Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis – tarp geriausių Baltijos šalių someljė

Vilniuje vykusiame septintajame Baltijos someljė čempionate pirmą kartą per šio konkurso istoriją tarp trijų geriausiųjų pateko ir mūsų šalies atstovas. Šių metų Lietuvos someljė čempionas Narimantas Miežys užėmė antrąją vietąir atsiliko tik nuo geriausiojo titulą pelniusio Latvijos atstovo. Baltijos someljė čempionatas „Vana Tallinn Grand Prix 2012“ vyko šių metų spalio 5-6 dienomis.
Renginio akimirka
Narimantas Miežys / Luko Balandžio nuotr.

„Labai vertinu ne tik tai, kad mano pastangos ir ne vieni mokymosi bei tobulėjimo metai davė vaisių, bet ir kad mūsų šalies someljė turi galimybę varžytis ir būti įvertinti tokiuose prestižiniuosekonkursuose. Taip pat džiugu, kad Lietuvoje atsiranda itin aukšto lygio restoranų, kuriuose dirbdami šios srities profesionalai gali save visiškai realizuoti ir toliau tobulinti savo įgūdžius. O tai kartu padeda kelti ir vyno, ir kitų alkoholinių gėrimų vartojimo kultūrą Lietuvoje“,– teigia Narimantas Miežys, Baltijos someljė čempionato antrosios vietos prizininkas.

Anot N. Miežio, jam patekti tarp nugalėtojų padėjo ir kasdieninė darbo patirtis. N. Miežys šiuo metu užima someljė pareigas prabangiame restorane „Telegrafas“ bei bare „Le Salon Bar andLounge“, kurie įsikūrę šį rudenį sostinėje duris atvėrusiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“. 

Baltijos someljė čempionato metu buvo tikrinamos ne tik praktinės, bet ir teorinės dalyvių žinios, taip pat bendravimo su restorano svečiais sugebėjimai. Pirmajame konkurso etape varžovams teko atsakyti į specialaus testo klausimus, aklojoje degustacijoje – aprašyti du vynus bei dekantuoti šimto metų senumo vyną. Lietuviui būtent pastaroji užduotis atvėrė kelią į čempionato finalą.

Jame savo jėgas išbandė tik keturi geriausi Baltijos šalių regiono someljė. Jiems teko aptarnauti restorano svečių stalus, prie atrinktų vynų derinti patiekalus, taisyti vyno meniu,aklojoje degustacijoje atspėti vynus bei stipriuosius gėrimus. Per paskutinę užduotį varžovams per kelias minutes be išankstinio pasiruošimo reikėjo duoti nurodymus restorano, į kurį atvyksta užsienio svečių grupė,komandai. Lietuvos atstovui šioje užduotyje sekėsi geriausiai. N. Miežys taip pat vienintelis iš finalistų teisingai išvardijo visas šešias vynuogių veisles, kurios naudojamos šampano gamyboje.

Šiais metais dėl geriausio Baltijos someljė vardo rungėsi trys Lietuvos atstovai, taip pat geriausi Latvijos ir Estijos someljė, o svečio teisėmis čempionate dalyvavo Lenkijos bei Švedijos atstovai. Visus dalyvius vertino garbinga tarptautinė komisija, kurią sudarė Lietuvos, Gruzijos, Lenkijos, Švedijos, Estijos ir Latvijossomeljė asociacijų prezidentai ir kiti gėrimų žinovai. Komisijai pirmininkavo geriausio pasaulyje someljė titulą turintis švedas Andreasas Larssonas (2007, ASI).Baltijos someljė čempionatą organizuoja Lietuvos someljė asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius