Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Mikutavičius su mokiniu Domu skelbia, kad pasiduoti neverta: po išdavysčių ir nesėkmių išaušta naujas rytas

Muzikiniame projekte „X faktorius“ išgarsėjęs šarmingasis dainininkas ir dainų autorius Domas Česnulevičius 2021 metus pradeda su trenksmu ir pristato pozityvios energijos kupiną, įkvepiantį, savo naujausią kūrinį „Nepasiduok“, kurį įrašė kartu su vienu žymiausių Lietuvos atlikėjų Marijonu Mikutavičiumi ir grupe: Mykolu Tamulevičiumi – solo gitara, Tomu Karavecku – ritminė gitara, Paulium Jaskūnu – bosinė gitara, Jonu Lengvinu, Paulium Kontautu – būgnai, Ieva Ščerbinskaite – pritariantysis vokalas.
Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius
Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius / Daivos Bareikaitės nuotr.

Atvirame pokalbyje atlikėjai Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius pasakojo apie naujausią singlą bei geros nuotaikos receptus karantino metu.

– Domai, papasakokite savo kūrinio „Nepasiduok“ gimimo istoriją.

– Domas: pati daina gimė gerokai anksčiau, nei prasidėjo karantinas, – pasakojo Domas Česnulevičius. Paskutinės, pozityviausios eilutės lape atsigulė man dar dalyvaujant „X faktoriuje“, kai supratau, jog „čia pat už kampo visai netikėtai sėkmė aplanko“ (šypsosi). Tie, kurie mane pažįsta, sako, kad iš mano dainų galima sudėti visą mano gyvenimą etapais. Ir man tai visai natūralu. Nors kartais ir girdžiu, kad neturėčiau būti toks atviras, bet, manau, kad tik būdamas savo kūryboje atviras ir tikras, galiu būti suprastas ir įdomus klausytojams.

Daivos Bareikaitės nuotr./Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius
Daivos Bareikaitės nuotr./Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius

– Kaip kilo mintis duetui pasikviesti būtent Marijoną Mikutavičių?

– Domas: apie savo panašumą į Marijoną Mikutavičių girdžiu nuo pat paauglystės, kai pirmąkart paėmiau į rankas gitarą. Neslėpsiu, būtent Marijonas mane visada žavėjo savo gebėjimu savaip pažvelgti į mus supančią aplinką, patiko jo požiūris į gyvenimą ir į sceną. Jo dainų tekstai tarsi snaiperio šūvis visada pataiko į dešimtuką – klausytojų širdis ir sielas. O ką jau kalbėti apie tai, kad nuo mažens abiems mums širdis ir ausų būgnelius plėšė „AC/DC“ (juokiasi). Viename reportaže teko girdėti gan tikslų komentarą apie mus: „Abudu rokeriai, abudu dzūkai, abudu pagal zodiaką avinai. Mokytojas ir mokinys...“.

Prasidėjus karantinui, kai aplink ėmė vyrauti slogios nuotaikos, slėgti įvairūs apribojimai, labai norėjosi praskaidrinti mus supantį negatyvą. Todėl ir nusprendžiau išleisti šio kūrinio singlą, kuris, mano manymu, įkvepia nenukabinti nosies, siekti savo tikslų ir ne tik sekti teigiamais pavyzdžiais, bet ir patiems tais pavyzdžiais tapti. Na, o kas geriau galėtų įkvėpti, jeigu ne Marijus?

– Marijonai, kaip vertinate jaunąjį atlikėją Domą Česnulevičių? Ar matote tarp judviejų panašumų?

– Marijonas: su Domu susitikome dar muzikiniame projekte „X faktorius“, kuriame buvau jo mentorius. Mūsų panašumą man pačiam sunku vertinti, bet esu girdėjęs komentarų, apie tai, kad turim kažką bendro ir iš Justės Arlauskaitės, ir iš Sauliaus Prūsaičio, taigi – galbūt. Žinau, kad su Domu mėgstame klausytis tų pačių grupių, atlikėjų, taigi, panašu, jog sutampa mūsų muzikiniai skoniai, vienija panaši pasaulėžiūra. Domas darbštus žmogus, turi šilto, dzūkiško gerumo. Džiugina tai, kad ir po projekto jis toliau kuria muziką, rašo dainas, kai dar buvo galima, aktyviai koncertavo.

Esu ir aš viename jo koncerte, „back‘e“ padainavęs, tai mūsų toks santūrus bendradarbiavimas išliko. Smagu, jog pakvietė kartu įrašyti naujausią kūrinį „Nepasiduok“, prie kurio įrašo prisidėjo ir mano grupės muzikantai Paulius Jaskūnas, Jonas Lengvinas, taigi tikrai linksmai praleidome laiką studijoje!

– Kam yra adresuota muzikinė žinutė dueto „Nepasiduok“ žodžiuose?

– Domas: labai tikiuosi, kad raginimas nepasiduoti pasieks kiekvieno klausytojo širdį ir protą. Manau, mes kiekvienas esame susidūrę su situacijomis, kurios atrodo lyg galutinė stotelė, dažnas savo gyvenime esame patyrę nesėkmių ir išdavysčių. Nors tuo metu viskas ir atrodo pakankamai tamsu, tačiau mes skelbiame, kad pasiduoti neverta! Po tamsios nakties visada išaušta rytas.

– Marijonas: pirmą kartą perklausęs kūrinį, labai aiškiai jame mačiau Domą – jauną vaikiną, kuris turi savo aistras ir svajones. Gal kartais jomis ir suabejoja, kas yra normalu ir žmogiška, bet vis tiek kryptingai siekia savo tikslų, įkvėpimo semiasi iš sėkmingų pavyzdžių, tiki. Iš mano dabartinės, penkiasdešimtmečio perspektyvos gal kai kas ir atrodo jaunatviškai naivu, bet tame yra grožis – visi mes pereinam tam tikrus etapus ir aš, tiesą sakant, esu labiau laimingas, kai jauni žmonės kuria tokias dainas, nei klausydamas, kaip suaugę vyrai, reperiai savo dainose kaip penkiolikmečiai vis dar pergyvena dėl kažkokio... net nežinau dėl ko... (šypsosi) Man patinka, kai žmonės žiūri į pasaulį su pozityvu – tai nuostabu.“

– Kūrinyje „Nepasiduok“ skamba frazė: „pilna aplink gerų pavyzdžių“. Kokius labiausiai sektinus pavyzdžius šiuo metu labiausiai išskirtumėte?

– Domas: sėkmės istorijų aplink tikrai daugybė, tačiau dažniausiai ta sėkmė ateina tik po įdėtų pastangų, kai, nepaisant nieko, nenuleidi rankų ir eini tolyn. Sektinų pavyzdžių yra kiekvienoje gyvenimo srityje. Vienam tai gali būti Prezidentas Adamkus, kitam – filmo „Erelis Edis“ herojus, trečiam – mokslininkas Stephen Hawking, ketvirtam – Sabonis ar Jasikevičius ir t.t. Asmeniškai man, vieni iš tų gerųjų ir sektinų pavyzdžių yra Marijus, Samas, Martynas Starkus, Mindaugas Meškauskas, ir kiti, kurių darbus stebiu ir mokausi.

Bet man didžiausi autoritetai visada buvo ir bus mano Tėvai, Seneliai – žmonės, kurie mane išmokė būti tokiu, koks esu. Kiekvienas iš mūsų galime pasirinkti savo tikslą, turėti savo „teigiamus herojus“ ir jais sekti, o svarbiausia, kad tokiais teigiamais pavyzdžiais galime tapti kitiems. Ir pradėti galim nuo labai paprastų dalykų – šypsenos, pagarbos ir pagalbos vienas kitam. Dideli dalykai užauga iš mažų!

Daivos Bareikaitės nuotr./Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius
Daivos Bareikaitės nuotr./Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius

– Marijus: mano gyvenime buvo ir yra daug gerų pavyzdžių, žmonių, kurie patinka, su kuriais sutampa mintys ir pasaulėžiūra. Domas kalba apie savo senelius kaip didžiausią autoritetą ir pavyzdį, tai aš taip drąsiai galėčiau sutikti – gal nebūsiu objektyvus, bet man mano seneliai buvo ypatingo šviesumo žmonės ir, ko gero, geriausi žmonės pasaulyje! Labai pasiseka tiems, kas turi tokį tvirtą pagrindą kaip gerus senelius ir tėvus, kurie padeda užaugti geresniais žmonėmis. Esu laimingas, kad taip pasisekė man ir, kad taip pasisekė Domui.

– Kaip pasikeitė Jūsų gyvenimas pandemijos metu? Iš kur semiatės pozityvumo?

– Domas: taip, gyvenimas šiuo metu sulėtėjo. Bet dabar atsirado galimybė įvertinti tai, ką turėjom ir ką galim turėti, peržvelgti savo tikslus ir su nekantrumu laukti su kokiais iššūkiais susidursim ateityje. Mane gyvenime į priekį veda smalsumas, visada įdomu – o kas nutiks rytoj?“

– Marijonas: kaip ir visiems, turbūt, būna ir sunkesnių akimirkų, abejonių, ką čia veiki tam karantine, bet, manau, kad dabar yra laikas, kai reikia ypač atsigręžti į tai, ką turi svarbiausio, į tai, ko nepastebi per darbus arba kartais pažiūri pro pirštus – tai yra artimieji, šeima, vaikai, darbai, kuriuos buvai „užmetęs“ ir, nežinau, tiesiog atsikelti, pasileisti garsiai muziką iš visos sveikatos, kad kaimynai eitų iš proto ir nusiteikti eiti į tą dieną, kuri gal ir turi daugiau rutinos nei įprastai.

Šiaip pastebiu, kad žmonės per karantiną iš naujo atranda gamtą. Man patinka, kad miestiečiai vis dažniau pradeda vaikščioti pakrantėmis, po miškelius ir kalnelius, nes anksčiau taip nebūdavo. Aš džiaugiuosi, kad turiu galimybę iš didmiesčio pasitraukti į gamtą, kur dabar praleidžiam daug laiko. Smagu, kad taip prisnigo, man tokia žiema labai prie širdies. Štai, kad ir ryt planuoju poledinę žūklę, jeigu jai bus tinkamos sąlygos. Taigi linkiu visiems, net ir šiuo laikotarpiu, rasti dalykų, kurie džiugina ir neprarasti geros nuotaikos!“

Daivos Bareikaitės nuotr./Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius
Daivos Bareikaitės nuotr./Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius

– Kokie Jūsų artimiausi muzikiniai planai?

– Domas: pasiilgau to jaudulio. lipant į sceną, blizgančių klausytojų akių ir jausmo, kai žmonių lūpose galiu įskaityti savo parašytų dainų žodžius. Šį laiką stengiuosi maksimaliai išnaudoti kūrybai bei įrašams ir vos tik nutrūks mus visus laikančios grandinės – nugriaudės būgnai, gitaros ir kartu su Jumis sprogdinsim visą per šį laiką sukauptą energiją! Pasiruošt, dėmesio, ...... “

Singlo „Nepasiduok“ premjerą galite išgirsti čia:

VIDEO: Domas Česnulevičius ir Marijonas Mikutavičius - Nepasiduok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius