-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Larisa Kalpokaitė prisipažino vaikystėje patyrusi ekshibicionisto išpuolį

Garsi teatro, televizijos ir kino filmų aktorė Larisa Kalpokaitė ką tik atšventė savo šešiasdešimtmetį. Ne kartą tvirtinusi, jog jos gyvenimas žavesį įgavo po 40-ies, dabar ji sako, kad šešiasdešimtmetis jos nė kiek nepristabdė. Atvirkščiai – Larisa tvirtina, kad jaučiasi kaip niekada laiminga. Jai nebereikia jaudintis dėl vaidmenų, nereikia kovoti už vietą scenoje, nereikia konkuruoti su jaunomis aktorėmis ir galvoti, kaip užsidirbti pinigų pragyvenimui.
Larisa Kalpokaitė
Larisa Kalpokaitė / Vilniaus mažojo teatro nuotr.

„Man visko užtenka, esu rami, nes vaidmenų ir darbų turiu tiek, kad vos spėju suktis“, – šeštadienį 17.30 val. LNK laidoje „Bus visko“ tvirtino aktorė. Deja, ilgą laiką Larisos talentas buvo žlugdomas tuometinės santvarkos, Muzikos ir teatro akademijos dėstytojų, o galiausiai – ir nepritekliaus.

Jau nuo mažens aplinkiniai matė, kad Larisa turi visus duomenis tapti dainininke. Tačiau atvykusi stoti į dainavimo specialybę, ji buvo nukreipta į aktorystės mokslus. Tuo metu aktoriai gana neblogai gyveno, gaudavo vaidmenis, repetuodavo ir gastroliuodavo. To tikėjosi ir Larisa, tačiau dabar studijų metus ji atsimena kaip nesibaigiantį košmarą, nes viena dėstytoja ją atvirai terorizavo.

Paklausta, ar neteko patirti dabar pasaulį drebinančio seksualinio priekabiavimo, Larisa atvira – jį patirti teko kiekvienai. Holivude prasidėjęs ir iki Lietuvos atsiritęs skandalas jau supurtė daugelio garsių vyrų gyvenimus. Lietuvoje skandalas jau sudrebino Vilniaus dailės akademiją, Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, o dabar purto ir Seimą. Tik L.Kalpokaitė nesupranta, kas čia tokio baisaus.

„Buvau 9 metų mergaitė, mes ėjom trise gatve prie tuometinio „Pionieriaus“ kino teatro. Ėjo diedas, gal 25 metų. Aš iki šiol prisimenu jo veidą. Jis praskleidė savo lietpaltį ir visą tą turtą išvertė prieš mus. Mes klykėm ir bėgom nuo jo. Na, atsiprašau, tai dabar man ieškoti to žmogaus ir aiškint: niu niu niu, negerai daryti taip? Ar aiškinti, kad labai nukentėjau? Visko gyvenime pasitaiko, pas mus ne rojus, mūsų gyvenimas yra džiunglės“, – laidoje „Bus visko“ istoriją prisiminė L.Kalpokaitė.

Larisa stebisi – kam kelti bereikalingus skandalus ir žlugdyti žmonių gyvenimus?
Juk visais laikais vyrai siekdavo moters, o moteris galėdavo sutikti arba nesutikti. Taip ir pastaruoju atveju, kuomet Seimo narys Mykolas Majauskas buvo apkaltintas priekabiavęs prie aštuoniolikmetės moksleivės. „Juk nieko neįvyko, mergina atsisakė ir viskas baigėsi“, – toks Larisos Kalokaitės požiūris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Agnė Grigaliūnienė stojo Mykolo Majausko pusėn: „Ši situacija nėra #metoo“

„Man nesuprantama, kodėl Lietuvoje dabar visa šitai atsitiko. Latvijoje tyla, Estijoje tyla, Lenkijoje tyla. Ką, tose šalyse to nėra? Nesąmonė. Kaip sprogo toje mažytėje Lietuvoje... Man juokinga. Argi daugiau mes neturim apie ką šnekėti, tik apie tai, kad kažkokiai mergaitei kažkas kažkur kažką parodė arba kažką pasakė?“, – mintimis apie #metoo skandalą dalijosi žinoma lietuvių aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius