-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libane dainininkės karjeros siekianti Emilija Katauskaitė: „Tai tikrai netinkama šalis ieškoti laimės“

Buvusi merginų grupės „Magnit“ narė Emilija Katauskaitė beveik metus gyvena egzotiškame Libane. Čia atlikėja emigravo dėl darbo – pasirašiusi sutartį su įmone „Elef Records“, dabar dainuoja Beirute. Ten ji jau yra pastebėta: apie lietuvę Emiliją melomanams jau pasakoja prancūzų spauda.
Emilijos Katauskaitės gyvenimo Libane akimirka
Emilijos Katauskaitės gyvenimo Libane akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

Bendraudama su 15min Lietuvoje seniai matyta ir girdėta Emilija Katauskaitė pasakoja Libano sostinėje Beirute gyvenanti jau kone metus.

„Į Libaną atvažiavau kryptingai. Tai tikrai nėra tinkama šalis ieškoti laimės... Pasirašiau atlikėjos sutartį su „Elef Records“, daugumoje šalių žinoma kompanija, atradusia ne vieną talentą“, – 15min pasakoja ji.

Ši sutartis lėmė jos darbą „Music Hall“ muzikiniame teatre – ten E.Katauskaitė dainuoja. „Tai unikali vieta, joje pasirodo atlikėjai iš įvairiausių pasaulio šalių. Koncepcija originali – per vieną vakarą žiūrovai gali išvysti daugiau nei dešimt skirtingų žanrų, stilių ir kultūrų pasirodymų. Tai geriausia vieta Artimuosiuose Rytuose, kurioje apsilankyti tenka tikrai ne visiems. Pirmoji buvo atidaryta Libane, taip pat tokia yra Dubajuje, šiuo metu „Music Hall“ teatras atidaromas keliose Europos šalyse“, – pasakoja Emilija.

Asmeninio albumo nuotr./Emilijos Katauskaitės gyvenimo Libane akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Emilijos Katauskaitės gyvenimo Libane akimirka

Šitoks darbas jai sudaro sąlygas ne tik realizuoti save, bet ir pakeliauti: „Mūsų atlikėjams dažnai tenka pasirodyti Dubajuje, Abu Dabyje, Egipte, Jordanijoje, Paryžiuje, Mykonos saloje ir taip toliau. Ne kartą teko dainuoti įspūdingose vestuvėse, apie kokias buvau skaičius pasakose.“

Įkūnija Dalidą

„Music Hall“ scenoje E.Katauskaitė anksčiau atlikdavo džiazo ir pop stiliaus muzikos kūrinius, šiuo metu dainuoja atlikėjos Dalidos repertuarą.

Asmeninio albumo nuotr./Emilijos Katauskaitės gyvenimo Libane akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Emilijos Katauskaitės gyvenimo Libane akimirka

„Mane pamatęs Michelis Elefteriadesas nusprendė, kad esu neįtikėtinai panaši į buvusią vieną garsiausių pasaulio atlikėjų – Dalidą. Taip ir kilo mintis atlikti gražiausias jos dainas. Man be galo įdomu įsikūnyti į nepaprastą atlikėją, kuri buvo ne tik talentinga, graži, bet ir išskirtinė asmenybė. Daug skaičiau, domėjausi, kad galėčiau perprasti ją ir kuo geriau atlikti vaidmenį. Beje, šiais metais kino ekranuose kaip tik pasirodys filmas apie ją, Dalidą“, – pasakoja Emilija.

Sudomino Prancūzijos žiniasklaidą

Lietuvė pasakoja, kad šiame teatre vykstančiais muzikiniai pasirodymais nuolat domisi pasaulio žiniasklaida. „Daugybė žurnalistų, televizijų apsilanko pas mus. Laidos dažniausiai transliuojamos Artimuosiuose Rytuose ir Prancūzijoje. Per Naujuosius metus pasirodymai buvo transliuojami Artimųjų Rytų MTV“, – pasakoja E.Katauskaitė.

Prancūzijos žiniasklaida apie Emiliją Katauskaitę
Prancūzijos žiniasklaida apie Emiliją Katauskaitę

Pasaulio žiniasklaida jau atkreipė dėmesį ir į pačią Emiliją – prancūzų naujienų portale Magazine.com publikavo straipsnį apie „Music Hall“ darbo užkulisius, ir visą pastraipą skyrė lietuvės talentui aptarti.

„Tame straipsnyje aprašyti „Music Hall“ užkulisiai, jo atlikėjai. Prancūzų magazine.com apie mane rašo: „Visa raudona, blondinė Emilija, atvykusi iš Baltijos šalies, įsikūnija į nemirtingąją Dalidą. Visiškai viena ant scenos po daugybe šviesų, priešais džiaugsmingą publiką, ji interpretuoja gražiausias atlikėjos, kuri mus paliko anksti, dainas. Publika dainuoja mintinai nemirtingas dainas.“

Asmeninio albumo nuotr./Emilijos Katauskaitės gyvenimo Libane akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Emilijos Katauskaitės gyvenimo Libane akimirka

Libane – viskas, kas geriausia

Bendraudama su 15min E.Katauskaitė pasakojo artimiausiu metu neskubanti grįžti į Lietuvą – karjera užsienyje atrodo svarbiau.

Apie gyvenimą Libane atsiliepia: „Gyvenimas Libane – visa širdim. Chaotiškos gatvės, taisyklių nesilaikymas, įspūdinga gamta, nepaprastai gardus maistas, išskirtiniu grožiu apdovanoti žmonės, ir, drįsčiau teigti, geriausias naktinis gyvenimas šioj žemėj. Esu aplankius nemažai šalių, tačiau ši – kažkoks unikumas. Atrodo, viskas, kas geriausia, sutalpinta vienoje šalyje, kur įspūdingus paplūdimius nuo didingų kalnų skiria gal pusvalandis kelio. Kur bažnyčia stovi šalia cerkvės ir net sunku suskaičiuoti religijų skaičių šalyje. Kur žmonės myli gyvenimą ir mėgaujasi juo visa širdim. Nori tu to ar nenori, pabuvęs čia ir pats nejučiom užsikreti ta meile gyvenimui. Žmonės draugiški, atviri, visad pasiruošę padėti, be galo vaišingi ir dauguma tikrai labai myli turistus.“

Vis dėlto į Lietuvą atlikėja ranka nenumoja: „Turiu nemažai idėjų ir, manau, greitu metu pristatysiu savo muziką ir Lietuvos klausytojams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius