Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Liucinos Rimgailės atostogos Balyje: be vyro, švenčiant pasakiškas draugės vestuves

Atšokti draugų vestuvių Balio saloje pakviesta kepyklėlės „Liu Patty“ įkūrėja Liucina Rimgailė net minties neturėjo atsisakyti. Azijoje ji dar nėra buvusi, atostogų jai jau beprotiškai reikėjo, o ir nepažinti kraštai juk visuomet taip traukia... Tik vyro Tado, bijančio skrydžių lėktuvu, kartu pasiimti nepavyko. Tačiau egzotiškoji kelionė pavyko tiesiog nepriekaištingai.
Liucina Rimgailė
Liucina Rimgailė / Gabijos Monikos Vainiutės nuotr.

Liucinos Rimgailės vaikystės draugei Violetai su mylimuoju Šarūnu sumanius vestuvių šventę kelti Balio saloje, pati Liucina manė, kad ten vyks tik pasveikinti jaunavedžių.

Tačiau kadangi kelionė laukė tokia tolima, būtų buvusi tikra nuodėmė nepasinaudoti proga ir nepatyrinėti šio visus traukiančio egzotiško kampelio.

Tiesa, iš pradžių ji ketino į Balį vykti su vyru Tadu Rimgaila. Visgi likus keliems mėnesiams jiedu apsigalvojo – ne paslaptis, kad šokėjas itin bijo skrydžių lėktuvu, tad nusprendė šįkart nerizikuoti.

„Jis sunkiai apskritai pakelia skrydžius, o čia jų laukė tiek daug ir tokia ilga trukmė... Todėl pakviečiau kartu važiuoti draugę Gabiją, kuriai pirmiausia pasiūliau būti mano... dovana jauniesiems. Kaip žinia, Gabija yra profesionali fotografė, o mano draugė Violeta dar nebuvo užsisakiusi fotografo savo vestuvėms. Taigi viskas gražiai susidėliojo –ir jaunieji gavo gerą dovaną, ir aš į kelionę išskridau su labai gera drauge. Dar dvi merginos, kurios keliavo kartu, yra Gabijos buvusios bendraklasės. Visgi po šios kelionės tikiu, kad mes ir toliau bendrausime ir ne kartą susitiksime mergaitiškų vakarų“, – 15min šypsodamasi pasakojo L.Rimgailė.

Asmeninio albumo nuotr./Gabija Monika Vainiutė, Liucina Rimgailė
Asmeninio albumo nuotr./Gabija Monika Vainiutė, Liucina Rimgailė

Prieš išvykdama ir pati Liucina nerimavo dėl laukiančių ilgų trijų skrydžių, tačiau sako, kad laikas su bičiulėmis jai praėjo gana greitai ir nepastebimai. O ir atostogų poreikis buvo už viską didesnis, tad ji buvo pasiruošusi iškęsti kone bet ką.

„Turėjau ypač intensyvų laikotarpį darbe – tiek sezono įkarštis, tiek įvairūs pokyčiai, naujienos, problemos ir t.t. Asmeniniai išgyvenimai ir sukrėtimai taip pat nesuteikė jėgų. Kai viskas susidėjo į viena, teko išnaudoti ir giliausiai užslėptus išteklius“, – prisipažino ji.

Tačiau giliai įkvėpusi, pabandžiusi porai savaičių visiškai užsimiršti, ji su draugėmis stačia galva nėrė į laukiančius nuotykius. Kruopščiai atlikusios namų darbus, išnaršiusios visą internetą merginos susidėliojo didžiąją kelionės dalį iš anksto. Jos sutarė dėl vieno – pasyviai dienų jos net neketino leisti.

Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė su draugėmis
Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė su draugėmis

„Pirmas dvi dienas praleidome Seminjako mieste, kur verda toks ganėtinai įprastas turistinis gyvenimas su viešbučiais, kavinėmis, įvairias prekes paplūdimyje siūlančiais prekeiviais. Nenorėjome iškart važiuoti į salos gilumą, tad pradžiai, o ir mums, kaip merginų kompanijai, buvo puikus variantas susipažinti, pailsėti, apsiprasti su nauja šalimi, jos žmonėmis ir klimatu“, – pasakojo ji.

Vėliau sekė kelios dienos poilsio šalia esančioje Nusa Penidos saloje, kur kompanija apsistojo mediniuose, puikiai įrengtuose namukuose ant vandenyno kranto.

„Vaizdas užburiantis! Namukų šeimininkas buvo itin svetingas ir rūpestingas. Jis parūpino mums vairuotoją, su kuriuo važinėjomės po salą ir aplankėme kelias populiarias vietas“, – susižavėjimo neslėpė Liucina.

Gabijos Monikos Vainiutės nuotr./Liucina Rimgailė
Gabijos Monikos Vainiutės nuotr./Liucina Rimgailė

Pasakiškos vestuvės

Vėliau šešias dienas merginos leido Uluvatu mieste, kur apsigyveno viloje. Kaip pačios sako, tai buvo bene ramiausias kelionės laikotarpis, kai jos gyveno vienoje vietoje.

„Čia aplankėme daug gražių paplūdimių, į vieną jų ėjome per olą ir vandenį, taip pat Uluvatu šventyklą. Čia tikrų tikriausias rojus banglentininkams! Man tai buvo proga pasimatyti ir pabūti su drauge, kurios nemačiau daugiau kaip trejus metus ir, kas be ko, pasiruošti jos vestuvėms“, – kalbėjo Liucina.

Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė
Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė

O vestuvių diena buvo tiesiog pasakiška... „Labiausiai širdis džiaugiasi matant, jog ir po 13 draugystės, gyvenimo kartu metų, Violeta ir Šarūnas žiūri vienas į kitą meilės kupinomis akimis... Ceremonija buvo be galo jaudinanti, verkiau taip, kad oi... Vakarinė dalis vyko labai gražioje vietoje, po atviru dangumi, su vaizdu į vandenyną, prie nuostabiai papuošto stalo. Žodžiu, buvo graži, jauki ir linksma šventė“, – šypsojosi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Liucinos Rimgailės kelionė į Balį
Asmeninio albumo nuotr./Liucinos Rimgailės kelionė į Balį

Merginų atostogas vainikavo paskutinė diena Ubudo mieste, kur jos pagaliau išvydo ryžių terasas, kavos plantacijas, kopė į ugnikalnį ir stovėdamos ant jo pasitiko saulę.

Pliusai ir minusai

Pasak Liucinos, kelionėje ji negalėjo atsižavėti vietinių svetingumu, rūpesčiu ir nuolatine pagalba. Ypač – Nusa Penidoje. Tai jų atostogas ne tik palengvino, bet ir pavertė itin maloniomis.

Visgi ji išskyrė ir minusų – lankantis Uluvatu šventykloje surengtas pasirodymas merginas kaip reikiant nuvylė.

„Nuvykome specialiai į pavakarę, kad pamatytume jų tradicinių šokių spektaklį, bet jie pardavė tiek bilietų, jog atlikėjai šoko aikštelėje, iki pusės užpildytoje žiūrovų. Vaizdo ir įspūdžio nebeliko, o ir mintis apie besaikį pelno troškimą neapleido...“ – nusivylimo neslėpė ji.

Savo desertinę turinčiai Liucinai Rimgailei kelionių metu ne ką mažiau svarbu pažinti ne tik kraštą, bet ir vietinę virtuvę. Balio patiekaluose ji pasigedo daržovių, tačiau skrandis džiaugėsi atrastai naujais ir tiesiog jau pamirštais skoniais.

Gabijos Monikos Vainiutės nuotr./Liucina Rimgailė
Gabijos Monikos Vainiutės nuotr./Liucina Rimgailė

„Maistas tikrai skanus, bet jie beveik nevalgo šviežių daržovių, kurių mums, europietėms, pirmomis dienomis labai trūko. Mano vyras alergiškas ryžiams, tad jų esu nevalgiusi maždaug penkerius metus (tiesiog atpratau ir net neturiu jų namuose), tai po pirmų penkių dienų, kai valgėm įvairius tradicinius troškinius, ragavom visokių bowls su ryžiais ir makaronais, mano skrandžiui jau reikėjo ko nors labiau įprasto. Tuomet kaip tik radome nuostabią vietą su itin šviežiomis daržovėmis ir vaisiais! Negalėjome atsidžiaugti ir nuolat ten grįždavome. Valgėme ir tokiose vietose, kur maistas labai paprastas, kaip pas mamą ar močiutę – jokių madrų ingredientų, padažų, tačiau kaip ir pas mamą – jis buvo išties labai gardus!

Beje, čia lengviau veganams ir vegetarams. Pasirinkimas jiems puikus, o ir kai taip karšta, mėsos natūraliai norisi mažiau“, – tikino ji.

Gabijos Monikos Vainiutės nuotr./Liucina Rimgailė
Gabijos Monikos Vainiutės nuotr./Liucina Rimgailė

O vaisių skonis čia tiesiog pakirto kojas... „Labiausiai turbūt keri tai, kiek to paties vaisiaus rūšių jie turi daugybę, jiems tai įprasti vaisiai, o mums egzotiniai. Mango yra 3 ar 4 rūšys, bananų – 2 ar 3. Manėme, jog nusipirkome pasiflorų, o ten buvo ličiai. Tikrai yra ką paragauti ir atrasti naujai! Be to, jie labai daug kur naudoja vadinamąjį dragon fruit, kurio vaisius Lietuvoje kainuoja apie 4 eurus. Čia jų tiek, kiek pas mus obuolių“, – su 15min įspūdžiais dalijosi Liucina Rimgailė.

Žiūrėkite galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius