Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LTV skirtas įspėjimas dėl tikrovės neatitinkančios informacijos skelbimo laidoje apie J.Butkevičienės atleidimą

TV3 televizija sausio pabaigoje kreipėsi į žurnalistų etikos inspektorių dėl nacionalinio Lietuvos televizijos kanalo šių metų sausio 21 dienos laidos „Teisė žinoti“ ir joje dalyvavusių – Rimvydo Valatkos, Dainiaus Radzevičiaus, Jolantos Butkevičienės ir Ritos Miliūtės paskelbtų nepagrįstų, tikrovės neatitinkančių teiginių, kurie žeidė ne tik įmonės dalykinę reputaciją, bet ir joje dirbančių asmenų garbę ir orumą.
Jolanta Butkevičienė
Jolanta Butkevičienė / „Scanpix"/Tomo Juodaičio nuotr.

Pagal Visuomenės informavimo įstatymą žurnalistas visais atvejais privalo patikrinti ketinamą skelbti informaciją, laikydamasis profesinei veiklai keliamų reikalavimų, o visuomenės informavimo priemonė, paskelbusi tikrovės neatitinkančią, netikslią ar šališką informaciją apie asmenį, kuri žemina asmens garbę ir orumą, privalo šią žinią paneigti (Visuomenės informavimo įstatymo 15, 44 straipsniai, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegijos 2008-09-23 nutartis civilinėje byloje NR. 3K-3-394/2008), praneša TV3.

Išnagrinėjęs TV3 televizijos skundą Visuomenės informavimo įstatymo nuostatų laikymosi požiūriu, žurnalistų etikos inspektorius nustatė, kad nagrinėjamu atveju viešosios informacijos rengėjas bei laidos „Teisė žinoti“ dalyviai nesilaikė reikalavimų ir nusprendė įspėti viešosios informacijos rengėją – VšĮ „Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją“, taip pat reikalauti, kad viešosios informacijos rengėjas sudarytų pareiškėjui galimybę pačiam atsakyti ir paneigti paskelbtą tikrovės neatitinkančią ir jo dalykinei reputacijai kenkiančią informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius