Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuviškas labdaros vakaras Londone – su garbingais svečiais

Londono lietuviai vėl kviečiami pasipuošti vakarinėmis sukniomis ir tamsiais kostiumais: lapkričio 24 dieną prabangiame Londono viešbutyje „The Langham London“ įvyks lietuviškas Kalėdų labdaros vakaras.
Juozas Statkevičius ir Dalia Ibelhauptaitė
Juozas Statkevičius ir Dalia Ibelhauptaitė / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Šių metų vakaro tema – mada ir menas, o renginio metu visos surinktos lėšos bus pervestos neįgaliais vaikais ir juos auginančiomis šeimomis besirūpinančiam labdaros ir paramos fondui „Algojimas“ Lietuvoje.

Vakaro muzikinėje dalyje svečių laukia iš Lietuvos atvykstantys „bohemiečių“ solistai: Asmik Grigorian, Jeronimas Milius, Vaidas Vyšniauskas ir kiti, kurie pristatys Dalios Ibelhauptaitės režisuotos elektroninės operos fantazijos „XYZ“ premjerą Londone.

Visus operos atlikėjų kostiumus sukūrė dizaineris Juozas Statkevičius, su kurio darbais bus galima ne tik susipažinti renginio metu, bet ir įsigyti aukcione. Labdaros aukcione ir loterijoje bus siūloma ir daugiau žinomų Lietuvos menininkų darbų. Aukciono dalyviai taip pat turės galimybę įsigyti vakarienę keturiems asmenims, kurią savo namuose patieks garsioji kulinarė Beata Nicholson, dieną su aktoriumi Dexteriu Fletcheriu filmavimo aikštelėje, pasivažinėjimą „Aston Martin“ automobiliu, VIP bilietus į „Porsche Carrera Cup“ renginį. Į labdaros vakarą Londone žada atvykti garbingi svečiai iš Lietuvos ir užsienio. Savo dalyvavimą jau patvirtino TEO LT generalinis direktorius Arūnas Šikšta, Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

„Džiugu, kad puoselėdami labdaros renginio idėją galime padėti šeimoms, auginančioms vaikus su negalia. O garbingų svečių atvykimas iš Lietuvos ir Londono yra ne tik aukštas renginio įvertinimas, bet ir puikus socialinės atsakomybės pavyzdys visiems“, – sako vienų iš organizatorių, Lietuvos komercijos rūmų Jungtinėje Karalystėje (LKRJK), prezidentas Marius Bružas. 

Iškilmingą labdaros vakarą ves B.Nicholson ir Brianas Holmesas. Organizatoriai svečius ragina atitinkamai pasipuošti, nes renginyje laukiama ne tik lietuviška žiniasklaida, bet ir fotografai bei žurnalistai iš „Vogue“ bei „Tatler“ žurnalų.

Praėjusiais metais vykusiame labdaros pokylyje vakaro svečiai paaukojo apie 8 000 svarų (apie 32 000 litų), kurie skirti ponios Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondui, remiančiam 40 Lietuvos kaimo mokyklų. 2009-ųjų lapkritį Londone rengtame labdaros vakare Lietuvos M.Rostropovičiaus fondui paaukota daugiau nei 12 000 svarų sterlingų. Daugiausia lėšų surinkta 2008-aisiais. Tuomet lietuviškame labdaros vakare dalyvavo ir britų kulinarijos žvaigždė Jamie Oliveris bei filmo „Lok, Stok arba Šauk“ („Lock, Stock and Two Smoking Barrels“) aktoriai Jasonas Flemyngas ir Dexteris Fletcheris. Režisierės D.Ibelhauptaitės režisuoto vakaro metu Tauragės apskrities vaikams paremti tuomet surinka apie 56 000 svarų (maždaug 250 000 litų) – du kartus daugiau nei 2007-aisiais, kada lietuviškas Kalėdų labdaros renginys vyko pirmą kartą.

Bilietai į lietuvišką labdaros vakarą, rengiamą Londono centre įsikūrusiame viešbutyje  „Langham“, kainuoja 130 svarų asmeniui, o juos galima įsigyti organizatorių interneto svetainėje www.lithuanianchamber.co.uk/charity2011.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius