Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvėms – galimybė siekti modelio karjeros greta Mirandos Kerr, Kate Moss ir Heidi Klum

Penktadienį Vilniaus Senamiesčio grindiniu kaukšėjo aukštosios klasės elegancija. Stilingi siluetai iš Niujorko, Tokijo, Taipėjaus, Milano, Londono, Paryžiaus bei kitų mada kvėpuojančių pasaulio miestų traukė į viešbutį „Artis“. Čia visą dieną vyko modelių agentūros „RUTA Model Management“ organizuotas didysis „pavasario kastingas“, sutraukęs pačių garsiausių planetos modelių agentūrų atstovus bei tuo pat metu suteikęs pasaulinės karjeros galimybes mūsų šalies merginoms.
Modelių atranka
Modelių atranka / Živilės Jurkaitės nuotr.

Domėjosi išskirtiniais bruožais

„Neslėpsiu, jog prieš renginį buvo daug jaudulio, nes mūsų pakvietimą atvykti į Lietuvą priėmė pačios svarbiausios pasaulio modelių agentūros. Tai – labai didelė atsakomybė. Tačiau dabar galime tikrai lengviau atsikvėpti, nes atranka praėjo puikiai. Buvo labai įdomu stebėti, kaip dirbo agentūrų atstovai, kaip vertino profesionaliais modeliais dirbančias lietuvaites. Netgi galėjome atkreipti dėmesį, kad kai kurios agentūros tendencingai domėjosi tik tam tikrais išskirtiniais tipažais: raudonplaukėmis ar netradicinius veido bruožus turinčiomis merginomis“, – įspūdžiais po kastingo dalinosi „RUTA Model Management“ vadovė Rūta Bartašiūtė.

Ji pridūrė, kad tokie renginiai ne tik suteikia lietuvėms galimybę atsistoti ant to paties pjedestalo su garsiausiais pasaulio modeliais, bet ir leidžia Lietuvai užmegzti tvirtus ilgalaikius ryšius su pasaulyje svarbiausias modelių industrijos atstovais.
Lietuvoje naujų talentų ieškoti atvyko tokie mados pasaulio vardai, kaip IMG, NEXT, „Elite“, „Women“, „Wilhelmina“, VIVA, „Donna“, MC2, „Modellink“, „Dolls“, „Parfe“, „No Logo“, „Beyond“, „Urban“, „Evidence“, „Marilyn Agency“, „Feliz“.

Živilės Jurkaitės nuotr./Modelių atranka
Živilės Jurkaitės nuotr./Modelių atranka

Agentūrų sąrašuose – pasaulio garsenybės

Kad penktadienį mūsų šalyje viešėjo svarbūs svečiai, rodo minėtų modelių agentūrų nuveikti darbai ir rezultatai.

Agentūra IMG grožio bei mados industrijoje neretai įvardinama kaip „Numeris Vienas”. Su ja siejami tokių pasaulinių garsenybių vardai, kaip Cindy Crawford, Miranda Kerr, Julianne Moore, Heidi Klum, Kate Moss ar Liv Tyler. Ši agentūra, veikianti Niujorke, Londone, Milane, Paryžiuje bei Sidnėjuje, įgyvendina įvairiausius aukšto lygio projektus ne tik mados, bet ir sporto srityse.

Daugiau nei prieš keturis dešimtmečius Paryžiuje duris atvėrusi agentūra „Elite“, šiandien savo padalinius turi daugiau nei 60 pasaulio šalių. Būtent ji atrado tokius modelius, kaip Cindy Crawford ar Gisele Bundchen.

Živilės Jurkaitės nuotr./Modelių atranka
Živilės Jurkaitės nuotr./Modelių atranka

„Next“ – dar vienas garsus mados ir pramogų pasaulio atstovas. Itin žvitrus žvilgsnis bei gebėjimas atrasti tikruosius talentus ir yra agentūros vizitinė kortelė. Niujorke modelių paieškas pradėjusi, vėliau ji tvirtai įsitaisė ir visose pasaulio mados sostinėse. Prekinio ženklo „Next“ reikšmė pasaulinėje arenoje yra didžiulė, todėl su juo noriai bendradarbiauja tokios garsenybės, kaip Pharrellas Williamsas, Ellie Goulding, Jessica Alba, Lana del Rey ar Rita Ora.

Modelių agentūra „Donna“ iš Tokijaus – garsiausia bei sėkmingiausiai veikianti Japonijoje. Ji užsiima ne tik talentų paieška grožio industrijoje, bet ir rūpinasi meno bei juvelyrikos sričių viešaisiais ryšiais pasaulinėje rinkoje.

Živilės Jurkaitės nuotr./Modelių atranka
Živilės Jurkaitės nuotr./Modelių atranka
 

Netradicinio grožio paieškomis daugiau nei ketvirtį amžiaus užsiima modelių agentūra „Women“. Būtent jai per šį laiką pasisekė atrasti tokius modelius, kaip Carmen Kass, Isabeli Fontana, Julia Stegner, Iselin Steiro, Kate Moss, Jourdan Dunn, Kasia Struss ir Natasha Poly.

„Wilhelmina“ – dar viena modelių agentūra, priklausanti garsiausiųjų sąrašui. Niujorke, Los Andžele bei Majamyje intensyviai veikiančios prestižinės kalvės darbų sąrašuose projektai su pasaulinio garso žvaigždėmis, pavyzdžiui, Natasha Bedingfield, Cyndi Lauper ir Rebecca Romijn, bei sėkmingos kampanijos tokiems prekiniams ženklams, kaip „Avon“, „CoverGirl“, MAC ar „L’Oréal“.

Negalima nepaminėti ir agentūros VIVA. Būtent ji dovanojo pasaulinę šlovę profesionaliam modeliui iš Lietuvos Editai Vilkevičiūtei. Negana to, ši agentūra, veikianti tarp Paryžiaus ir Londono, lietuvę vadina superžvaigžde ir „Svajonių komandos“ nare.

Živilės Jurkaitės nuotr./Modelių atranka
Živilės Jurkaitės nuotr./Modelių atranka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius