Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Govedaitė. Po dokumentikos apie Landsbergį: ką apie laisvę žinome mes?

Siūlau mintis apie šį filmą pradėti nuo kasdieniškesnių temų. Galime konstatuoti, kad savaitgaliais sostinės kino teatrų salės būna sausakimšos. Žinoma, gal kiek dar „pandemiškai pilnos“, tačiau bilietais pasirūpinti reikėtų iš anksto. Tiesą sakant, visai norėtųsi būti tuo švilpiku, pranešančiu apie ateinantį pavasarį, ir informuoti, kad pilnos teatrų salės yra laisvės nuo viruso pradžia. Šventas naivume, kaip būtų smagu.
Kadras iš filmo „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“
Kadras iš filmo „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ / Stop kadras

Keista kam ir pasakyti, tačiau gauti bilietus į keturias (!) valandas trunkantį dokumentinį filmą „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ buvo iššūkis. Nors rinkausi eiti net ne į populiariausias miesto kino sales.

Jei šnekėti skaičiais, šis dokumentinis pasakojimas trunka 4 valandas ir 9 minutes. Dar pridėkime 15 minučių reklamos ir anonsų, keliolika minučių stovėjimo bilietų kasų ir užkandžių eilėje, pandeminių anketų pildymą ir gauname jau visai ilgą dieną kino teatre.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Sergejaus Loznicos dokumentinio filmo „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ premjera
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Sergejaus Loznicos dokumentinio filmo „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ premjera

Šioje ukrainiečių režisieriaus Sergejaus Loznicos dokumentikoje lėtai ir nuosekliai minint pavardes, datas, priežastis bei motyvus, rodant archyvinius kadrus, pasakojama Lietuvos išstojimo iš TSRS istorinė kova. Režisieriaus pašnekovas čia yra vienas – profesorius Vytautas Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius