Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos atstovė konkurse „Miss Europe World“ iškovojo karūną: scenoje nualpo tris kartus

Į Lietuvą atkeliavo dar viena karūna. Vilnietė Julija Krekšina (22) kovo 12-ąją Libano sostinėje Beirute vykusiame konkurse „Miss Europe World 2018“ laimėjo pirmosios Vice Mis karūną ir titulą. Tiesa, grožio konkurso finale Julija ant scenos nualpo net tris kartus.
Julija Krekšina
Julija Krekšina / Asmeninio albumo nuotr.

Netrukus po konkurso Julija išvyko į Paryžių, kur nuo 15-os metų modeliu dirbanti mergina pozavo kelioms fotosesijoms. Tad apie laimėjimą ir tris savaites trukusius išbandymus 15min papasakojo jos mama Kristina Sobeckytė-Ragožienė.

Tarptautinis grožio konkursas prasidėjo vasario 22–23 dienomis, kai į Beirutą suvažiavo 40-ies Europos šalių atstovės. Tarp jų – ir Julija Krekšina, kuri į „Miss Europe World 2018“ konkursą pateko po atrankos internetu.

Dalyvėms reikėjo nusiųsti jas pristatančius vaizdo įrašus, vėliau laukė pokalbis telefonu. Julija buvo atrinkta iš būrio kandidačių, tad sužinojusi naujieną neslėpė džiugesio.

„Ji maloniai nustebo, apsidžiaugė. Smagu vien aplankyti tokią šalį, susipažinti su jos kultūra. Visgi ir jaudinosi, nes teko tris savaites atsitraukti nuo kitų darbų. Tad ir vargas, ir džiaugsmas vienu metu“, – pasakojo nugalėtojos mama.

Ir nors Julija į konkursą vyko tikėdamasi pasisemti patirties ir neturėdama didelių vilčių, ji netrukus tapo viena iš favoričių. Visgi, pasak mamos, nors ir kaip gerai dukra pasirodė, pasipuošti pagrindine karūna jai nebuvo lemta.

Asmeninio albumo nuotr. /Julija Krekšina (dešinėje)
Asmeninio albumo nuotr. /Julija Krekšina (dešinėje)

„Komisijos nariai leido suprasti, kad ji turėjo nemažai šansų laimėti, tačiau kadangi praėjusiais metais laimėjo lietuvaitė, tad tiesiog buvo nepadoru kitų šalių atžvilgiu. Visgi visi vieningai sutarė, kad lietuvaitės – pačios gražiausios, bet jau šiemet reikia leisti laimėti ir kitoms“, – teigė Kristina Sobeckytė-Ragožienė.

Praėjusiais metais „Miss Europe World 2017“ karūną iškovojo ir Libane gražiausia mergina pripažinta kaunietė Marija Slušnytė, o jos laimėjimas tapo tikra staigmena – iki tol nė vienai lietuvei nebuvo pasisekę patekti į penketą gražiausiųjų.

Tiesa, pirmąja Vice Mis tapusi Julija pelnė ir dar vieną titulą. Konkurso išvakarėse ji laimėjo „Mis Magijos“ konkursą, kurio prizas – prabangus juvelyrinis papuošalas.

Asmeninio albumo nuotr. /Julija Krekšina
Asmeninio albumo nuotr. /Julija Krekšina

Finalo metu nualpo tris kartus

Ir nors tris savaites vykusį konkursą vainikavo karūna, išbandymų tikrai netrūko. Dalyvės nuo pat ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro keliaudavo po miestą, lankydavosi rėmėjų renginiuose. Vakarais jų taip pat laukė pristatymai, vakarėliai, dažniausiai pasibaigiantys tik apie antrą valandą nakties. Tad kone tris savaites Julija išmiegodavo vos po keturias ar penkias valandas.

„Tiesą sakant, visas pasiruošimas buvo gana sudėtingas. Tai buvo tikrai alinantis darbas. Ji ne kartą skambino ir sakė: viskas, metu, važiuoju namo. Nuovargis buvo didžiulis“, – pasakoja K.Sobeckytė-Ragožienė.

Tokio įtempto režimo ir didelio nuovargio pasekmių nepavyko išvengti. Pavargusi mergina didžiojo finalo metu net tris kartus nualpo. Pasak mamos, kitą rytą apie tai rašė visa vietinė žiniasklaida.

„Tai buvo visiška sensacija“, – teigė Julijos mama.

Asmeninio albumo nuotr. /Julija Krekšina konkurso metu (antra iš kairės)
Asmeninio albumo nuotr. /Julija Krekšina konkurso metu (antra iš kairės)

Paklausta, ar nesijaudino išleisti dukrą į tolimoje šalyje vykstantį konkursą, K.Sobeckytė-Ragožienė pabrėžė, kad žymiai labiau jaudintis tenka Julijai keliaujant po Europos šalis.

„Jaudinausi pirmą kartą, kai jai buvo 15-ika metų ir ji savarankiškai vyko į Stambulą dirbti modeliu. Tuomet labai jaudinausi. Visgi supratau, kad Stambulas ypač saugus miestas modeliams. Jas ten net išlepina. Azijos šalys yra saugesnės už Europą, nes ten moteriai rodoma didelė pagarba, o įmonės labai rūpinasi saugumu. Tad aš jaudinausi labiau, kai ji keliauja po Europą“, – pasakoja mama.

Po pergalės Julija sulaukė dar vieno pasiūlymo dalyvauti grožio konkurse, tačiau ji šiuo metu orientuojasi į modelio karjerą. Tad po konkurso grįžusios ir netrukus vėl dirbti išvykusios merginos artimieji net nespėjo pasveikinti.

„Norėjome surengti namuose vakarėlį, pakviesti draugus. Bet išėjo taip, kad vos tik grįžusi turėjo išskristi, šventę teko perkelti. Gali būti, kad kitą savaitgalį rengsime nuotraukų ir vaizdo įrašų peržiūrą“, – pasakoja mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius