Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ pagauti

Penktadienį prasideda savaitgaliui Vilnių pasiglemšiantis festivalis „Mados infekcija“. Norėdami pažiūrėti, kaip atrodo kūrėjų virtuvė iš vidaus, apsilankėme pas bendrą kolekciją „Pliurpologija“ festivalyje pristatysiančius dizainerius Kristiną Kruopienytę bei Egidijų Sidarą.
K.Kruopienytė ir E.Sidaras šiuo metu baigia savo kolekciją „Pliurpologija“, kuri bus pristatyta „Mados infekcijoje“.
K.Kruopienytė ir E.Sidaras šiuo metu baigia savo kolekciją „Pliurpologija“, kuri bus pristatyta „Mados infekcijoje“. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ši mados infekcija K.Kruopienytei jau 7-oji, o abiems dizaineriams kartu – 4-oji. Anot dizainerių, vienos kolekcijos sukūrimas gali užtrukti skirtingai. „Gali kolekciją ir per mėnesį padaryti, jei šalia stovi cechas darbuotojų, kurie tik laukia, kad duotum jiems kirpti, siūti ir aiškintum kaip ką daryti“, – sakė E.Sidaras. Tačiau „Pliurpologijai“ ruoštasi jau nuo praėjusio rudens. „Nusipirkom audinius, viską planavome, nes turėjome ir kitų darbų – kūrėme mados namams „Cantas“, privatiems klientams“, - sakė K.Kruopienytė. Vis dėlto kolekcija iki pat paskutinės dienos dar ne visiškai užbaigta. „Trūksta dar kai kurių detalių, dar kai kas derinama“, – pasakojo K.Kruopienytė. „Joks dizaineris iki paskutinės minutės nežino, kas gausis“, – įsitikinęs E.Sidaras.

Ištikimi sau

Anot K.Kruopienytės, kurdami kolekciją „Mados infekcijai“ dizaineriai atsižvelgė į tai, kas vyksta visuomenėje. „Orientuojamės, kad drabužiuose kažkas virstų, plazdentų, kažko būtų daug, priraizgyta“, – sakė K.Kruopienytė. „Stengėmės išvengti šioje savo kolekcijoje juodos spalvos, ieškojome kažko naujo. Juk yra daugybė kitų tamsių atspalvių. Klaida manyti, kad apsirengsi juodai neprašausi pro šalį“, – pasakojo E.Sidaras.

Anot K.Kruopienytės, kurdami kolekciją „Mados infekcijai“ dizaineriai atsižvelgė į tai, kas vyksta visuomenėje.

Kurdami kolekciją festivaliui dizaineriai sako išlaikantys savo stilių. „Mus domina konstrukcija, kažkokie įdomesni, netradiciniai sprendimai. Mėgstame gerus natūralius audinius“, – sakė E.Sidaras. Vis dėlto, modeliavimas festivaliui ir privatiems klientams ar pardavimui, pasak dizainerių, smarkiai skiriasi. „Festivalyje tu gali įdėti daugiau savęs, tau nereikia spraustis į kliento pateikiamus rėmus“, – sakė K.Kruopienytė.

Dizainerių kūryba ir jų asmenininėmis idėjomis dvelkianti kolekcija vis dėlto po festivalio keliaus į mados namus „Cantas“, kur kai kurie rūbai bus demonstruojami kaip pavyzdžiai, kai kuriuos klientai galės įsigyti. Dizainerių tvirtinimu, papildomai pinigų už drabužius iš kolekcijos neužsiprašoma. „Kaina priklauso nuo kiekvieno modelio atskirai: nuo to, kiek į jį įdėta darbo, nuo jo sudėtingumo“, – sakė K.Kruopienytė. „Dažniausiai pas mus ateinantys žmonės užsisako vakarinius rūbus, nes kasdienius nusiperka šiaip“, – sakė E.Sidaras. Anot jo, kita klientų grupė – žmonės su nestandartinėmis figūromis, norintys asmeniškai sau prisitaikyti rūbus.

Kūrybai laiko nedaug

Dizainerių teigimu, žmonės neteisingai įsivaizduoja, kad dizaineriai tik sėdi ir kuria. „Kūrybai tenka vos viena diena. Šiaip kasdien tenka bendrauti su klientais, ieškoti įvairių medžiagų, specialių akcentų“, – sakė K.Kruopienytė. Abu kūrėjai tikino, kad kūrybai laiko lieka tikrai nedaug, mat tam reikia atsidėti, pasilikti vienumoje, o tam vis kas nors sutrikdo.

E.Sidaras ir K.Kruopienytė kartu kurdami kolekciją sako nesipykstantys. „Mes seniai vienas kitą pažįstame, žinome ko vienam iš kito tikėtis“, – sakė K.Kruopienytė. „Gal mes kitokiais metodais dirbame, tačiau mūsų braižas ir požiūris yra panašūs“, – tikino E.Sidaras. „Net kai ir viena kuriu kolekcijas, Egis man pataria, pasako kas blogai“, – sakė K.Kruopienytė. Kurdami bendrą kolekciją dizaineriai sako iš pradžių tik apgalvojantys ir aptariantys bendrą idėją, o paskui kuriantys kiekvienas savo drabužį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius