-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Laisvės gynėjų dienai artėjant – filmo „Aš už tave pakalbėsiu“ apie KGB premjera

Sausio 7-ąją Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, vyks „Aš už tave pakalbėsiu“ raudonojo kilimo premjera.
Virginija Vareikytė , Maxì Dejoie ir Federico Torres
Virginija Vareikytė , Maxì Dejoie ir Federico Torres / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Temos: 1 Premjera

Šis renginys pradės filmo kelionę po Lietuvos kino teatrus, į kuriuos žiūrovai kviečiami ne tik pamatyti filmo, bet ir susitikti su filmo autoriais Maxi Dejoie ir Virginija Vareikyte.

„Aš už tave pakalbėsiu“ režisieriai teigia, kad data filmo premjerai pasirinkta neatsitiktinai: „Mes norėjome, kad filmas išeitų prieš Sausio 13-ąją, juk aplink šią datą valstybingumo, pilietiškumo temos tampa aktualesnės nei kasdien. Žmogus giliau susimąsto ir apie praėjusių įvykių prasmę, galbūt netgi ieško savo santykio su valstybe, kurioje gyvena. Kadangi ir mūsų filmas liečia šias temas, mintys išeiti į ekranus prieš Sausio 13-tą atrodė tinkamos“

Premjeroje dalyvaus filmo veikėjai – disidentai Julius Sasnauskas ir Vytautas Skuodis, disidento žmona Ona Statkevičienė, garsus Lietuvos kolekcininkas Zigfridas Jankauskas bei buvę KGB darbuotojai Vytautas Urbonas ir Danas Arlauskas.

Nuo sausio 8 d.prasidės susitikimai su žiūrovais Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Kaune, Varėnoje ir Jonavoje.

„Labai laukiame sausio 13 dienos, kuomet Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse Vilniuje ir Romuvos kino teatre vyks filmo seansai skirti moksleiviams. Norėtume pakviesti visos Lietuvos moksleivius pamatyti šį filmą ir išgirsti jų nuomonę“, – mintimis dalinosi filmo kūrėjai.

„Aš už tave pakalbėsiu“ – tai septynios jautrios gyvenimo istorijos, pasilikusios sovietinių nusikaltimų gedulo ir laisvės pergalių euforijos paribyje.

Jos leidžia mums betarpiškai pažinti ir prisiliesti prie sudėtingo mūsų istorijos laikotarpio. Kunigas Julius Sasnauskas, garsūs rezistentai Algirdas Statkevičius ir Vytautas Urbonas, žymus Lietuvos kolekcininkas Zigfridas Jankauskas, buvęs operatyvinis KGB darbuotojas Danas Arlauskas, buvęs KGB tardytojas Vytautas Urbonas dalinasi iki šiol nežinomomis gyvenimo detalėmis ir dar kartą prisiminti paskutinį sovietų okupacijos dešimtmetį Lietuvoje.

Filmo anonsą žiūrėkite čia:

VIDEO: AŠ UŽ TAVE PAKALBĖSIU kinoteatrinis anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius