Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcija“ 2015: Santos Aulmanes kolekcija „Unpacked“

Kovo 27-28 dienomis vyksiančio festivalio „Mados infekcija“ metu žiūrovai ant podiumo išvys ne tik lietuvių dizainerių, bet ir svečių iš užsienio darbus. Viena iš tokių viešnių – dizainerė Santa Aulmane. Ši jauna kūrėja tapo pirmąsyk Latvijoje vykusio konkurso „Injekcija“ laureate.
Santos Aulmanes kolekcija „Unpacked“
Santos Aulmanes kolekcija „Unpacked“

Prieš ketverius metus pabaigusi Rygos Technikos Universiteto achitektūros ir miestų planavimo studijas, Santa Aulmane suprato, jog nori studijuoti menus, kad, kaip pati sako, galėtų sukurti ką nors savo pačios rankomis. Tad šiuo metu Santa studijuoja Latvijos Meno akademijoje. 

Dizainerę nuolatos žavėjo mada. Jos teigimu, mada – tai asmenybės išraiška, žmogaus sielos atspindys. Santa semiasi įkvėpimo iš savo pačios patirties, tad jos kolekcijos – itin asmeniškos.

Apie kolekcija „Unpacked“

Kurdama kolekciją „Unpacked”, dizainerė nusikėlė į savo vaikystę. Ji atsimena: teta turėjo mažą siuvimo dėžutę, kurios viršutinėje dalyje, po stiklu, buvo įpakuota lėlė. Dizainerė visą laiką norėjo ją išpakuoti, tačiau negalėjo to padaryti – tai buvo draudžiama.

Kurdama kolekciją „Unpacked”, dizainerė nusikėlė į savo vaikystę.

Šie atsiminimai privertė Santą susimastyti apie šiuolaikinius žaislus, supakuotus didžiulėse spindinčiose dėžėse – su ryškiomis iliustracijomis ir užrašais. Merginos įsitikinimu, kartais vaikystėje ji dėžutės neišpakuodavo sąmoningai, norėdama pajusti, jog ši dar jai nepriklauso.

Dizainerė sako, jog kolekcija „Neišpakuota” yra tarsi užšalęs magiškas momentas, kai vaikas negali gauti žaislo iš dėžutės. Spindintys, švelnūs audiniai, ryškios iliustracijos ir užrašai, kolekcijoje komunikuoja apie žaislo ir jo dėžutės susiliejimą.

Santa Aulmane
Asmeninio albumo nuotr. / Dizainerė Santa Aulmane

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius