Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lovoje nepasotinama draugė

Labas, Ramune, kas yra nimfomanės ir ar jos gali būti ištikimos ir užmegzti ilgalaikius santykius? Mano naujoji draugė yra tiesiog nepasotinama, ir bijau, kad tai liga. Rytis.
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.

Sveikas, Ryti. Dažnai painiojamos tikrosios nimfomanės ir moterys su labai aukštu libido, nes ir vienos, ir kitos yra hiperseksualios. Jos gali ilgai ir dažnai mylėtis, per vieną parą atlikti daug lytinių aktų. Tačiau šios moterys skiriasi iš esmės.

Nimfomanija (gr. nymphe – jauna mergina, nimfa + mania) – tai patologinis niekad nepasotinamas moters lytinis potraukis. Tokia moteris siekia patenkinti savo troškimus bet kokia proga ir su bet kokiu partneriu, dažnai nepaisydama nei jo išvaizdos, nei amžiaus, nei aplinkybių. Tai priklausomybė, kai žmogus dėl sekso kaip dėl narkotikų gali aukoti viską ir nejaučia ribų.

Tuo tarpu padidinto seksualumo moteriai svarbu, kas yra jos lytinis partneris ir ji gali kontroliuoti savo seksualinį elgesį. Ji jau po vieno ar kelių orgazmų jaučia pasitenkinimą ir jos seksualinė įtampa atslūgsta. Nimfomanės nepatenkina net ir daugybė orgazmų, jos trokšta mylėtis vėl ir vėl.
Nimfomanijos priežastys gali būti įvairios ir kompleksiškos. Tai – galvos smegenų pažeidimai, įvairios disfunkcijos, hormoniniai sutrikimai ar kitos fizinės priežastys.

Pavyzdžiui, tai gali būti endokrininių liaukų pakitimas dėl traumos, persirgus neuroinfekcinėmis ar antinkščių ligomis. Neretai nimfomanijos priežastis yra asmenybės sutrikimas, kuomet seksualinio poreikio patenkinimas tampa beveik vieninteliu moters gyvenimo tikslu, kuomet kiekvienas seksualinis kontaktas tarsi pakelia jos savivertę. Už tokio elgesio gali slypėti didžiulis troškimas susilieti, nuolat būti ryšyje, vienatvės baimė, nerimas. Nimfomanija gali būti seksualinės prievartos šeimoje pasekmė. Mergaitei susiformuoja iškreiptas suvokimas, kas yra meilė ir seksas. Neretai seksą mergina ima suvokti kaip vienintelį kelią į meilę bei artumą. Jos hiperseksualumas yra kančia. Įsivaizduok, jei valgytum, ir niekad nejaustum sotumo. Tokia priklausomybė ilgainiui gali labai prislėgti moterį.

Tuo tarpu padidinto seksualumo moteris aiškiai atskiria meilę ir seksą, žodis meilė jai nebūtinai asocijuojasi tik su mylėjimusi, nors šis jai yra be galo svarbus.Jei emociškai brandi moteris turi partnerį, su kuriuo ji tiek seksualiai, tiek emociškai yra patenkinta, abu partnerius jungia panašios vertybės, jie turi bendrų pomėgių, greičiausiai ji bus ir norės būti ištikima jam.

Taigi, mielas Ryti, pirmiausia tau reikia išsiaiškinti, ar naujoji draugė tikrai yra nimfomanė ar tiesiog labai seksuali mergina. Sėkmės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius