Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Laimos Vaikulės festivalyje dainavusi Liepa: „Lietuvoje atlikėjai retai sulaukia tiek dėmesio“

Iš Laurio Reinikio kvietimo sudainuoti duetą Laimos Vaikulės festivalyje „Rendez Vous“ sulaukusi Liepa Norkevičienė net nedvejodama sutiko – pasirodyti tokiame didžiuliame renginyje – tikra garbė. O be to, atlikėja sako, buvo labai smagu žvilgtelti į kaimyninės šalies scenos užkulisius – čia dalyviams buvo skiriamas išskirtinis dėmesys, kokio paprastai Lietuvoje nesulaukiama.
Liepa Norkevičienė ir Lauris Reiniks
Liepa Norkevičienė ir Lauris Reiniks / Asmeninio albumo nuotr.

Lietuvai puikiai žinomas latvių atlikėjas Lauris Reinikis šiemet tapo Laimos Vaikulės festivalio vedėju. Renginio uždarymui prireikus dueto numerio, šis Laimai pasiūlė Liepą, kuri kaip mat sutiko dainininkę pasikviesti.

„Mes su Lauriu esam kartu dainavę, koncertavę, turime įrašę ir dainą. Tačiau šiame festivalyje dainavome kitą jo kurtą kūrinį. Buvo be galo smagu – skambant gyvai orkestro muzikai, didžiulėje scenoje mes pirmieji atidarėme vakarą“, – 15min šypsodamasi pasakojo Liepa Norkevičienė.

Tiesa, duetui teko suktis tik su vos keliomis repeticijomis, tačiau sudainuoti, sako, vis tiek pavyko puikiai.

„Labai vėlavo repeticijų grafikas. Buvo dideli kamščiai į Jūrmalą, kai kurie atlikėjai buvo užstrigę, todėl viskas užsitęsė... Be to, mes su Lauriu repetavome po Filipo Kirkorovo, o kaip žinia, jau kada jis ateis, tada repeticija ir bus, be jokių klausimų. Todėl mums liko labai mažai laiko, savo kūrinį sudainavome porą kartų“, – juokėsi ji.

Žiūrėkite Liepos ir Laurio pasirodymo ištrauką:

Šis Laimos Vaikulės Latvijoje rengiamas festivalis – labai vertinamas ir svarbus vietiniams. Liepa tikina čia susidūrusi su išties aukštu lygiu ir kokybe.

„Šis renginys – labai didelis. Čia buvo daug Rusijos ir kitų šalių atlikėjų, kuriuos puikiai žinau, stebėdavau per televiziją, žinau jų dainas. Tai pavyzdžiui, tas pats F.Kirkorovas, V.Brežneva... Buvo smagu pamatyti juos bei pačius užkulisius“, – pasakojo atlikėja.

Ir nors atrodytų, kad po tiek metų scenoje jau mažai kas gali nustebinti, Liepa sako čia rado šį tą kitaip nei Lietuvoje.

„Lietuvoje atlikėjai paprastai tiek dėmesio nesulaukia. O Jūrmaloje buvo labai daug jo rodoma. Dalyviams buvo paruošti atskiri, gražūs kambariai su maistu. Kiekvienas turėjo savo asistentą, kuris palydėdavo visur, pasakydavo visą informaciją. Pasijutau tokia vertinama, labai faina iš tiesų“, – šypsojosi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Liepa Norkevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Liepa Norkevičienė

O ir raudonojo kilimo ceremonija čia buvo išties įspūdinga... „Visi žiūrovai atėjo tokie gražūs, pasipuošę, vyravo tokia gera nuotaika. Buvo įdomu vien į tai pažiūrėti!“

Liepa Norkevičienė čia taip pat atrodė tiesiog pritrenkiančiai. „Ten visi gražūs žmonės, nieko aš nenustebinau, bet iš konteksto irgi neiškritau! Bet pati jaučiausi labai gerai, sau graži, o kai taip jautiesi, tai gerą energiją juk spinduliuoji ir kitiems, – šypsojosi atlikėja. – Šiaip ši suknelė jau ilgai kabojo mano spintoje, ją kūriau kartu su „AiMi“ ir turėjau eiti į M.A.M.A apdovanojimus, bet galiausiai nepavyko. O kai dabar atsirado šis didžiulis renginys, pagalvojau, kad ši suknelė puikiai tiks.“

Pasimėgauti pačia Jūrmala Liepa su ją čia atlydėjusiu vyru Evaldu Norkevičiumi laiko nelabai turėjo. Kadangi visi viešbučiai buvo užimti, jie apsistojo Rygoje.

„Bet spėjau susipažinti su pačia Laima Vaikule. Persimetėme tik porą žodžių, nes aš nelabai moku rusiškai, kalbu tik angliškai. O ten visi daugiausiai naudoja rusų kalbą“, – 15min pasakojo Liepa Norkevičienė.

Žiūrėkite galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius