Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos talentuose“ – neregėtas fiziko šou: dūmai paskandins studiją

Sekmadienio vkaarą šeimas prie televizoriaus ekranų suburs televizijos projektas „Lietuvos talentai“. TV šou savo talentus demonstruos apie šlovę dar tik svajojantys žmonės. Čia pasirodys ir netikėti, niekur neregėti talentai.
„Lietuvos talentų“ akimirka
„Lietuvos talentų“ akimirka

Vienas iš tokių – Pijus Vaškevičius. 23 metų vilnietis savo talentą įvardija kaip gebėjimą komunikuoti mokslą visuomenei. Svarbiausia vaikino užduotis – surengti mokslo šou, kurio žiūrovai dar nepamirš ilgai.

Sunku patikėti, bet mokslą populiarinantys pasirodymai yra pagrindinis Pijaus pragyvenimo šaltinis. Tai, kad iš pažiūros nuobodus ir sausas mokslas kaip fizika ar chemija gali tapti patraukliu, vaikinas įrodys „Lietuvos talentų“ scenoje. Nors Pijus – diplomuotas fizikas, jo diplomas guli stalčiuje.

„Lietuvos talentų“ akimirka
„Lietuvos talentų“ akimirka
„Lietuvos talentų“ akimirka
„Lietuvos talentų“ akimirka

Didžiausia vaikino aistra – kelionės. Visą pasaulį išmaišęs vaikinas keliauja pakeleivingais automobiliais, o smagiausia jam leistis į nuotykius vienam. Sutikti nepažįstamieji palieka keliautojui didžiausią įspūdį. „Kelionėse aš išgirdau tūkstančius skirtingų istorijų. Žmonėms aš esu kaip psichoterapeutas, tai mane „veža“, – pasakos Pijus, kurį kur kas labiau žavi laukinė gamta nei pilni turistų miestai.

Kelionė, gamta, žmonės ir mokslas – raktiniai žodžiai, kurie geriausiai apibūdina „Lietuvos talentų“ dalyvį. Tai, kad Pijus sutvertas demonstruoti mokslo triukus, nesuabejos nė vienas teisėjas. Per „Lietuvos talentų“ dalyvio pasirodymą scenoje dėsis neregėti dalykai! Mokslininkas sušaldys rožę, demonstruos, kaip mokslas veikia kūną. Pasirodymą vainikuos iš statinės pakilęs dūmų debesis, kuris užlies visą studiją.

„Lietuvos talentų“ akimirka
„Lietuvos talentų“ akimirka
„Lietuvos talentų“ akimirka
„Lietuvos talentų“ akimirka

„Tu tik ką paskatinai mokytis chemijos ir fizikos daugybę jaunų žmonių. Pirmą kartą matau, kad chemija būtų tokia patraukli“, – sakys Naglis Šulija. „Niekada šioje scenoje nemačiau taip pateikto mokslo. Mes sėdėjome išsižioję, laukėme, kas čia vyks. Tavo pasirodymas mus nustebino labiau nei kai kurių magų. Tu man atrodei kaip Frankenšteinas“, – Pijų gyrė Saulius Urbonavičius-Samas.

„Man labai patiko šis šou, kur kas geriau nei visi magai ir iliuzionistai“, – sakys I. Balsytė. „Fantastika! Buvo įdomu ir originalu. O tai yra du svarbiausi dalykai. Jūs išlaikėte mūsų dėmesį. Jūs tikras talentas“, – sakys Dalia Ibelhauptaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius