Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Misija – Grožis“: lietuvaičiai trokšta sulieknėti ir gražiai šypsotis (nuotraukos)

Šį šeštadienį prasideda naujojo projekto „Misija – Grožis“ atrankos. Gydytojams ir laidos rengėjams teks rimtai paplušėti: per keletą savaičių buvo sulaukta net 1,5 tūkst. projekte norinčių dalyvauti žmonių laiškų – iš šios galybės pretendentų laidos atrankos komisijai teks atrinkti 15 laimingųjų.
Pristatymo akimirka
Pristaymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Atsiskleisti grožiui reikia tiek nedaug – atsikratyti baimės ir žengti naują žingsnį. Atverk sienas ir išlaisvink žiedą“, – tokiu šūkiu dalyvius masina organizatoriai. Projekte „Misija – Grožis“ dalyvauti išdrįsusiems žmonėms grožio ir stiliaus specialistai padės susigrąžinti patrauklią išvaizdą ir iš naujo patikėti savo jėgomis.

Klinikos „Grožio chirurgija“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo Vyginto Kaikario teigimu, vienas šio projekto tikslų – reabilituoti plastinę chirurgiją, kuri pastaruoju metu buvo suvokiama kaip sekso chirurgija ir siejama su kūno kultu. Pasak gydytojų, svarbu suprasti, kad chirurgija gali padėti ne tik patobulinti išvaizdą, bet ir nugalėti kompleksus ar pašalinti ilgus metus kamavusias problemas, didžiulius defektus.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Gydytojas Vygintas Kaikaris
Gydytojas Vygintas Kaikaris

Projekte su dalyviais bendraus ir savo paslaugas suteiks ne tik plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojai, implantologai, odontologai, stilistai, bet ir psichologai. Organizatorių teigimu, labai svarbu išsiaiškinti, kuriuos dalyvius kamuoja rimtos fizinės problemos ar trūkumai, trukdantys gyventi normalų gyvenimą, o kuriuos – psichologinės problemos, kurios gali būti išspręstos ne operacija, o pokalbiu su psichologu.

Į organizatorius kreipėsi žmonės, kamuojami pačių įvairiausių problemų. Daugiau nei 90 procentų moterų nori atsikratyti antsvorio, pakoreguoti po gimdymo pakitusias kūno linijas, pasitempti suglebusią odą. Projekte norintys dalyvauti vyrai dažniausiai nori panaikinti žymes po nosies traumų, pašalinti veido randus, taip pat atsikratyti kūno riebalų ir odos sankaupų, atsiradusių po staigaus svorio netekimo. Apie 50 procentų į organizatorius besikreipusių žmonių taip pat norėjo pasigražinti savo šypseną.

Pasak periodontologo Algirdo Puišio, kartais dantų problemos žmonėms ne tik trukdo reikšti emocijas, šypsotis, bet ir bendrauti su kitais žmonėmis: dėl nekokybiškų protezų žmonės vengia valgyti kitiems matant, netgi kalbėti.

Organizatorių teigimu, šio projekto dalyvių amžiaus apribojimų nėra – pakoreguoti savo išvaizdą panoro ir 73 metų senolė.

Projektas „Misija – Grožis“ LNK eteryje pasirodys po penkių mėnesių, rugsėjį, todėl gydytojai tikisi, kad per tą laiką bus galima išvysti apčiuopiamus rezultatus po pacientams atliktų operacijų: nors po operacijos siūlai išimami praėjus dviems-trims savaitėms, tačiau rezultatai pastebimi po poros mėnesių, o randai visiškai sugyja per metus.

„Be randų chirurgijos nėra – stengiamės pjūvį daryti ten, kur jis būtų mažiausiai matomas“, – teigė gydytojas Kęstutis Maslauskas. Gydytojas pridūrė, kad kurį laiką po operacijos pacientus dažnai kamuoja patinimai, mėlynės, todėl būsimi pacientai turėtų tam būti nusiteikę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius