Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos balso. Kartos“ laimėtojomis tapo „Hey! Mix” merginos: pasirodė Jamala

Šventinį Kovo 11-osios vakarą „Avia Solutions group” arenoje įvyko gyvas projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ finalas. Tiesioginės transliacijos metu žiūrovai galėjo balsuoti už vieną iš aštuonių finalistų, kuriuos iki lemiamo etapo atvedė ne tik išskirtiniai muzikiniai talentai, bet ir juos atskleisti padėję projekto mokytojai: Vaidas Baumila, Ieva Prudnikovaitė, Benas Aleksandravičius – „ba“ ir grupė „69 danguje“. Žiūrovų sprendimu nugalėtojomis tapo merginų grupė „Hey Mix“ iš Vaido Baumilos komandos, kuri laimėjo pagrindinį projekto prizą – 15 000 Eur ir kontraktą su projektą vykdančiais kūrybos namais „Elitaz Music“.
„Hey! Mix!“, Rolandas Mackevičius
„Lietuvos balsas. Kartos“ finalas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šitos merginos buvo pačios stropiausios projekto dalyvės, kurios, nepaisant to, kad yra ir taip labai talentingos, nuolat ir daug repetavo bei dirbo iki paskutinio prakaito lašo. Jos tikrai nusipelno šio titulo“, – sakė „Hey Mix” mokytojas Vaidas.

„Prisipažinsime, kad iš pat pradžių apie finalą negalvojome – labiau galvojome kaip kuo geriau pasirodyti, kaip dar patobulinti pasirodymus“, – atviravo „Hey! Mix“merginos ir dėkojo visiems žmonėms prisidėjusiems prie jų kelio iki finalo.

15min nuomonę pakvietė išreikšti apklausoje:

Kova dėl žiūrovų simpatijų buvo itin įtempta, nes tarpusavyje varžėsi ne tik labai stiprūs, bet, kuo ir pasižymėjo kartų formatas, labai skirtingi dalyviai: Ievos Prudnikovaitė komandoje – charizmatiškieji rokeriai „Still Runners“ ir dainuojančių operistų Eglės bei Eriko šeima, Beno Aleksandravičiaus komandoje – ant scenos vos telpantis ansamblis „Fresco“ ir septyniolikmetės, bet jau labai talentingos Milėja bei Jessica, Vaido Baumilos komandoje – vos septynerių Raigardas ir aštuonerių Eglė bei lietuviškosiomis „Spice girls“ praminta merginų grupė „Hei Mix!”, o grupė „69 danguje“ į sceną vedė linksmuosius dzūkus „The Mooniers“ bei kankles ir operą sujungusių merginų trio „DIAmanti“.

Finalo akimirkos:

Simbolinę datą vykusio finalo pirmoji dalis buvo skirta vien lietuviškai muzikai. Garsiausius kūrinius antram gyvenimui prikėlė išskirtiniai pasirodymai: „Skylės“ dainą „Pinavija“ grupė „The Mooniers“ atliko vilkėdami Lietuvos kino centre atkurtais partizanų kostiumais, o operisčių bei kanklininkės trio „DIAmanti“ iš lietuviškų fėjų tapo lietuviškomis ksenomis įkūnydamos energingą „Žalvarinio“ dainą.

Iš finalistų lūpų naujai skambėjo ir tokios legendinės dainos kaip „Dar ne vakaras“ ar „Geltona. Žalia. Raudona“ bei kiti kūriniai tiek anksčiau, tiek šiandien simbolizuojantys itin svarbias idėjas. Šalia šių metų finalistų pasirodė ir „Lietuvos balsas” 8-ojo sezono nugalėtoja Meidė bei „Lietuvos balsas. Vaikai“ 3-ojo sezono laimėtojas Džiugas.

Šalia finalo dalies, skirtos Lietuvai – svarbus dėmesys Ukrainai. Ypatingas koncerto svečias – 2016-ųjų „Eurovizijos“ laimėtoja, „Ukrainos balso“ mokytoja Jamala, kuri ką tik priverstinai palikusi Kijevą stengiasi nepalūžti ir toliau skleisti žinią apie karą jos šalyje visam pasauliui.

„Šis projekto finalo ypatingas visomis prasmėmis. Tai pirmą kartą pasaulyje pristatomo formato finalas ir kartu koncertas, kuriame pasirodė visam pasauliui svarbių įvykių ambasadorė Jamala“, – sakė laidos vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos balso. Kartos“ finalas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos balso. Kartos“ finalas

„Aš esu labai dėkinga už jūsų palaikymą. Kai atskridau į Vilnių ir kai pamačiau, kiek čia Ukrainos vėliavų, dar kartą supratau, kad mes ne vieni“, – sakė Jamala, kuri prabilo ir lietuviškai, pasveikinusi su Nepriklausomybės atkūrimo diena. Jamalos pasirodymo metu ašarų nesulaikė ne tik daugelis žiūrovų, bet ir projekto mokytojai.

„Į jaunosios kartos širdis per muziką pasibeldė vyresnės kartos jausmai. Manau, kad šiuos jausmus dalyviams pavyko perteikti puikiai ir visi pasirodymai buvo labai jautrūs bei prasmingi“, – sako projektą vykdančių kūrybos namų „Elitaz“ vykdančioji prodiuserė Agneta Gabalytė.

Jamalos honoraras bei visos lėšos, gautos už žiūrovų skambučius balsuojant už finalistus, bus skirtos paramai Ukrainoje. Viso finaliniame „Lietuvos balsas. Kartos“ koncerte už žiūrovų balsus surinkta 52 162 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius