-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Londone gyvenanti transseksuali lietuvė Zofija pristatė naują mylimąjį: „Jis visada manęs laukė“

Besibaigiant 2019-iesiems daugeliui gerai žinoma transseksualė Zofija Palenta savo tinklaraštyje pasidalijo išskirtiniu kadru, kuriame – ji ir jos naujas mylimasis, 33-ejų britas. 15min kalbinta lietuvė papasakojo savo įspūdžius apie neseniai užgimusią meilę ir tai, kokių reakcijų sulaukė iš aplinkinių.
Zofija Palenta
Zofija Palenta / Asmeninio albumo nuotr.

„Viskas labai netikėtai įvyko... Jis buvo klientas mano kavinukėje, ilgą laiką mane stebėjo, ateidavo vakarais, kada aš visa nusikalus tvarkydavausi, o jis man šypsodavosi ir atsisveikinant pavadindavo „Darling“, – pažinties pradžią prisiminė Anglijoje gyvenanti Zofija.

Tiesa, iš pat pradžių ji į britą nežiūrėjusi kaip į pasimatymų draugą, ji galiausiai suteikė šansą. Taip netikėtai darbo aplinkoje prasidėjusi draugystė išaugo į naujus santykius.

„Prisimenu, net pykau ant jo, mat jis vis cukraus popierėlius darbe palikdavo, o aš turėdavau eiti rinkti „ponuliui“. Bet vieną dieną man parašė kolega, jog apie mane vis kalba gražiai vienas klientas, o aš tepaklausiau – „Didelė nuriebinta latė?“ Matyt, jaučiau, kas čia toks“, – juokiasi Z.Palenta.

View this post on Instagram

Man buvo aiškiai pasakyta - "Trans moterų niekas nemyli. Su jomis tik žaidžiama. Apie ką tu čia dabar svajoji, durne?". Man buvo aiškiai pasiūlyta pačiupinėti. Pačiulpti. Palaikyti. Buvo aiškiai paklausta, kiek kainuoju. Viskas, pamažu viskas mane išmokė nesitikėti meilės. Nelaukti jos. Bet aš kaip Amelija iš Montmartro nenorėjau nustoti tikėti.. Kol galiausiai nustojau laukusi ir ėmiau gyvenime siekti tik meilės sau. Tai ir mečiau klubus, pasimatymus, naktų nuotykius. Išvažiavau į Brightoną pažinti savęs, viena sau. Po to grįžau. Jau kitokia. Nepriklausoma. Nesužalojama. Išdidi. Besirūpinanti savimi. Ir sakiau, kad man nieko nereikia. Visus juos atstumdavau. Sakiau, kad jie visi vienodi. Bet Jis atėjo pas mane pirkti kavos. Buvo visai ne mano skonio. Pykau ant jo, mat Jis nesugebėjo cukraus popierėlių į šiukšliadėžę padėti. Tik Jis nenustojo manęs aplankyti. Mano kolegų klausti, kas aš, tokia graži. Ir kai aš Jam pasakiau, kad aš trans moteris... Jis teištarė: "Viskas gerai". Mes ėjom vyno. Dar alaus. Ėjom vakarieniaut. Kartu juokėmės. Ir Jis niekad nesisiūlė pas mane ir nekvietė pas save, kol aš to nepadariau. Jis manęs laukė. Jis visad laukia. Kol leisiu Jam manimi rūpintis. Nes aš vis dar bijau. Bijau to keisto ir kartais šlykštaus pasaulio. Bijau žmonių. Bijau jų nemokėjimo suprasti. Bet Jis mano pavyzdys. Jis didžiuojasi, kada mane bučiuoja gatvėje. Jis didžiuojasi mano praeitimi, dabartimi ir svajoja apie ateitį su manimi. Niekada nenustok tikėti. ♥️ Zofi.

A post shared by Zofija.???? (@zofija.witch) on

Dėl to, kad Zofija yra transseksuali, tarp įsimylėjėlių nesklandumų anaiptol nekilo. Zofijai prisipažinus, iš vaikino ji sulaukė palaikymo.

„Jis teištarė, kad tame nemato nieko blogo. Ir visai netrukus, kitą dieną, mes ėjome kartu į miestą“, – tikino pašnekovė.

Taigi, pamažu, mažais žingsniukais klojosi nauji gražūs santykiai. „Aš į jį rimtai nežiūrėjau, nes man sunku pasitikėti žmonėmis, o ypač – vyrais. Bet jis visada manęs laukė. Ir laukia“, – pridūrė Zofija.

Ir internete daug palaikymo sulaukusios nuotraukos iniciatorius iš tiesų buvo ne kas kitas, o paslaptingasis britas.

„Jis labai mane palaiko ir nori, kad jausčiausi patogiai ir saugiai su juo. Jis net gi nešioja mano Zofija.Witch tinklaraščio sukurtą apsipirkimų krepšį – „Protect (Trans) Women“. Pristato mane savo kolegoms, draugams“, – apie mylimąjį pasakojo Zofija.

Zofija Palenta tik prieš metus pradėjo hormonų terapiją ir tikina iki šiol negalinti atsidžiaugti savo vidiniais virsmais – keičiasi ne tik jos kūno formos, bet ir mintys. Nors tampant moterimi teko susitaikyti ir su skaudžiais praradimais, šiandien Zofija jaučiasi laiminga: „Pasirinkau tokia būti, kad ir kiek daug tai kainuos.“

Dėl to tenka paaukoti daug – artimieji sunkiai priima naująją Zofiją, hormonų terapija kainuoja didelius pinigus, o kiekviena nauja pažintis kelia nepasitikėjimą. Grįžus į Lietuvą, kaip pati juokauja, ji kaip niekur kitur būna pasitinkama su policijos palyda – pasus tikrinantys pareigūnai čia dar sunkiai priima translyčius ir primena jos praeitį. Tačiau laimė, kurią ji jaučia tapusi savimi, atperka viską. Visą išskirtinį interviu su Zofija apie jos gyvenimo pokyčius rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius