Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone įsikūrusi lietuvė dizainerė Stella Nevins: „Be sunkaus darbo, atsidavimo, artimųjų palaikymo tikrai nebūčiau pastebėta“

Baigusi 12 klasių, alytiškė Estela Nevinskaitė (21), kuri mados pasaulyje ir draugams geriau žinoma kaip Stella Nevins, kartu su šeima persikėlė gyventi į Londoną. Ten jau sėkmingai buvo įsikūrusi merginos mama. Universitete drabužių dizainą studijuojanti talentinga mergina neilgai trukus buvo pastebėta, o šiuo metu bando įsitvirtinti stilingame Londono mados pasaulyje.
Stella Nevins
Stella Nevins / Lorinos Lefterovos nuotr.

Drabužių modeliavimams barbėms

„Ką studijuosiu, žinojau jau labai seniai. Turbūt būdama 14 ar 15 metų pradėjau svajoti apie dizainerio profesiją, sekti tendencijas, pirkti ir vartyti mados žurnalus. Supratau, jog tai – mano sritis ir aš žūtbūt turiu kryptingai link to judėti“, – prisiminė S.Nevins. Mergina juokėsi prisiminusi savo pirmus žingsnius – drabužių modeliavimo lėlėms barbėms. Stella džiaugėsi, kad šalia turėjo gerą draugę Ievą, taip pat prijaučiančią madai, todėl paauglės tobulindavo ir transformuodavo senus drabužius, o laisvu laiku net rengdavo fotosesijas, įkvėptas blizgių žinomų žurnalų viršelių.

Studijos Londone

Studijos Londone – šeimos emigracijos padarinys, tačiau mergina taip pat pabrėžė, kad šis mietas – vienas iš keturių pasaulio mados sostinių, todėl natūralu, kad daugelis būsimų dizainerių nori mokslo aukštumų siekti būtent čia. Stella teigė, kad gyvenant šiame mieste galimybių galima rasti kur kas daugiau nei kitame mieste. „Čia gali iš arčiau pažinti mados industriją, matyti, kas vyksta aplink, susipažinti su reikiamais žmonėmis atliekant praktiką, o ir dizainerių įvairovė – nemenka, tačiau tai kartu ir nuostabus iššūkis išsiskirti savo darbais. Šis miestas turi begalę įdomių muziejų, nuolat vykstančių parodų. Miestas visada išlieka spalvingas ir gyvas“, – portalui Žmonės.lt teigė šiais metais bakalauro studijas baigusi mergina.

Pildydama studijų paraiškas lietuvaitė bandė prestižinius universitetus, buvo pakviesta pokalbio, tačiau laiku nesugebėjo pristatyti savo darbų rinkinio, kurio buvo reikalaujama stojant. Visai atsitiktinai S.Nevins atsidūrė Rytų Londono universitete (University of East London), tačiau ji nesigaili, mat tiki, kad jei turi talentą, jis gali atsiskleisti ir tobulėti bet kur.

Lūžis besiekiant karjeros mados pasaulyje

„Būti pastebėtai iš išlikti Londone – labai sunku. Tai tikrai nėra mažas iššūkis. Manau, kad be sunkaus darbo,  atsidavimo, artimųjų palaikymo tikrai nebūčiau pastebėta. Buvo momentų, kuomet tiesiog norėjosi pasiduoti, nes šiose studijose yra tikrai labai daug streso, bemiegių naktų, konkurencijos. Mano mama yra be galo stiprus žmogus, esu labai jai dėkinga už tai, kad neleido pasiduoti ir visuomet stūmė mane į priekį“, – pasakojo jaunoji dizainerė. 

Lūžis Stellos profesiniame pasaulyje įvyko tuomet, kai ji nusiuntė savo darbų rinkinį į vieną prestižinį jaunųjų dizainerių konkursą F.A.D. („Fashion Awareness Direct“). Merginai nusišypsojo laimė ir ji atsidūrė tarp 15 laimingųjų, kurie pateko į finalą. Iš daugiau nei šimto studentų atrinkta lietuvė džiaugėsi, jog būtent jai buvo suteikta galimybę realizuoti savo eskizus ir sukurti du modelius, kurie žengė podiumu vasario mėnesį vykusioje Londono mados savaitėje.

„Patekimas į konkurso finalą buvo labai didelis pasisekimas mano gyvenime. Esu dėkinga už tokią unikalią progą, juk retas kuris jaunas studentas pristato savo darbus ant viso pasaulio akių stebimo podiumo. Nors ir nebuvau tarp laimėtojų, o jų buvo 4, tačiau šis konkursas man atnešė daugiau pasitikėjimo savimi ir likau pastebėta: gavau pasiūlymą šią vasarą atlikti praktiką vienoje įmonėje“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Stella.

Londonas – labai konkurencingas miestas, kuriame savo laimės paukštę bando pagauti ne vienas jaunas menininkas. Stella prisipažįsta, kad išsiskirti ir būti pastebėtam jame yra sunku. „Visuomet stengiuosi savo darbais atskleisti grožį paprastume. Mane dažniausiai įkvepia formos, randamos gamtoje. Pavyzdžiui, mano bakalauro studijų baigiamoji kolekcija buvo įkvėpta mineralų. Daugiausia dėmesio sutelkiu į detales, tekstūrą, medžiagos manipuliaciją. Aš tikiu, jog viskas, kas gražu yra įkvėpta gėrio ir natūralumo, todėl koncepcijos, kurios dvelkia tamsa man yra labai tolimos“, – apie savo kūrybos bruožus pasakojo jaunoji dizainerė.

Asmeninio albumo nuotr./Stellos Nevins modelis
Asmeninio albumo nuotr./Stellos Nevins modelis

Studentų mados savaitė ir praktika

Kalbėdama apie savo studijų baigiamąją kolekciją, Stella pasakojo, kad iš viso kolekciją sudarė 6 modeliai, kurie vėliau buvo parodyti birželio 4 dieną vykusioje studentų mados savaitėje („Graduate Fashion Week“). Šiame keturias dienas trukusiame renginyje savo darbus pristatė atrinkti studentai iš įvairių Jungtinės Karalystės universitetų ir kitų pasaulio šalių. Anot merginos, ši mados savaitė – viena didžiausių ir svarbiausių jaunųjų dizainerių platformų pasaulyje.

Stellai teko atlikti praktiką sparčiai Londone garsėjančios dizainerės Saros Baadarani mados namuose. „Tai buvo nuostabi patirtis, kadangi ten daug ko išmokau. Būdama toje studijoje pamačiau, kaip iš tiesų yra nelengva jaunam dizaineriui stumtis į priekį, turėjau galimybę pajusti, kiek daug pastangų ir sunkaus darbo, atsidavimo reikalauja ši profesija. Tačiau tai visiškai nepakeitė mano troškimo būti dizainere“, – prisiminė mergina.

S.Nevins prisipažino, kad viena iš jos svajonių – praktiką atlikti pas Viktorią Beckham, „Celine“, „Acne“ arba „Chloe“ mados namuose, nes per trejus studijų metus ji suprato, kad jai prie širdies – paprasto kirpimo drabužiai, bet su išskirtiniu dėmesiu detalėms ir dvelkiantys prabanga. „Man norisi sukurti drabužį, kuriuo žmogus galėtų rengtis kasdien ar užsivilkti įvairiomis progomis, o ne sumokėjęs milžiniškus pinigus pasikabinti ant sienos it meno kūrinį“, – tvirtai savo pozicijas dėstė lietuvė.

Ateities planai

„Kadangi jau pabaigiau universitetą, kolekcija pristatyta, bakalauro studijos baigtos, planuoju ir toliau nesitraukti iš mados industrijos. Žinoma, svajoju atidaryti savus mados namus, bet man dar tik 21 metai! Esu jauna ir jaučiuosi dar tikrai nepasiruošusi tokiam atsakingam žingsniui. Kol kas planuoju atlikti praktiką pas įvairius dizainerius ir mokytis toliau, tobulėti bei bręsti kaip dizainerė. Esu pasiryžusi kurti ir kitiems mados namams. Svarbiausia, neatsitraukti nuo to“, – įsitikinusi pašnekovė.

Būsima dizainerė neketina sustoti ir ateityje mąsto apie magistro pakopos studijas, bet, kaip pati juokėsi, reikia pirma užsidirbti nemenką sumelę ir ją atsidėti šiam reikalui, o iki tol ji tiesiog eis pirmyn ir neketina sustoti siekdama savo tikslų.

Marcin K. nuotr./Stellos Nevins modelis
Marcin K. nuotr./Stellos Nevins modelis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius