-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Kazlauskienė atskleidė, kaip sužibo R.Cicino žvaigždė: „Jis klausdavo, kaip tapti populiariam“

Gražiausias gyvenimo akimirkas įamžinti padeda fotoaparatų blykstės, tačiau dažnai nuotraukos nugula į stalčių užmarštin. Visgi kartais verta pasikapstyti archyvuose ir prisiminti šypseną keliančius gyvenimo momentus. Pasižiūrėjusi į sentimentus keliantį kadrą, atlikėja Liveta Kazlauskienė (53) prisiminė ne tik senus gerus laikus, bet ir kaip Rytis Cicinas (45) tapo žvaigžde.
Nelly Paltinienė, Rytis Cicinas, Liveta Kazlauskienė. 1999 metai
Nelly Paltinienė, Rytis Cicinas, Liveta Kazlauskienė. 1999 metai / Asmeninio albumo nuotr.

1999-ieji. Po koncerto Kaune nusprendė įsiamžinti Lietuvos estrados atlikėjai Nelly Paltinienė, Rytis Cicinas ir Liveta Kazlauskienė.

15min L.Kazlauskienė pasakojo, kad puikiai prisimena šią akimirką – trijulė nusifotografavo po pasirodymo Kauno kultūros centre „Girstutis“. Koncertą anuomet organizavo dainininkės Nijolės Tallat-Kelpšaitės jau amžiną atilsį vyras Antanas Ignatavičius.

„Jis organizuodavo jungtinius koncertus, kur dainas atlikdavo daug žvaigždžių. Kartu koncertuodavo Nelly Paltinienė, Nijolė Tallat-Kelpšaitė, Laima Žemaitytė, Rytis Cicinas, Roma Mačiulytė, karts nuo karto Žiedūnė Meškauskaitė, Robertas Jasinskas. Taip ir koncertuodavome su labai įvairia programa, kartais šokėjai prisijungdavo. Užkulisiuose pasidarydavome gražių nuotraukų, kurios dabar jau turi išliekamąją vertę“, – šypsojosi L.Kazlauskienė.

Mariaus Žičiaus nuotr./Liveta Kazlauskienė ir Ingrida Kazlauskaitė
Mariaus Žičiaus nuotr./Liveta Kazlauskienė ir Ingrida Kazlauskaitė

L.Kazlauskienė teigė, kad tuos laikus prisimena su šypsena – tikra laimė būdavo koncertuoti šalia didžiausių Lietuvos estrados legendų.

„Iš jų mes mokydavomės pagarbos publikai, pakantumo net ir įkyriems gerbėjams, kurie verždavosi pas Nelly Paltinienę į užkulisius ir norėdavo ją pamatyti ar paliesti. Stebėdavau, kaip su jais reikia kantriai, gražiai, mandagiai bendrauti. Mokėmės ir elgesio scenoje. Nebūdavo taip, kad laukiam savo eilės grimo kambary – iš užkulisių juos matydavome. Akylai stebėdavome scenos primadonų darbą, kaip jos ruošiasi, kaip elgiasi, kaip bendrauja su publika. Didelė garbė buvo juos pažinti“, – pasakojo L.Kazlauskienė.

L.Kazlauskienė papasakojo apie R.Cicino karjeros pradžią ir atskleidė jo išpopuliarėjimo paslaptį.

„Kadaise susitikome visi pas Nijolę Tallat-Kelpšaitę, Rytis Cicinas grojo pianinu savo dainą ir teiravosi, kaip jam tapti populiariam. Nuvažiavome pas Jadvygą Pūkienę, papasakojome, kad yra toks talentingas žmogus ir sutarėme, kad priimtų jį. Rytį pamokiau, kad važiuotų į sutartą priėmimą pas Jadvygą su puokšte gėlių. Taip jis išleido pirmąją savo dainų plokštelę. Jau anksčiau jį buvo pastebėjęs A.Ignatavičius, bet pradžioje veždavosi į koncertus tik pašokti kartu su kitais šokėjais, o vėliau, po truputėlį, jis pradėjo dainuoti ir skynėsi kelią į šlovę“, – prisimena L.Kazlauskienė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rytis Cicinas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rytis Cicinas
„Scanpix“ nuotr./Rytis Cicinas
„Scanpix“ nuotr./Rytis Cicinas

Liveta prisimena, kad laikais, kai dar nebuvo interneto, naujai išėję muzikiniai albumai žmonėms būdavo didelė šventė.

„Supranti, kad išgyveni pakilimo laikotarpį tuomet, kai tu po išleistos kasetės išeini į miestą ir girdi save visur: ir turguje, ir troleibusuose, parduotuvėse, Laisvės alėjoje, per radiją. Tuomet pajunti, kad atsiranda daug užsakymų, leki, bėgi koncertuoji. Kai pasirodė „Šilagėlė mamai“, „Mylėk mane, mylėk“ dainos, mes tuo metu rinkdavome pilnas sales žmonių. Kai žmonės įsimylėdavo dainas, sveikinimų koncertuose pradeda pageidauti tavo kūrinių, tuomet kreipdavosi režisieriai, kurie kviesdavo filmuoti videoklipus“, – pasakojo L.Kazlauskienė.

Tačiau tokia šlovė, pasak Livetos, yra labai laikina, todėl svarbu suprasti, kad populiarumo banga gali bet kada lūžti...

„Kai apvažiuoji kaimus ir kaimelius, miestus ir miestelius, padainuoji privačiuose koncertuose, nori nenori turi susitaikyti, kad tas populiarumas leisis žemyn ir reikės laukti naujos bangos. Tol, kol nepaleidi veiklos, ieškai naujų sprendimų, naujų melodijų, kol stengiesi, viskas būna gerai. Mes priėmėme tokį sprendimą, kad geriau visą laiką kurti po truputį ir darbo turėti nuolatos, negu pagyventi kokius trejus metus ir bumpt veidu į purvą, po kurio tampi nurašytas ir niekas tavęs nebeprisimena“, – sakė L.Kazlauskienė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai

Liveta ir Petras Kazlauskai scenoje – jau 26-erius metus, tačiau ant populiarumo laurų neužmigo ir turi savo receptą, ką daryti, kad gerbėjai jų nepamirštų.

„Tam, kad būtum visą laiką paklausus, reikia dirbti tuo klausimu. Reikia rodytis viešumoje – ne tik eiti į TV laidas, bet ir turėti žmonėms ką pasakyti. Daugelis dainininkų vengia eiti į pokalbių laidas, nes mano, kad neturi iškalbos, vengia nepatogių klausimų. O mes nieko nevengiam – mes džiaugiamės, kad kviečia ir prisimena“, – 15min pasakojo L.Kazlauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius