Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laidų vedėja Birutė Budginaitė sugrįžta į eterį su nauja LNK laida „Kitokie?“

Kaip bendrauti su musulmonu bendradarbiu? Ką daryti, jei dukra draugauja su tamsiaodžiu? Ar baltarusių įsteigtas universitetas nedaro grėsmės? Kaip reaguoti į kaimyną, kuris valgo nematytą maistą?
B.Budginaitė-Bartaševičienė
B.Budginaitė-Bartaševičienė / LNK nuotr.

LNK šeštadieniais pradeda transliuoti naują laidą „Kitokie?“, kurioje bus pasakojama apie trečiųjų šalių piliečius, jų tautų tradicijas, paveldą, šiandienį gyvenimą. Laidos vedėjas su svečiais bandys paneigti stereotipus apie žmones, kurių nepažįstame, bet dažnai turime savo nuomonę. 

Laidą ves žurnalistė Birutė Budginaitė-Bartaševičienė, prieš penkerius metus vedusi televizijos žinių laidą.

„Smagu sugrįžti į televiziją su tokia laida, kuri daugiau malonumas, negu darbas. Tai – projektas širdžiai, socialinis ir kultūrinis. Susipažindama su skirtingų tautybių žmonėmis, jaučiuosi, tarsi keliaučiau aplink pasaulį. Kalbėdamasi su Lietuvoje gyvenančiais užsieniečiais ir aš pamažu pati griaunu tuos stereotipus, kuriuos buvau susikūrusi. Tikiuosi, kad žiūrovams irgi atsivers akys“, – sako Birutė.

Pirmoji „Kitokie?“ laida bus skirta kinams ir jų naujiesiems tigro metams. Laidos svečias bus Lietuvoje mokslus baigęs kinas Chuan Wangas, vieno iš kinų restoranų savininkas.

Naujas projektas „Kitokie?“, kuriamas su ES parama, skirtas stiprinti Lietuvos visuomenės gebėjimą prisitaikyti prie įvairovės, palaikyti pasitikėjimo santykius su trečiųjų šalių piliečiais ir gerinti jų  integracijos sąlygas. Projektas sieks keisti visuomenės nuostatas atvykėlių atžvilgiu, skatinti integracinius procesus ir mažinti socialinių įtampų pavojų.

Laidos bus rodomos šeštadieniais 15.54 val. Pirmąją „Kitokie?“ LNK žiūrovai galės išvysti jau vasario 26 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius