Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ligoninė pateikė atsakymą dėl D.Didžiūnaitytės byloje minimo mediko A.Miltenio galimo darbo apsvaigus

Vasario mėnesį viešumoje pasirodė anoniminis laiškas, kuriame pareikšti kaltinimai žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės istorijoje minimam medikui Aivarui Milteniui – esą jis galimai dirba apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų. Reaguojant į tai, Kretingos ligoninėje buvo sudaryta speciali komisija ir pradėtas tyrimas dėl galimai netinkamų mediko veiksmų darbo metu. Prabėgus dviem mėnesiams po laiško paskelbimo, Kretingos ligoninė pateikė tyrimo rezultatus.
Dovilė Didžiunaitytė ir „Amberton Klaipėda“ viešbutis
Dovilė Didžiunaitytė ir „Amberton Klaipėda“ viešbutis / Asmeninio albumo ir Google Maps nuotr.

„Kretingos ligoninė (toliau – Ligoninė) 2019-02-04 elektroniniu paštu gavo anoniminį laišką „Skalpelis nuo narkotikų apsvaigusio gydytojo rankose: realybė galinti virsti tragedija“, kuriame gydytojas chirurgas Aivaras Miltenis kaltinimas šiurkščiais darbo pareigų pažeidimais ir nusikalstamų veikų padarymais darbo vietose.

Išanalizavus anoniminiame laiške pateiktus kaltinimus ir nurodytas aplinkybes, siekiant patvirtinti arba paneigti pateiktus gydytojui A.Milteniui kaltinimus darbo pareigų pažeidimų padarymu, Ligoninės vyriausioji gydytoja 2019-02-05 įsakymu sudarė komisiją (toliau – Komisija), kuriai pavedė atlikti tyrimą dėl A.Miltenio galimai padarytų darbo pareigų pažeidimų, nurodytų gautame anoniminiame laiške.

2019-02-06 Ligoninės vyriausioji gydytoja A.Milteniui, jo darbo metu ir jam esant darbo vietoje, pasiūlė pasitikrinti dėl alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimo. Gydytojas šį pasiūlymą priėmė ir savo noru paprašė atlikti medicininę apžiūrą neblaivumui, girtumui ar kitokiam galimam apsvaigimui nustatyti. Atlikus patikrinimą nustatyta, kad yra blaivus ir atliktame šlapimo mėginio tyrime – narkotinių medžiagų nerasta.

Paimtas A.Miltenio kraujo mėginys alkoholio ir narkotinių medžiagų nustatymui ir buvo išvežtas į Valstybinės Teismo medicinos tarnybos toksikologijos laboratoriją. 2019-03-25 iš minėtos laboratorijos gauta Specialisto išvada, kad A.Miltenio kraujyje amfetaminų, benzodiazepinų, kokaino, kokaino metabolitų, opiatų, tetrahidrokanabinolio, tetrahidrokabinolio metabolitų, etilo alkoholio nerasta.

Komisija galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimą atliko savo kompetencijos ir įstatymų ribose, vadovaudamasi LR Darbo kodekso nuostatomis, t.y. tyrė tik tuos laiške nurodytus kaltinimus gydytojui A.Milteniui, kurie turi darbo pareigų pažeidimų požymius. Informacijos iš teisėsaugos institucijų apie atliekamą ikiteisminį ar kitą tyrimą dėl A.Miltenio veiklos ligoninė nėra gavusi.

Komisija, atlikusi tyrimą ir įvertinusi surinktus įrodymus bei faktines aplinkybes, nenustatė, kad gyd. A.Miltenis savo veiksmais būtų padaręs darbo pareigų pažeidimus, įskaitant ir tuos, kurie buvo aprašyti atsiųstame anoniminiame laiške“ – skelbiama Kretingos ligoninės atsiųstame laiške.

15min primena, kad lapkričio 2017 metų lapkričio 20-ąją 19 val. 35 min. D.Didžiūnaitytės kūnas buvo rastas Klaipėdos Naujojo Sodo gatvėje ant grindinio. Manekenė iškrito iš 20-ies aukštų viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono. Nelaimės metu su D.Didžiūnaityte buvo prodiuseris Ričardas Pinikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius