Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laros Fabian meilės dainos pakerėjo „Žalgirio“ arenoje susirinkusią publiką

Lyrinių dainų pasiilgę žmonės trečiadienio vakarą traukė į Kauno „Žalgirio“ areną. Čia įspūdingą pasirodymą surengė sėkmingiausia visų laikų Belgijos pop atlikėja Lara Fabian (44). Prieš 26 metus „Eurovizijoje“ išgarsėjusi dainininkė Lietuvos publikai pristatė kūrinius iš naujausio albumo „Le Secret“, taip pat neužmiršdama ir savo didžiausių hitų – „Je t‘aime“, „I Will Love Again“, „Adagio“, „Je suis malade“.
Lara Fabian koncertą Kaune pradėjo daina „Je t‘aime“
Lara Fabian koncertą Kaune pradėjo daina „Je t‘aime“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Publiką Kaune, kaip ir daugelį gerbėjų visame pasaulyje, L. Fabian žavėjo ne įspūdingomis dekoracijomis ir šviesos efektais, o įspūdingu tris oktavas apimančiu balsu, kurį muzikos kritikai vadina lyriniu sopranu. Belgo ir italės šeimoje gimusios atlikėjos repertuare – kūriniai prancūzų, anglų ir ispanų kalbomis. Taip pat ji atlieka dainas ir portugalų, rusų, graikų, hebrajų bei vokiečių kalbomis.

Koncertą „Žalgirio arenoje Lara Fabian, akomponuojant už užuolaidų, dengiančių paveikslų rėmus, pasislėpusiems muzikantams, pradėjo viena populiariausių savo dainų „Je t‘aime“. Susirinkę 4-5 tūkstančiai žiūrovų ją, kaip ir visus kitus vėliau atliktus kūrinius, palydėjo garsiais plojimais.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Padėkojusi atlikėja su publika pasisveikino angliškai ir rusiškai: „Good evening, Dobryi vecher“. Tiesa, netrukus ji pasiteiravo, kaip padėkoti lietuviškai ir kelis kartus pakartojo: „Ačiū“.

Nors arenoje susirinkusių klausytojų ratas buvo gana įvairus, didžiąją publikos dalį sudarė moterys, dauguma kurių – panašaus į L. Fabian amžiaus. Ne viena jų, skambant gerai žinomoms nostalgiją keliančioms baladėms, šluostėsi nejučiomis ištryškusią ašarą ir nešė atlikėjai gėlių.

Į pasaulinį pusantrų metų truksiantį koncertinį turą su 16 žmonių komanda išvykusi dainininkė trykšta energija ir puikia nuotaika scenoje, nors dar neseniai jos karjerai buvo iškilusi grėsmė. Dėl sutrikusios, tačiau didžiąją dalimi dabar atsistačiusios, klausos belgės muzikinė karjera galėjo baigtis. Sveikatos problemos nebeleidžia Larai Fabian, pardavusiai daugiau kaip 18 milijonų įrašų visame pasaulyje, rengti ilgesnių nei pusantros valandų pasirodymų.

Vienuoliktas studijinis Laros Fabian albumas „Le Secret“ buvo išleistas 2013 m. balandžio 15 d. ir akimirksniu tapo auksiniu Belgijoje ir populiariausiu Prancūzijoje.

Savo pirmuosius koncertus būsimoji žvaigždė L. Fabian, kurios tikrasis vardas yra Lara Crokaert, surengė būdama 14-os metų. Tarptautinis pripažinimas atėjo kartu su 1988 m. „Eurovizijos“ dainų konkursu, kuriame dainininkė atstovavo Liuksemburgui ir su kompozicija „Croire“ užėmė 4-ąją vietą.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Po įspūdingo pasirodymo artistė sulaukė daugybės pasiūlymų iš stambių leidybinių kompanijų ir netrukus Prancūzijoje bei prancūziškai kalbančiose šalyse pasirodė pirmieji Laros albumai.

Dainininkė yra pelniusi ne vieną svarbų apdovanojimą – 1998 m. laimėjo „Metų atradimo“ premiją prancūzų „Victoires de la Music“ ceremonijoje, 1999 m. pelnė organizacijos „IFPI“ prizą peržengus daugiau kaip 2 mln. įrašų pardavimų slekstį, net 2 kartus yra apdovanota „World Music Awards“ premijomis (1998 m. ir 1999 m.) kaip „Geriausia ir daugiausia įrašų pardavusi Beniliukso artistė“, o taip pat daugybę kartų triumfavo Kanados „Juno Award“ ir „Felix Awards“ apdovanojimų ceremonijose.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Choro „Jaunystė“ vadovė Danguolė Beinarytė.
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Choro „Jaunystė“ vadovė Danguolė Beinarytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius