-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

L.Kalpokaitė savo biografijoje atskleidė ne visus gyvenimo faktus (nuotraukos)

Larisa Kalpokaitė ketvirtadienio vakarą pristatė biografinį romaną „Pasivaikščiojimas su Larisa Kalpokaite“, kurią parašė Meilė Jančorienė. Nors pradžių nustebo, kad apie ją norima kurti knygą, romanui pasirodžius knygynų lentynose aktorė tikisi, kad ši istorija privers jaunas mergaites susimąstyti, ar verta ragauti aktoriaus duonos.
L.Kalpokaitė pristatė biografinį romaną apie save.
L.Kalpokaitė pristatė biografinį romaną apie save. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ryškiai raudona suknele pasidabinusi ir šviesintų plaukų šukuosena pasipuošusi L.Kalpokaitė prisipažino, kad iš pradžių mintis, kad apie ją bus rašoma knyga, sukėlė juoko pliūpsnį. „Pati didybės manija dar nesergu, kad apie save rašyčiau knygą. Bet jei jau taip atsitiko mano gyvenime, tokia nelaimė, tai tiek jau to...“ – juokdamasi, tačiau iš jaudulio drebančiomis rankomis sakė L.Kalpokaitė.

Renginio vedėja ir aktorės draugė Izolda Keidošiūtė prisipažino, kad iki šiol per daugybę draugystės metų niekada nematė taip susijaudinusios Larisos.

Atskleidė ne viską

Leidyklos „Laisvos valandos“, kuri išleido L.Kalpokaitės biografiją, vyriausioji redaktorė Vilma Bartuškaitė sakė visada norėjusi išleisti knygą apie Larisą Kalpokaitę. „Aktorė gerbiama ir mylima. Tai rodo būrys jos gerbėjų“, – sakė V.Bartuškaitė.

Knygos „Pasivaikščiojimas su Larisa Kalpokaite“ autorė sakė, kad aktorė pasakodama apie savo gyvenimą nebuvo susirgusi žvaigždžių sindromu, tačiau kalbėtis buvo nelengva. „Man įstrigo jos veržimasis į priekį, kovojimas. Žinoma, įsiminė ir Larisos sūnaus trauma, tai, kaip Larisa suko galvą, kaip reikia išgyventi, kai nėra pinigų. Knygoje tikrai gausu tokių atvirų scenų“, – sakė M.Jančorienė.
Visa, kas liečia mano labai labai asmeniškus dalykus, pavyzdžiui, mano meilės istorijas, niekam nesakiau ir nesakysiu.
Paklausta, kaip atsirinko, ką sakyti ir ko nesakyti knygos autorei, L.Kalpokaitė teigė, jog kriterijai buvo paprasti.

„Visi asmeniški dalykai, susiję su darbu, buvo leistini. Kai ką ir sušvelninau pasakodama. Visa, kas liečia mano labai labai asmeniškus dalykus, pavyzdžiui, mano meilės istorijas, niekam nesakiau ir nesakysiu“, – prisipažino L.Kalpokaitė. Tačiau aktorės draugė I.Keidošiūtė juokaudama sakė, kad už didelius pinigus galėtų paparacams išduoti adresą poilsiavietės Druskininkuose, į kurią su L.Kalpokaite kartu važiuoja kiekvieną vasarą. „Mes vakarais atsidariusios langus viską aptariame, prisimename, tai galėtumėte pasiklausyti“, – sakė I.Keidošiūtė.

„Niekada negalvojau, kad prisiminti yra taip sunku. Atrodo, kad blogi dalykai įsimena ilgiau: geri įvyksta ir praeina. O man taip išėjo, kad lindo iš manęs visi blogiausi dalykai“, – atviravo L.Kalpokaitė. Ji prisipažino, kad knygai išsipasakoti buvo prikalbėta iš dalies per suktybę. „Meilė mane pakvietė į interviu, tai pamaniau, kad nueisiu. Atėjus ji man pasakė, kad turi parašyti apie mane knygą. Juokiausi. Galvoju: paskui kitas etapas – Antakalnio kapinės. Grįžusi namo papasakojau apie tai vyrui, o jis juodai pajuokavo: oho, Karveliškių kapinių tau neužtenka...“ – šmaikštavo aktorė.
Aš šiaip esu labai pavydus. Namie nubraukiau knygos pavadinimą ir vietoj Larisos Kalpokaitės parašiau Adolfas Večerskis.
Pristačiusi savo knygą L.Kalpokaitė susirinkusiai publikai padainavo vieną savo rusiškų romansų. Staiga vidury aktorės dainos užgrojus muzikai, moteris  nustojo dainuoti ir greitai išrėžė, kad „čia ne tas romansas“. Išjungus muziką ir juokiantis publikai, L.Kalpokaitė tęsė savo dainą.

Pasveikinti susirinko kolegos

Pasveikinti autobiografiją išleidusios aktorės atėjo nemažai kolegų. Adolfas Večerskis vakaro šeimininkei atnešė puokštę baltų gėlių. „Flowers for Lithuanian idol“, – sakė S.Večerskis. „Perskaičiau knygą visą, nuo pradžių iki galo. Aš visada džiaugiuosi leidiniais, kuriuose yra mano nuotraukos. Šiame radau net keletą ir raginu išleisti dar keletą tomų“, – šmaikštavo A.Večerskis. „Aš šiaip esu labai pavydus. Namie nubraukiau knygos pavadinimą ir vietoj Larisos Kalpokaitės parašiau Adolfas Večerskis“, – susirinkusiuosius juokino aktorius ir režisierius.

Pasveikinti aktorės atvyko ir prodiuseris Rolandas Skaisgirys, kurio seriale L.Kalpokaitė šiuo metu filmuojasi, „Nekviestos meilės“ režisierius Alvydas Šlepikas. Pagerbti Larisos atėjo kolegos iš Vilniaus valstybinio mažojo teatro: aktorius Sigitas Račkys, aktorės vyras Jona Braškys. Gėlių jūroje L.Kalpokaitę  skandino Vitalijus Cololo, „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė  ir kiti draugai, artimieji bei gerbėjai. L.Kalpokaitė knygos apie save išleidimo proga gavo ir netikėtų dovanų – didžiulį varškės sūrį, vaisių padėklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius