Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcija“ 2015: dizainerė Lina Elmentaitė ir jos kolekcija „Aplinkos atspindžiai“

Paskutinę kovo savaitę visus, besidominčius mada, pakvies festivalis „Mados infekcija“, šiemet vyksiantis jau 17-ąjį kartą. Didžiausias Lietuvoje mados renginys Šiuolaikinio meno centre Vilniuje šurmuliuos dvi dienas – kovo 27-28. Šiais metais žiūrovai ant podiumo išvys ne tik lietuvių mados kūrėjų, bet ir svečių iš Prancūzijos, Belgijos, Latvijos, Rusijos ir Vokietijos darbus. Portalas Žmonės.lt pradeda pažintį su visais dizaineriais, kurių kolekcijas visai netrukus turėsime progą išvysti gyvai.
Dizainerės Linos Elmentaitės kolekcija
Dizainerės Linos Elmentaitės kolekcija / Asmeninio albumo nuotr.

Viena iš konkurso „Injekcija“ laimėtojų Lina Elmentaitė yra baigusi Vilniaus dailės akademiją, kostiumo dizaino studijas. Šiuo metu ji turi galimybę susipažinti su tokių prekinių ženklų kaip  „Alexander Wang”, „MM6 Maison Martin Margiela”, „Opening Ceremony” ir kitų plėtojimu Lietuvoje. Lina yra dalyvavusi projekte kuriant internacionalinį kostiumą. Jos kūrinys vėliau puošė operos dainininkę Indrę Anankaitę-Kalašnikovienę projekte „Auksinis balsas”.

Kolekcija: „Aplinkos atspindžiai”

Mintis – eksperimentinė drabužių kolekcija analizuojanti žmogaus ir jį supančios aplinkos santykį. Globalaus, kosmopolitiško pasaulio gyventojas ne tik praranda ryšį su gamta, žmonėmis, bet ir pačiu savimi. Toks santykis matosi ir mados pasaulyje. Intensyvi kaita mados industrijoje verčia vartoti ir negalvoti ar tai, ką dėvime ir yra tai, ką norime dėvėti?

Šiame etape Lina Elmentaitė interpretuoja mados skulptūros sąvoką siekdama atskleisti šio laikmečio reflektavimą ir perteikti jį kaip monumentalią skulptūrą. Kolekcijoje jaunoji dizainerė monumentalumą išreiškia per formas, kurios kuriamos maketavimo būdu. Atsispindėjimo principą padeda perteikti kurtas veidrodinis audinys. Sukurti drabužiai ne tik reflektuoja aplinką, spalvas, objektus, bet ir įamžiną atsispindėjimo principą skulptūriškoje formoje.

Lina Elmentaite portretas
Dizainerė Lina Elmentaitė/Asmeninio archyvo nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius