-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laura ir Šarūnas Mazalai Vėžaičiuose pakrikštijo 2 mėnesių sūnų: vardą išrinko ne patys

Birželį dvi dukras auginantys Laura ir Šarūnas Mazalai susilaukė trečios atžalos – sūnelio Matijaus. Praėjus dviems mėnesiams po berniuko gimimo, šeima nusprendė nieko nelaukti ir mažoje, tačiau jaukioje Vėžaičių bažnytėlėje suteikė mažyliui krikšto sakramentą.
Lauros ir Šarūno Mazalų sūnaus krikštynų akimirkos
Lauros ir Šarūno Mazalų sūnaus krikštynų akimirkos / Asmeninio albumo nuotr.

Laura Mazalienė 15min pasakojo, kad šventė buvo labai jauki ir be galo graži. Svečius stebino ne tik kunigo Viktoro Daujočio nuoširdumas, bet ir ceremonija, kuri įtraukė net pačius mažiausius dalyvius.

„Bažnyčioje buvo įrengtas vaikų veiklos kampelis, mums net Vilniuje neteko tokių matyti. Tikrai vertėjo atvykti čia iš sostinės“, – šypsojosi Laura.

Lauros ir Šarūno Mazalų sūnaus Matijaus krikštynų akimirkos – galerijoje:

Ceremonija, anot Lauros, praėjo be ašarų ir kaprizų. Judviejų mažylis buvo ramus, krikštijamas kelis kartus pabudo, kurį laiką juokėsi, o vėliau stebėjo aplinką. Moteris juokėsi sakydama, kad kunigui teko ilgokai pilti vandenį, kol mažylis išliejo vieną kitą ašarą, o ir didelio pasipriešinimo iš jo nebuvo.

Asmeninio albumo nuotr./Lauros ir Šarūno Mazalų sūnaus krikštynų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Lauros ir Šarūno Mazalų sūnaus krikštynų akimirka

Anot „Mamų radijo“ įkūrėjos, tikėjimas jos ir Šarūno namuose – labai svarbus: „Abu esame krikštyti, priėmę pirmosios komunijos bei sutvirtinimo sakramentus. Aš gal labiau koncentruojuosi į tikėjimą, manau, kad tikėjimas yra gyvenimo prasmė. Ir tai daugiau nei Bažnyčios tiesos. Kiekvienas turime atrasti savo tikėjimo gaires.“

Todėl net nesvarsčiusi šeima nusprendė laikytis senovinių papročių ir, susilaukę trečio vaiko, pakrikštijo jį vos dviejų mėnesių. „Turėjau svajonę – įamžinti ir palaiminti tą kūdikio trapumą“, – sakė Laura, paklausta, kodėl nusprendė taip anksti suteikti sūnui krikšto sakramentą.

Judviejų sūnaus Matijaus krikšto tėvais tapo geriausi šeimos draugai, kurie taip pat augina tris atžalas. Norėdami atsidėkoti už draugystę, Laura ir Šarūnas leido krikštatėviams išrinkti krikšto vardą.

Asmeninio albumo nuotr./Lauros ir Šarūno Mazalų sūnaus krikštynų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Lauros ir Šarūno Mazalų sūnaus krikštynų akimirka

„Sūnus po krikšto tapo Matijumi Luku. Visada norime, kad vardą rinktų krikštatėviai, taip tarsi įrodome pasitikėjimą jais. Labai gera patikėti savo sūnų į mylinčias rankas, o kartu ši ceremonija sutvirtino ir mūsų draugystę“, – 15min pasakojo L.Mazalienė.

Paklausta, galbūt krikšto tėvai prisidėjo ir prie šventės planavimo, Laura pasakojo, kad jis tapo visos šeimos ir artimiausių draugų rūpesčiu.

„Vyro tėveliai rūpinosi maistu, vyras su draugais rinko pavėsinę, mano tėvelis ieškojo strypų ir girliandos prie palečių staliuko, aš kūriau bendrą viziją, kurią padėjo įgyvendinti nuostabi dekoratorė-floristė Jūratė Fomičevienė. Rūbelius surinkau iš kelių parduotuvių. Vienintelis akcentas, kurio labai norėjosi – šortai ir prailgintos kojinės“, – apie šventės pasiruošimą pasakojo moteris.

Po ceremonijos bažnyčioje kartu su šeima ir artimiausiais draugais visi vyko į šventinę fotosesiją, o vėliau džiaugėsi vieni kitų draugija išpuoštame uošvių kiemelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius