-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 27 /21:48

Pirmieji „Lietuvos talentų 2011“ finalininkai: dainininkas Petras ir šokėjai „Modus Dance“

Paskutinį lapkričio sekmadienį į Vilniaus Ūkio banko teatro areną ir vėl sugužėjo naujų talentų gerbėjai – čia įvyko pirmasis trečiojo „Lietuvos talentų“ sezono pusfinalis.
Petras Daunys
Dainininkas Petras / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Publikai ir komisijai pasirodė pirmieji 10 pusfinalininkių iš visų 50 atrinktų įspūdingiausių projekto dalyvių, įveikusių atrankinius etapus. Pagrindinį sprendimo balsą projekte nuo šiol turi žiūrovai, balsuojantys už labiausiai patikusius gerbėjus – daugiausiai žiūrovų balsų sekmadienį gavęs talentas pateks į didįjį finalą, o vieną iš dviejų daugiausiai balsų surinkusių dalyvių į finalą deleguos teisėjai: Rūta Ščiogolevaitė, Marijus Mikutavičius ir Vytautas Šapranauskas.

Pirmieji pasirodė vilniečiai rokeriai „Rubber Bullets“. Tikinantys, kad gyvenimas yra kaip rokenrolas, vaikinai iš Vilniaus atliko dviprasmišką dainą „Balls On Fire“, tačiau jie sulaukė švelnių komisijos komentarų ir net pagyrų.

Įspūdingi „gyvų mirusiųjų“ šokiai

Garsiojo Michaelo Jacksono kūrinio „Thriller“ dvasios pilną pasirodymą parodė kolektyvas „Modus Dance“. Ne pirmąsyk projekte dalyvaujantys šokėjai atsivežė visą sirgalių armiją. „Jūs tikrai esate labai kūrybiški“, – sakė R.Ščiogolevaitė. „Manau, dabar Adamsų šeimynėlė verkia“, – juokavo V.Šapranauskas, o M.Mikutavičius skundėsi pasijutęs nepaslankus kaip Stelmužės ąžuolas.

BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Modus Dance
BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./„Modus Dance“

V.Šapranauskas aštuntokę net pabučiavo

Trečioji į sceną lipo aštuntokė Charlotte Kilsch, dainuojanti, kaip pati sako, „pastatytu operos solistės balsu“. „Tu esi labai nevaikiškas vaikas. Ambicijos irgi nevaikiškos. Tau viską pavyko padaryti žvėriškai gerai“, – sakė M.Mikutavičius. Dainininkė R.Ščiogolevaitė buvo santūri, o V.Šapranauskas pakilęs iš savo vietos moksleivę apdovanojo bučiniu už tikrą talentą.

Viešųjų ryšių specialistas iš Klaipėdos Karolis Rupkus per atrankas pakerėjo lyriška daina. Kūrinį apie meilę vaikinas atliko ir šįsyk. „Daina buvo užburianti, aš esu tavo gerbėja“, – tvirtino R.Ščiogolevaitė, M.Mikutavičius gyrė atlikėjo pasitikėjimą savimi ir linkėjo finalo.

Pirmą kartą projekto istorijoje diabolą scenoje suko aštuntokas Almantas Sėliukas. Nors vaikinas ne kartą klydo, tačiau komisija 14-mečio neteisė ir drąsino už pastangas.

Kaunietė Diana Bartnikaitė pernai „Lietuvos talentuose“ pasirodė kartu su grupe „24/7“, o šįsyk prieš žiūrovus ir teisėjus stojo viena. Pakeitusi įvaizdį raudonplaukė mėgino papirkti publiką savo kūrybos daina. Ją ant scenos pakeitė kitas dainingas dalyvis, iš emigracijos Didžiojoje Britanijoje grįžęs Petras. Vaikinas atliko garsią Stingo dainą „Englishman In New York“. „Tu – didžioji viltis. Iš visų dalyvių, kurie dainavo šiais metais, tavo balsas man pats gražiausias“, – sakė R.Ščiogolevaitė, o atlikėjo draugai klykte klykė palaikymo šūksnius.

Iširęs ir atsinaujinęs pasaulio hiphopo čempiono Dainiaus Žebrausko-Skruzdėliuko kolektyvas „Run PNB“ užkrėtė publiką energija, nors M.Mikutavičiui šokis pasirodė lėtokas ir neįdomus. Jam prieštaravo R.Ščiogolevaitė, kurios teigimu, grupę paliko tik nereikalingos grandys. „Mačiau energiją, nuotaiką, puikų sinchroną, jūs nebuvot išsibarstę. Man labai patiko“, – kalbėjo dainininkė.

BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Mindaugas Dvylaitis
Mindaugas Dvylaitis

Kitas scenoje pasirodė 15-metis akordeonistas Mindaugas Dvylaitis iš Kauno. Savo aklumo akcentuoti nemėgstantis vaikinas atliko įvairių dainų popuri, tarp kurių nuskambėjo ir šių metų Europos vyrų krepšinio čempionato himnas, privertęs nusišypsoti jį atlikusį M.Mikutavičių. „Gerai, pripažįstu, tą dainą sukūrė Mindaugas, aš ją nudžioviau“, – juokavo muzikantas.

Baltarusijoje gyvenanti projekto teisėjų „originalaus žanro meistre“ praminta Sunny, kurios tikrasis vardas Jelena, pasirodė aptemptu kūno spalvos kostiumu. „Po praėjusio karto vyriškosios komisijos dalies komentarų Sunny, matyt, nutarė prisidengti. Jei turi talentą, tai joks smėlio spalvos triko to nepaslėps“, – sakė M.Mikutavičius. „Svarbu, kad džiugintumėte ne tik akis, bet ir širdis. Ypatingų priekaištų neturiu. Buvo gražu, gal tai nebuvo įspūdingiausias cirko numeris, bet gražu“, – sakė R.Ščiogolevaitė.

Geriausiai žiūrovai vertino Stingo dainą

Po trumpos pertraukos balsavimas buvo baigtas. Teisėjai tikino, kad pusfinalis buvęs labai stiprus. R.Ščiogolevaitė prisipažino ir pati atidavusi balsą už savo favoritą. Jau anksčiau ji buvo prasitarusi, kad favoritu laiko dainininką Petrą. Būtent jam daugiausiai balsų atidavė ir publika, tad vaikinas užsitikrino vietą finale.

Dėl antrosios vietos finale į išlikimo kovą stojo vilniečių šokių kolektyvas „Modus Dance“ ir kaunietis 15-metis akordeonistas Mindaugas Dvylaitis. Gavę du „taip“ iš M.Mikutavičiaus ir R.Ščiogolevaitės į finalą pateko iš laimės šokinėję „Modus Dance“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius