Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinės grupės „Mašina vremeni“ lyderis A.Makarevičius Vilniuje pristatė dailės darbų parodą

Penktadienio vakarą roko grupės „Mašina vremeni“ lyderis Andrejus Makarevičius galerijoje „Elysium“ Vilniuje pristatė savo darbų parodą „Popierius ir lentos“.
Andrejus Makarevičius ir jo darbas
Andrejus Makarevičius ir jo darbas / Asmeninio albumo nuotr.

Andrejus Makarevičius gimė 1953 m. gruodžio 11 d. Maskvoje. Jis yra garsus rusų muzikantas, kompozitorius, dailininkas, prodiuseris, televizijos laidų vedėjas, legendinės roko grupės „Mašina vremeni“ lyderis.

„Aš ne tapantis muzikantas, o muzikuojantis dailininkas“, – toks savo kūrybos apibūdinimas – naujiena net daugeliui Andrejaus Makarevičiaus gerbėjų. Turbūt ne visi žino, jog garsus muzikantas baigė Maskvos architektūros institutą ir įgijo grafiko ir architekto diplomą.

„Taip jau nutiko, kad piešti aš pradėjau anksčiau nei groti gitara ir kurti dainas“, sako A.Makarevičius. Piešti dar vaikystėje Andrejų išmokė tėvas, architektas ir muzikantas. Nors sūnaus gyvenime svarbiausią vietą užėmė muzika, piešimo jis niekuomet neapleido. Pirmoji personalinė A.Makarevičiaus paroda įvyko 1989-aisiais. Nuo tada jo darbai apkeliavo daugelį Rusijos ir užsienio šalių parodų salių.

Asmeninio albumo nuotr./Andrejaus Makarevičiaus darbas
Asmeninio albumo nuotr./Andrejaus Makarevičiaus darbas

Vilniuje eksponuojami skirtingais metais muzikanto piešti moterų portretai ir dalis darbų iš ciklo „Lentos“.

„Kai manęs klausia: „Ką jūs piešiate?“, aš suprantu, kad šis žmogus nieko nenutuokia apie vaizduojamąjį meną, nes meno esmė slypi ne žodyje „ką“, o „kaip“. Piešinys man įdomus tuo metu, kai jį kuriu, o baigtas jis – nebe mano“, – sako A.Makarevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Andrejaus Makarevičiaus darbas
Asmeninio albumo nuotr./Andrejaus Makarevičiaus darbas

Grafikos darbuose autorius skiria daug erdvės variacijoms, derindamas piešimą tušu, akvarele, naudodamas monotipiją, įvairias popieriaus rūšis ir visa, kas jo manymu praturtina paveikslą. Pasak kritikų, A.Makarevičiaus darbai – mažiau akademiški ir kameriniai, bet labiau emocionalūs, pasižymintys sudėtinga grafikos kalbos struktūra, kuri išryškėja atspalvių gausoje, šviesos ir šešėlio santykyje.

„Grafiką reikia jausti – ji tau artima arba ne, patinka arba ne, ir jos nereikia aiškinti. Tai – ne Talmudas. Architektūra yra architektūra, muzika yra muzika, o grafika yra grafika – tiesiog vienas saviraiškos būdų“, – nedaugžodžiauja A.Makarevičius.

Kūrėjas sako, kelis kartus savo grafikos darbų parodas papildęs paveikslais ant medžio lentų, pelnė žiūrovų susižavėjimą. „Nežinau, kodėl staiga susidomėjau šia technika. Galbūt, man tiesiog patiko medis – jame jau slypi piešinys su istorija, tereikia pamatyti. Ikonos juk tapomos ant medžio...“, – samprotauja A.Makarevičius.

Paroda bus atidaryta lapkričio 11 d. – gruodžio 9 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius