Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyriškajam komikui Gediminui Girdvainiui – 65

Sausio 19 d. aktoriui Gediminui Girdvainiui sukanka 65 metų. Šiai gražiai progai Valstybinis Vilniaus mažasis teatras skiria Briano Clarko spektaklį „Palaukit, kieno čia gyvenimas“ (rež. Jonas Vaitkus), kuriame G. Girdvainis vaidina daktarą Emersoną.
Gediminas Girdvainis
Gediminas Girdvainis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Gediminą Girdvainį teatro žiūrovai puikiai pažįsta iš XX a. pabaigos Jaunimo teatro spektaklių, iki šiol prisimena jo vaidmenis kine – visų pirma Pinčiuką Arūno Žebriūno filme „Velnio nuotaka“.
Antrąjį kvėpavimą G. Girdvainio talentas įgavo Vilniaus Mažajame teatre, kur G. Girdvainis sukūrė ryškų Avnerio Rozentalio personažą spektaklyje “Nusišypsok mums, Viešpatie”.

Vilniaus mažajame teatre G. Girdvainis iki šiol vaidina pagiežingą palūkininką Šprichą Michailo Lermontovo „Maskarade“, taip pat karo gydytoją Čebutychiną Antono Čechovo „Trijose seseryse“. Už šiuos vaidmenis jis yra gavęs apdovanojimų tarptautiniuose teatro festivaliuose, o šilta žiūrovų reakcija į aktoriaus kūrybą rodo didelę ir tikrą G. Girdvainio aktorinę meistrystę. Naujausias G. Girdvainio darbas – Firsas Rimo Tumino „Vyšnių sode“, kuriam G. Girdvainis suteikia lengvos ironijos ir išminties, padedančios branginti ne tik sodą, bet ir jo prisiminimą.

Gediminas Girdvainis sugeba ne tik kurti puikius vaidmenis, bet ir aplink save sutelkti kūrybinį lauką, kuris mobilizuoja jaunosios kartos aktorius. Jis moka tiksliai įkūnyti režisūrines idėjas ir išlikti talentingu, individualiu aktoriumi.

„Jauniems aktoriams noriu palinkėti tik vieno – sugebėjimo atidžiai stebėti. Visi jie nebus žvaigždės, todėl linkiu ir kantrybės – kad jie, ir paskutinėj eilėj stovėdami, lauktų savo valandos, lauktų sąžiningai, niekam nekišdami kojos. Mane patį aptrynė miestas. Bet niekada netikėjau, kad bus taip sunku. Daug aktorių per nedarbą, neviltį, girtuoklystę nusirito žemyn. Tačiau aš supratau, kad likimas yra žvaigždė, juo tikrai tikiu – nuo jo nepabėgsi, o jo ratui sukantis, kada nors būtinai ateina šviesi valanda,” – savo patirtimi su jaunaisiais kolegomis dalinasi Gediminas Girdvainis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius