Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRT Kalėdos ir Naujieji metai – dainingi, šviesūs ir prasmingi

Kalėdoms ir Naujiesiems metams nacionalinis transliuotojas parengė programą, kurioje kiekvienas galės pasisemti rimties, džiaugsmo, ramybės, vilties ir gerumo.
Merūnas Vitulskis italų kalba atliko dainą „Rosa“
Merūnas Vitulskis pasirodys naujametiniame koncerte / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Koncertuose LRT žiūrovai ir klausytojai pamatys ir išgirs geriausius Lietuvos ir užsienio atlikėjus, mišias iš Lietuvos ir Vatikano, Prezidentės žodžius, filmus mažiems ir dideliems. Siūlome susipažinti su pagrindiniais šventinės programos akcentais. 

Kūčių vakarą...

17.15 val. – bardų ir šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertas „Jūs to negirdėjote“. Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai aš“ programos koncertą LRT įrašė spalio mėnesį Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje. Dirigento Donato Katkaus vadovaujamas orkestras pritars bardams Kostui Smoriginui, Olegui Ditkovskiui, Sauliui Bareikiui, Aidui Giniočiui, Gediminui Storpirščiui, Andriui Kulikauskui, Domantui Razauskui su grupe.

18.45 – speciali „Duokim garo“ laida. Kūčių vakarą laida „Duokim garo!“ visiems Lietuvos žmonėms dovanos išskirtinę vakaronę! Visus, kam rūpi ateitis ir kitų metų sėkmė, kviečiame susitelkti ir stebėti Marcinkoniškių atvežtus burtus. Sužinosite ne tik savo likimą, bet ir pačius slapčiausius tikėjimus, kad kiti jūsų metai būtų patys geriausi. Savo širdies šiluma bei adventinėmis  išdaigomis dalinsis „Kupolė“ iš Kauno, „Ūla“, „Vydraga“ ir „Reketukas“ iš Vilniaus, „Prūsai ilgi ūsai“ iš Klaipėdos, Veronika Povilionienė, Vytautas Šiškauskas ir Marcinkonių folkloro ansamblis iš Varėnos rajono. Žiūrėkite, giedokite kartu ir kantriai laukite užtekančios Kalėdų saulės gruodžio 24 d., penktadienį nauju laiku 18.45 per Lietuvos televiziją. Laidos vedėjai – Daiva Siurblytė ir Stanislovas Kavaliauskas.   

20.30 val., tradiciniu laiku – „Panorama“,  kurioje bus ir kalėdinis Prezidentės Dalios Grybauskaitės  sveikinimas.

22 val. tiesiogiai iš Vilniaus arkikatedros bazilikos LRT transliuos Kalėdų nakties Piemenėlių mišias.

Po mišių, 22.30 val., LTV premjera – istorinė drama „Dešimt Dievo įsakymų“. Tai 2006 m. sukurtas JAV režisieriaus Roberto Dornhelmo filmas.

Per Kalėdas...

13.00 val., tiesioginėje transliacijoje iš Romos  – Kalėdų žinia ir šv. Tėvo Benedikto XVI palaiminimas „Urbi et Orbi“.

13.45 val. – tradicinis Almos Adamkienės fondo kalėdinis labdaros koncertas, kuriame pasirodys  Lietuvos muzikos žvaigždės ir vaikai. Koncerte dalyvaus Giedrė Kalinauskaitė ir grupė „Kastaneda“,  Erika Stasiulevičiūtė, Gintarė Ragauskaitė  ir grupė „Kas jos tokios“, Andrius Černiauskas ir Vytautas Grubliauskas, Miglė, Ilvita, Gintarė ir  Artūras Novikas, Virginija Straigyte ir Deividas Meškauskas, Rita Kasnauskaitė ir Stano, Karolina Juškaitė ir Vaidas Vyšniauskas, Emilis Vilimas, Šarunė Rimdeikytė ir Mino, Jurgita Kalasauskaitė, Karolina Juškaitė ir Rosita Čivilytė, Laura Šarkambiškytė ir Ruslanas Kirilkinas, Molėtų gimnazijos šokių kolektyvas, Otilija Senkevičiūtė  ir Aistė Pilvelytė.
 
15.00 val. – filmas šeimai „Mergaitė ir lapė“. Tai 2007 m. sukurta prancūzų režisieriaus Luc Jacquet nuotykinė drama - istorija apie mergaitės ir lapės draugystę. Mergaitė sutinka nuo mamos atsiskyrusį lapiuką ir tarp jųdviejų užsimezga savotiškas ryšys, kuris išauga į nesusipratimų ir pavojų kupiną draugystę...

17.30 val. – grupės „Vairas“ jubiliejinis koncertas. Šiaulių arenoje LRT įrašytas grupės „Vairas“ 50-mečio jubiliejaus koncertas, kuriame dalyvavo ne tik jubiliatai, bet ir patys geriausi ir ištikimiausi draugai, su kuriais praleistos kūrybinės akimirkos virto gražiausiomis dainomis, šlageriais. Koncerto svečiai ir "Vairo" draugai: „Jonis", V. Stakėnas, R. Šilanskas, A. Orlauskas-Zakarauskas, Klarkas, R. Dambrauskas, N. Narmontaitė, S. Donskovas, A. Butnorius, berniukų ir jaunuolių choras "Dagilėlis".

20.45 val. – kalėdinis interviu su kardinolu Audriu Juozu Bačkiu.

21.00 val. – didysis Kalėdų koncertas. Tai LNOBT ir Lietuvos operos paramos fondo organizuotas Kalėdų giesmių koncertas, kuriame dainavo „Triumfo arkos“ žvaigždės Liudas Mikalauskas, Joana Gedmintaitė, Vilhelma Mončytė, Vaidas Vyšniauskas bei berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“.

23.00 val. – romansų vakaras „Aš nevertas švelnių tavo žodžių“. Visų laikų meilės šlagerius ir garsiausius romansus koncerte atliks ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės. Meilė – neišsemiama tema. Kaip ir ratas atlikėjų, kurie pasiryžę ją šlovinti. Scenoje apie meilę dainomis kalbės Edmundas Kučinskas, Stasys Povilaitis, Ovidijus Vyšniauskas, Liuba Nazarenko, Gytis Paškevičius, Veronika Povilionienė, Česlovas Gabalis, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, „Sadūnai“ ir daugelis kitų.

Antrą Kalėdų dieną 8 val. prie ekranų LTV kviečia mažuosius – animaciniai filmukai „Dvylika  dovanų Kalėdoms“, „Spragtukas“, „Snieguolė“.

12 val. – tiesioginėje transliacijoje iš  Kauno Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios - Kalėdų šv. Mišios.
 
15 val. – jubiliejinis Virgilijaus Noreikos vakaras. Vilniaus rotušėje lapkričio mėnesį vykusio garsiojo Lietuvos tenoro jubiliejinio vakaro LRT įrašas. Retas pasaulio tenoras gali pasigirti dainavęs net 49–iose prestižiškiausių pasaulio operos teatrų scenose ir atlikęs jose virš 300 pirmaeilių arba svarbių vaidmenų. Virgilijaus Noreikos koncerto repertuaras ypač platus: nuo sudėtingiausių operų arijų iki šlagerių ir liaudies dainų. Koncerto vedėjas – Viktoras Gerulaitis. Solistui talkino pianistė Audronė Juozauskaitė.

16.30 val. – jubiliejinis „Trijų tigrų“ koncertas. „Trys tigrai“ – bosas Vladimiras Prudnikovas, tenoras Virgilijus Noreika ir baritonas Eduardas Kaniava – atliks laiko patikrintas ir populiaras dainas iš savo legendinio repertuaro.

20.45 val. – „Triumfo arka“ finalinis koncertas. Tiesioginėje transliacijoje sužinosime unikalaus auksinio balso konkurso trečiąjį laimėtoją. LRT didžiojoje studijoje aistrų ir nuostabių balsų netrūks...

22.45 val. – filmas „Bordžos. Valdžios kaina“. 2006 metais sukurta ispanų režisieriaus Antonio Hernandezo istorinė biografinė drama. Tai keturioms Ispanijos kino akademijos „Goja“ premijoms nominuota biografinė drama, pasakojanti apie vieną iš įtakingiausių šeimos klanų pasaulio istorijoje.

Naujųjų metų išvakarėse...

18.45 – šventinė laida „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, kurioje dalyvaus LRT laidų vedėjos ir vedėjai – Edita Mildažytė, Zita Kelmickaitė, Regina Jokubauskaitė, Irma Janauskaitė, Rūta Sinkevičienė, Audrius Rakauskas, Giedrius Masalskis, Andrius Tapinas, Marijus Žiedas, Juras Jankevičius, Vytaras Radzevičius.

21.15 – „Metų Panorama“. Specialioje LTN tarnybos laidoje bus apžvelgti visi svarbiausi metų Lietuvos ir pasaulio politikos, ekonomikos, kultūros ir sporto įvykiai.

22.00 – tradicinis auksinio balso konkurso „Triumfo arka“ naujametis koncertas. Jau trečią kartą LRT Naujuosius metus kviečia pasitikti su gražiausiomis operų, operečių, miuziklų dainomis. Be „Triumfo arkos“ dalyvių koncerte taip pat dainuos Kostas Smoriginas, Stasys Povilaitis, „Trys tigrai“, Eglė ir Vytautas Juozapavičiai ir kiti. Taip pat išgirsime sveikinimus Lietuvai iš viso pasaulio.

23.55 – naujametis Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas.

2011-uosius pasitikus...

Sausio 1 d. 9 val. – fantastinis animacinis Prancūzijos ir JAV filmas „Artūras ir miminukai“. Tai 2006 m. režisieriaus Luko Besono sukurtas filmas. Žymusis  Lukas Besonas net septynerius metus ilsėjosi nuo režisūros ir per tą laiką parašė tris pasakų knygas. Didelio populiarumo sulaukusią pirmąją trilogijos dalį pats ir režisavo.

11 val. – šv. Mišių, vadovaujamų šv. Tėvo Benedikto XVI, skirtų Pasaulinei Taikos Dienai, tiesioginė transliacija iš Vatikano Bazilikos

12.45 val. – Vienos filharmonijos koncertas. Dar viena LRT tradicija. Nacionalinis transliuotojas drauge su daugeliu pasaulio televizijų rodys Vienos filharmonijos orkestro koncertą, kuriame pagrindinę vietą užims Johano Štrauso valsai ir kitos melodijos.

17.15 val. – Dainiaus Pulausko jubiliejinis koncertas „Pulajazz 50“. Džiazo muzikanto, kompozitoriaus, LRT grupės vadovo 50-mečio jubiliejaus koncertas, įrašytas LRT didžiojoje studijoje. Pirmoje koncerto dalyje – džiazas ir džiazrokas, antroje – Dainiaus Pulausko dainas atliks Gytis Paškevičius, Egidijus Sipavičius, Donatas Montvydas, Rosita Čivilytė ir kiti.

20.45 val. – Retro duetai. LRT archyvų klasika iš laidos „Mūsų dienos kaip šventė“.
Išgirsite nepamirštamas melodijas, kurias atliks Eduardas Kaniava, Egidijus Sipavičius, Nelly Paltinienė, Jurgis Žukauskas, Zina Jurgutytė, Gražinas Pakėnaitė, Stasys Liubkevičius,  Stepas Januška, Stasys Povilaitis, Adolfas Jarulis, broliai Frankoniai ir kiti

22.15 val. – Algimanto Raudonikio  koncertas „Skinsiu raudoną rožę...“  A.Raudonikio kūrybos 50 – mečio ir maestro 75 – čio jubiliejaus koncertas. Gausybė solistų, scenos žvaigždžių, dainuojančių kartu su pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitu“. Tai Virgilijus Noreika, Nijolė Ščiukaitė, Judita Leitaitė, Vytautas Juozapaitis, Viktoras Malinauskas, Algis Frankonis, Vytautas Šiškauskas, Merūnas Vitulskis ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius