Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laima Paksienė: šokių suknelių neatiduosiu ir neparduosiu

Buvusio Prezidento žmona ir pirmoji šalies dama Laima Paksienė neslepia – šokiai užima itin svarbią vietą jos gyvenime. Moteris atidžiai stebi visas projekto ,,Šok su manimi“ laidas, tačiau sugrįžti ir dar kartą jame dalyvauti nenorėtų.
Laima Paksienė
Laima Paksienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyrą mato tik savaitgaliais. Savo vyrą Rolandą Paksą ji visada apgaubia dėmesiu ir gardžiais patiekalais, neretai lepina ir cinamonu kvepiančiu obuolių pyragu. Tiesa, savo mylimąjį moteris  mato  tik savaitgaliais. Nepaisant to, kad šeimos galva grįžta pailsėti ir diktuoja savas sąlygas, ji nenusileidžia: šeštadienį sutartu laiku visi privalo stebėti jau minėtą televizijos projektą „Šok su manimi“.

Šokėjos diktatūra namuose. ,,Jie gali tuo metu žiūrėti be galo įtempto siužeto filmą, tačiau ateinu ir perjungiu man reikiamą kanalą. Mano vyrai nė krust, nė žodžio, nes šokiai man – šventas reikalas“, – apie įpročius pasakojo L.Paksienė. Ji įsitikinusi: niekas taip gerai nesupranta ten dalyvaujančių kaip ji. Kartą šokių projekte dalyve buvusiai moteriai  nėra svetimos nei alinančios repeticijos, nei publikos reakcijos ir itin tiesmukai pažeriama komisijos narių kritika. O pastarosios buvusio Prezidento žmonai teko išgirsti su kaupu. Ypač skaudino Jurijaus Smorigino komentarai apie netikusią choreografiją ar šokiui netinkamus apdarus.Ateinu ir perjungiu man reikiamą kanalą. Mano vyrai nė krust, nė žodžio, nes šokiai man – šventas reikalas.

,,Suknelės nepigios, vienos kaina  – apie du tūkstančiai litų, tai tik galite įsivaizduoti, kas galėtų daug sau tai leisti?“, – apie gerokai tuo metu patuštintą piniginę kalbėjo L.Paksienė. Šešias – būtent tokį jų skaičių moteris yra sukaupusi ir laiko jas savo spintoje iki šiol. Buvusi projekto dalyvė neslėpė: jų atiduoti ar parduoti nežada. Moters nuomone, apdarai sukelia daug prisiminimų ir emocijų, per daug sugerta prakaito.

Užkliūdavo J.Smoriginui. ,,Smoriginui kliūdavo, kad per mažai spindi mano suknia, bet man svarbiausia patikti  sau ir savo vyrui”, – prisiminimais apie kritiką dalinosi buvusio Prezidento žmona. Tiesa, nuoskaudų ar pykčio griežtajam komisijos nariui ji nebelaiko. Tačiau tai viena iš priežasčių, kodėl ji dabartiniame projekte nedalyvautų.

,,Nors reguliariai lankau šokius ir labai stengiuosi – į projektą negrįžčiau. Visi dalyviai yra kone profesionalai, prapulčiau aš ten, Smorigino žodžiais tariant būtų ,,pravalas“, – įsitikinusi moteris. Jai pakaktų  nueiti į studiją ir pabūti žiūrove. Bėda ta, kad niekas nepakviečia.Nors reguliariai lankau šokius ir labai stengiuosi – į projektą negrįžčiau.

L.Paksienė nebijo nuspėti, kas laimės projektą. Jos nuomone, yra trys porų variantai: Aistės Paškevičiūtės, Gyčio Ivanausko arba Šorenos. Tačiau jos mylimiausia pora – Vido Blėkaičio. Moteris ištikimai stebi visų dalyvių pasirodymus, tačiau balsuoti nėra linkusi.

,,Galbūt savo sąskaitos pinigų nepagailėsiu per finalą, dabar mieliau aukoju benamiams“, – šypsojosi vilnietė. Jų savo namuose susilaukia kelis kartus per savaitę.

Krizės nejaučia. Moteris tikino: jai visiškai negaila aukoti tiems, kuriems nepavyksta rasti darbo. Savo poreikių nesumažinusi ir krizės nepajutusi moteris per mėnesį benamiams skiria iki keturių šimtų litų. Šie irgi neatslieka, išreikšdami dėkingumą  – atneša lauko gėlių arba uogų.

Tiki D.Grybauskaite. ,,Stebiu politinius įvykius, žinių taip pat nepraleidžiu, visi tikisi iš dabartinės Prezidentės daug pokyčių. Aš ja netikėjau, tačiau nuomonę jau keičiu”, – L.Paksienė pritaria D.Grybauskaitės poelgiams dėl daugybės pokyčių. Tačiau gilintis į politikos diskusijas ji vengia. Jai kur kas įdomiau geriau valandą ilgiau paplušėti šokių salėje ar skaityti  knygą, skanaujant  šokolado plytelę. Jos knygų sąraše nerasime nei romanų, nei detektyvų. Ezoterinė literatūra – jos mėgstamiausia.D.Grybauskaite netikėjau, tačiau nuomonę jau keičiu.

,,Rolandas  visada parveža šokolado, juk esu smaližė nuo mažens, pieniškas – mano mėgstamiausias”, – L.Paksienė žino belgiško šokolado skonį. Dažnai juo pavaišina savo bičiules per šokių repeticijas. Moteris šmaikštavo, kad jos svoriui tai įtakos neturi. L.Paksienė įsitikinusi: visi nereikalingi kilogramai ištirpsta šokant. Tiesa, mankšta ir pasivaikščiojimai greta namų esančiame miške – ne prastenis geros savijautos receptas.

Savo laiko ponia. ,,Gyvenu ramiai, neskubu, esu savo laiko ponia, beje, labai laukiu anūkų, dvigubai labiau negu savo atžalų“, – juokėsi L.Paksienė. Vasarį antrojo vaiko turėtų susilaukti duktė Inga. Moteris buvo atvira: rūpintis ir daug laiko skirti Ingos šeimai jai netenka. Visas R.Pakso žmonos dėmesys atitenka 16–mečiui sūnui Mindaugui.

,,Labai keista, žinokit, jis keičiasi ne dienomis, o valandomis. Jis – visiška Ingos priešingybė”, – atviravo ponia. Politika vaikinui būdavo visiškai neįdomus ir paslaptingas dalykas, tačiau laikui bėgant situacija pasikeitė. Nėra dienos, kad sūnus neperžvelgtų Lietuvos ir pasaulio įvykių, apie tai daug diskutuoja su tėvu, pasitaikius progai vyksta su šeimos galva į Londoną. Moteris tikino, kad  pramogos ir žmonių susibūrimai  – ne jam. Tuo tarpu, duktė Inga ramų vakarą iškeisdavo į audringus vakarėlius.

,,Ji buvo vėjavaikė, o dabar subrendusi mama, kartais ir pati tuo negaliu patikėti, ji labai  rūpinasi savo atžala. Aš tokia nebuvau  kaip ji, manau, dariau daug auklėjimo klaidų, vienas iš jų – buvau per griežta”, – neslepė ponia. Nepaisant tokios savikritikos moteris džiaugiasi rezultatu: vaikai yra sveiki, savarankiški ir siekiantys tikslo. O būtent tai motinai ir yra didžiausias džiaugsmas.

,,Pats laikas pasivaikščiojimui su šuniu, jis – ne mažiau svarbus šeimos narys, dar viena valanda miškuose, nuostabu”, – atsisveikindama šypsojosi L.Paksienė.
 
 

 

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius