-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

#LaikasSau: žinomi žmonės atskleidžia, kaip jie vasarą leidžia laisvalaikį

Koncertai, festivaliai, renginiai, gastrolės – daugelio muzikos profesionalų vasara būna itin užimta. Tačiau visiems, net ir daug dirbantiems, reikia bent minutės atgaivos – popietės, leidžiančios atgauti jėgas ir įsikvėpti naujų minčių. „FuzeTea“ organizuojamame projekte #LaikasSau dalyvauja, apie asmeninio laiko svarbą, o kartu ir vasarišką laisvalaikį pasakoja dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, laidų vedėjas Orijus Gasanovas bei atlikėjai Monika Linkytė ir Vaidas Baumila.
Iš kairės: D.Filmanavičiūtė–Miss Sheep, O.Gasanovas, M.Linkytė, V.Baumila
D.Filmanavičiūtė-Miss Sheep, O.Gasanovas, M.Linkytė, V.Baumila / Vidmanto Balkūno / Žygimanto Gedvilos / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Vasarišką #LaikasSau dainų sąrašą, kurį sudarė Miss Sheep, O.Gasanovas, M.Linkytė, V.Baumila, Monique, Kotryna Baranauskaitė, Ieva Maslauskaitė ir Karolina Marozaitė, rasite „Spotify“ platformoje paspaudę šią nuorodą.

D.Filmanavičiūtė-Miss Sheep: mėgstu solo keliones su ausinuku po senamiestį

„Seniau atrodydavo, kad vienatvė yra pats baisiausias dalykas. Norėjosi kompanijos, šokti iki paryčių... To norisi ir dabar! Bet tos vienatvės ir laiko sau kartais reikia net piktybiškai paieškoti... Kitaip – nieko nebus, nei su galva, nei su siela, nei su niekuo“, – juoko lavina mintį palydi D.Filmanavičiūtė.

Jos teigimu, asmeninis laikas jos profesiniame gyvenime yra gyvybiškai svarbus: „Kadangi esu kuriantis žmogus, ir paskutiniu metu manęs tiek visur daug, aš labai greitai emociškai išsibarstau. Tada vėlai vakare leidžiuosi į solo keliones: užsidedu ausinuką, įsijungiu savo mėgstamą muziką (arba kažką naujo, ko dar neklausiau) ir einu gražiausiom Vilniaus senamiesčio gatvelėm, minimum 10000 žingsniukų. Per tą laiką visiškai save išsivalau.“

D.Filmanavičiūtė pasakoja, jog didelę dalį laisvo laiko šiuo metu stengiasi praleisti gamtoje: „Kažkurį vakarą juokėmės su draugais – turbūt atėjo tas amžius, kai bet kokią laisvą akimirką norisi dingti iš miesto (juokiasi). Mes šitą planą kol kas vykdom ir bandom nusiaubti visokias draugų sodybas, eiti į piknikus, ekskursijas!“

Daina, kuri Miss Sheep asocijuojasi su gaivališkomis vasaros naktimis, pasibuvimais didelėse atvirose erdvėse:

VIDEO: Röyksopp – Save me

O.Gasanovas: nėra nieko geriau, nei klausytis muzikos važiuojant dviračiu

„Didžiausias laikas sau man yra liepos mėnuo. Šešerius metus iš eilės esu su „Zip FM“ radiju, ir liepą mes visada apsigyvenam Palangoj, kur aš visur važinėju su dviračiu. Per dieną numinu apie 30 km ir tą visą laiką klausosi muzikos – esu didelis melomanas. Tai būna labai gražios akimirkos“, – apie savo vasaras pasakoja Orijus.

„Daug metų dirbau rytinėje radijo laidoje, į darbą važiuodavau 6:20 dviračių taku palei jūrą, kai visa Palanga dar miega. Na, o grįždamas po darbo, neskubėdamas užsuku į turgų, nuperku visiems braškių, žuvų, ir ta akimirka – šviečia saulė, klausai muzikos savo ir mini dviratį – tai yra kažkas tiesiog neįtikėtino“, – nostalgiškas vasaros akimirkas prisimena jis.

Kalbėdamas apie kasdienius ritualus, laidų vedėjas atskleidžia, jog asmeninis jo laikas – itin ankstyvas: „Nuo 5:30 iki 8 valandos ryto – vienintelis laikas, kai man niekas neskambinėja, nerašo per „Facebook“ ir netrukdo, todėl kasdien keliuosi labai anksti. Visko, ko nespėjau padaryti vakar, padarau tuo metu, arba tiesiog skaitau naujienas, dėliojuosi kelionių planus“, – pasakoja jis.

Daina, kuri šiuo metu O.Gasanovui asocijuojasi su šypsena ir vasariška kelione dviračiu:

VIDEO: Roy Ayers – Everybody Loves the Sunshine

M.Linkytė: mano asmeninis laikas – joga, meditacija, tyla

Dainininkė Monika teigia negalinti gyventi monotonišku ritmu, todėl iš vasaros, kaip ir bet kurio kito metų laiko, stengiasi pasiimti viską, ką jis duoda gražiausio – ilgus ir šiltus vakarus gamtoje, jūrą, saulę, stiprų lietų.

„Vasarą stengiuosi spėti pasidžiaugti ir lietuviška jos šiluma, bet, žinoma, neapleidžiu ir darbų. Panašu, jog ši vasara man bus ypatinga, nes darbus derinsiu tarp Lietuvos ir Londono, kuriame ruošiuosi vienam dideliam koncertui, taip pat tęsiu savo antrojo albumo įrašus. Tad mano vasara bus pilna ir kelionių, ir darbo, ir poilsio.“ Tiesa, net ir įtemptų grafiko metu ji teigia nepamirštanti poilsio bei dėmesio sau.

„Mano laikas sau – meditacija, joga, tyla. Kasdien stengiuosi sau skirti bent 20 minučių, o kai kada ir 2–3 valandas. Manau, jog laikas sau ir su savimi yra pats vertingiausias ir svarbiausias, – įsitikinusi atlikėja. – Mes dažnai paskęstame darbuose, įsipareigojimuose, kitų žmonių požiūriuose, ir pamirštame, ką iš tiesų galvojame ar jaučiame. Išmokti kiekvieną sekundę būti tik toje sekundėje yra didelė dovana, kurios mokausi.“

Šiuo metu mėgstamiausia M.Linkytės daina:

VIDEO: Lianne La Havas – Tokyo

V.Baumila: laiko sau man niekada netrūksta

Laisvalaikiu daug keliaujantis visus metus, dainininkas Vaidas pasakoja kelionių neapleidžiantis ir vasarmečiu: „Ir dirbu, ir turiu laiko sau, ir pakeliauju, ir dabar kaip tik važiuoju su savo draugais pailsėti prie jūros. Esu palaimintas žmogus, kad galiu dirbti tokį darbą, kuris man leidžia turėti laisvo laiko, kurį galiu skirti sportui, hobiams, asmeniniam tobulėjimui.“

Atlikėjas teigia asmeninio laiko stokos nejaučiantis – darbinis jo grafikas palieka jam užtektinai erdvės ir galimybių eksperimentuoti net ir kasdienėse veiklose: „Jau kurį laiką laikausi protarpinės dietos, pradedu valgyti nuo 12 valandos dienos ir baigiu 20 valandą. Turiu daug aktyvių pomėgių, užsiimu įvairiu sportu.“

Laisvu metu V.Baumila teigia dažniausiai klausantis hiphopo muzikos, o pastaruoju metu jo muzikos sąraše daugiausia sukasi šis kūrinys:

VIDEO: Childish Gambino – This is America

Monique #LaikasSau daina:

VIDEO: Benjamin Ingrosso – Dance You Off

Kotrynos Baranauskaitės #LaikasSau daina:

VIDEO: Iron & Wine – Call It Dreaming

Ievos Maslauskaitės #LaikasSau daina:

VIDEO: Brigitte Bardot – La Madrague

Karolinos Marozaitės #LaikasSau daina:

VIDEO: Daddy Was A Milkman – Breathe In

Visų #LaikasSau dainų sąrašą rasite „Spotify“ platformoje paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius