mugės nuotr./Ugnė Galadauskaitė

Unikaliais tautiniais kostiumais pasipuošusios Tautų mugės atstovės kvietimą į šventę taip pat įteikė žurnalistams Edmundui Jakilaičiui, Orijui Gasanovui, Katažinai Zvonkuvienei, Aleksandrui Pogrebnojui bei kitiems pramogų pasaulio atstovams.

„Medus – mano mėgstamiausias gardėsis! Dedu šaukštelį medaus ir į kavą, ir visur kitur, kai noriu pasisaldinti savo dieną“, – kvietimą priėmusi džiūgavo K.Zvonkuvienė.

Tautų mugės nuotr./Orijus Gasanovas
Tautų mugės nuotr./Orijus Gasanovas

„Norime atsikratyti pabodusių stereotipų ir skirtingų šalių tautinį paveldą mugės svečiams pristatyti šiuolaikiškai. Į Gedimino prospektą kviečiame atvykti šeimas, vaikus, jaunimą, turistus – užtikriname, kad kiekvienas ras smagios veiklos“, – teigia Tautų mugės organizatorius Vytenis Urba.

Šiemet mugėje nacionalinius valgius ir amatus pristatys ne tik Lietuvoje gyvenantys žmonės, tačiau ir būrys svečių iš užsienio: Gedimino prospekte įsikurs prekeiviai iš 16 užsienio miestų, atstovaujantys Marokui, Ukrainai, Lenkijai, Rusijai, Latvijai, Baltarusijai. Pirmąsyk per aštuonerius metus Tautų mugė išsiplės ir už Gedimino prospekto ribų: S.Daukanto aikštėje vyks akcija „Visa Lietuva šoka“, kurios tikslas – per tradicinius šokius vienyti bendruomenes, ir, šokant atvirose erdvėse, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą.

Tautų mugės nuotr./Edmundas Jakilaitis
Tautų mugės nuotr./Edmundas Jakilaitis

Šventės metu pirmą kartą bus suburti visos Lietuvos žolininkai – visą savaitgalį juos lankyti bus galima „Vaistažolininkų kiemelyje“, Vinco Kudirkos aikštėje.

Įsitraukti kvies ir kitos numatytos pramogos šeimos krepšinio turnyras, kova dėl tonos daržovių, dviratukų varžybos „Herojai linksmais ratais“, rekordinės obuolių pynės kepimas, knygų mylėtojų skveras, projekto „2017 m. Mažosios Lietuvos kultūros sostinės“ pristatymas, Jurgio Dižiulio, Veronikos Povilionienės ir kitų žinomų atlikėjų gyvo garso koncertai.

Aštuntoji Tautų mugė vyks rugsėjo 16-18 d. Vilniuje, Gedimino prospekte. Kasmet mugę aplanko apie 150 tūkst. Vilniaus miesto gyventojų ir svečių, savo produkciją pristato ne vienas šimtas prekeivių.

Tautų mugės nuotr./Aleksandras Pogrebnojus
Tautų mugės nuotr./Aleksandras Pogrebnojus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius