Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Govedaitė: Kaip Kazachstano žurnalistas Boratas padėjo D.Trumpui pralaimėti prezidento rinkimus

Nežinau kaip jūs, bet aš visą praeitą savaitę stebėjau JAV prezidento rinkimus. „CNN“ buvo mano foninis garsas ir vaizdas namuose, kuriame paromis nemiegantys žurnalistai žaidė tetrį ant valstijų žemėlapio. Skaičiavo, skaičiavo ir priskaičiavo – kaip pasakytų šaunusis reporteris Boratas – keturiasdešimt šeštą „US&A“ prezidentą.
Boratas, Milda Govedaitė
Boratas, Milda Govedaitė / Vida Press, Simonos Kuzminskaitės nuotr.

2006-tais šį legendinį personažą sukūrė improvizacijos genijus, komikas bei britų aktorius Sacha Baron Cohenas. (Kai kas Sachą skambiai vadina visų pasaulio trolintojų sensėjumi).

Nežinau, kiek buvo jums, bet man buvo dvidešimt, kai visi aplink kalbėjo Borato balsu ar paįvairindavo sakinius skambiomis jo frazėmis, tokiomis kaip: „Jak se maš“, „Very Niiiice“ ir „High five“.

Dabar jau esu didelė, bet tie patys smagūs ir kartais necenzūriniai išsireiškimai niekur nedingo ir vis dar yra plačiai vartojami, ypatingai, padauginus velnio lašų.

Pirmasis Borato filmas, kurio pilnas pavadinimas yra „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė“, ne tik valstijoms, bet ir kitoms suinteresuotoms šalims privirino reikaliukų kaip reikiant.

2012 metais Kuveite vykusiose sporto varžybose aukso medalį laimėjusiai sportininkei organizatoriai per žioplumą sugrojo šiai kino juostai sukurtą netikrą Kazachstano himną, kuriame didžiuojamasi švariausiomis prostitutėmis regione. Atletei beliko nuleisti akis ir išklausyti jos šalį pašiepiančią užstalės lygio dainelę vietoj nacionalinio himno.

VIDEO: Per apdovanojimų ceremoniją – „Borate“ skambėjusi šalies himno parodija

Rumunų tautai irgi kliuvo – pirmame Borato filme rodytas neva čigoniškas kaimas Kazachstane, iš tikrųjų yra rumuniškas ir netoli Bukarešto. Kaimelio gyventojai iki šiol yra įsižeidę ir jaučiasi nepelnytai išjuokti.

Sacha Baronas yra minėjęs, kad dėka didelio atpažįstamumo šį legendinį personažą buvo jau palikęs praeityje. Tačiau JAV prezidento rinkimai jam pačiam buvo tokie svarbūs, kad prireikė nupūsti dulkes nuo herojaus kostiumo ir per rekordiškai trumpą laiką susukti antrą dalį, kurią pavadino „Boratas. Sekantis filmas. Nuostabaus kyšio įteikimas amerikiečių režimui, kad jis atneštų naudos kažkada šlovingai Kazachstano tautai“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prieš pat JAV prezidento rinkimus Boratas išleido naują filmą: kodėl jis taip užrūstino D.Trumpą?

Jei pirma dalis jums pasirodė smagi ir linksma, tai antroji – gerokai sunkesnė ir dar giliau nagrinėjanti pamatines Amerikos problemas: rasizmą, seksizmą ir daug kitų -izmų.

Šioje, sarkastiškai pavadinčiau, „absurdo nuotykių komedijoje“, tam pačiam žurnalistui iš Kazachstano jo šalies vyriausybė duoda užduotį: įteikti dovaną JAV viceprezidentui – savo 15-metę dukrą.

Vida Press nuotr./„Borato“ aktorius Sacha Baronas Cohenas, persirengęs Donaldu Trumpu
Vida Press nuotr./„Borato“ aktorius Sacha Baronas Cohenas, persirengęs Donaldu Trumpu

Šį vaidmenį fantastiškai atliko bulgarų aktorė Maria Bakalova, kuriai teko viena iš kulminacinių filmo scenų – pakalbinti Donaldo Trumpo asmeninį advokatą Rudy Giuliani. Scena tokia įspūdinga, kad po jos į šį buvusį Niujorko miesto merą niekada nebegalėsime žiūrėti rimtai.

Filmavimasis nebuvo lengvas ir rožėmis klotas, teko aktoriui ir neperšaunamą liemenę po kostiumu dėvėti.

VIDEO: Aftermath of Sacha Baron Cohens 'Country Steve' act (Borat 2) Unseen exclusive

Nors juostoje rodomos situacijos kupinos svetimos gėdos, juostos kūrėjai pagarbiai atsiliepia apie žmones, kuriuos matome šiame filme. Čia žinot, kaip „TV Pagalba“ – žmonės erzina, juokina, bet kai susimąstai – supranti, kad jie nėra blogi, kalta aplinka, kurioje jie užaugo ir, deja, auga toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius