Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Šalčiūtę papiktino elgesys su pabėgėliais: „Ne iš gero gyvenimo žmonės emigruoja“

Socialinių tinklų žvaigždė Monika Šalčiūtė pažėrė kritikos šiomis dienomis Dieveniškėse protestuojantiems asmenims. „Influencerė“ siūlė susimąstyti ne tik apie tai, kaip užsienio šalyse lietuviai vis dar pageidaujami nepaisant kriminaliniame pasaulyje susitepusių tautiečių, bet ir kvietė prisiminti įsipareigojimus Europos Sąjungai.
Monika Šalčiūtė
Monika Šalčiūtė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Daugybės reakcijų sulaukusia nuomone M.Šalčiūtė pasidalijo feisbuke. Mergina negailėjo kritikos strėlių ne tik protestuojantiems tautiečiams, bet kartu ir lygino į Lietuvą atvykstančius migrantus su lietuviais, gyvenančiais užsienyje.

„Žiūriu žinias ir vėl eina reportažas apie „pabėgėlius“. Ir ne tiek kiek apie „pabėgėlius“, kiek apie asmenis, kurie protestuoja prieš juos. Stovi krūva žmonių ant kelio ir neleidžia policijai/tarnyboms pravažiuoti su būtinais daiktais skirtiems „pabėgėlių“(žmonių) stovyklėlėm.

Gana kurioziška situacija, nes praeitais metais stovėjo žmonės su plakatais „Free Belarus“, su noru padėti ir palaikyti. O kodėl šiems žmonėms tokia neapykanta?.. Žmonės tai tie patys.

Kartais atrodo, kad lietuviai net nežino, už ką protestuoja (rimtai, eina, kad eit.). Kai laukiniai klykauja, rėkauja, smurtauja. Naktį ir automobilį ten padegė (kuris turbūt iš mokesčius mokėtojų pinigų). Čia normaliai? Labai adekvatus elgesys. Ir dar šie asmenys save laiko geresniais už šiuos imigrantus?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Pamenu, dar prieš porą dienų irgi rodė per žinias, kaip kažkur protestuoja prieš „pabėgėlius“. Ir vienos moters paklausė, kodėl jie nenori emigrantų. Ji atsakė: „Bijau, kad mano vaikus nuskriaus ar išprievartaus“(tikrai atsakė kažką į tą pusę). Ar jūs juokaujate? Kas čia per IQ nukritimas?! Kas čia per argumentas? (Ryškiai šeimų maršo dalyvė). Jei aš ar jūs kažkur dabar emigruotume, irgi taptume vaikų skriaudėjais?!

TAIP PAT SKAITYKITE: Proteste Dieveniškėse pasirodžiusi E.Maštavičienė: „Ir aš buvau žmogus už tvoros“

Kalba čia, kad nelegalūs emigrantai ir panašiai, o tai, kai lietuviai migruoja į Didžiąją Britaniją ir pan., tai baisiai visi legalūs... O šiaip ten juk irgi ne visada mus nori priimti dėl lietuvių tautos „nekokios reputacijos“. Tikrai yra tekę girdėti, kaip lietuvio (ir ne vieno), kuris yra padorus ir diplomatiškas, nepriima į darbą/nuomotis gyvenamosios vietos dėl išankstinių nuostatų (bijo problemų/nenori nukentėti). Ir kaip jausmas? Malonus? Teisingas? Man tai skaudu buvo tai išgirsti... Kad yra žmonių, kurie apie mus taip galvoja...

Apie žmogų tikrai nereikia spręsti iš jo tautybės, rasės ir pan. Kiekvienas yra labai individualus (šito tikrai nereikia kartoti)!

Apskritai turime suvokti, kad esame Europos Sąjungoje, imam iš jų pinigus ir visokią pagalbą, tad turime ir įsipareigojimų. Ko čia nesuprasti? O šiaip ne iš gero gyvenimo žmonės emigruoja... Truputį gal supratimo?! Jeigu mums taip nutiktų ir tektų imigruoti, o niekas nenorėtų priimti ir elgtųsi kaip su šiukšlėm...

Išmokime dalytis, suprasti ir prijausti“, – sekėjams žinutę skyrė soc. tinklų žvaigždė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius