Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ užkulisiai: ko nematė žiūrovai?

Apie 150 modelių, kurie per tris dienas ant podiumo išėjo per 400 kartų. Virš 20 darbuotojų ir apie 100 asistentų, padėjusių dizaineriams ruošti kolekcijų pristatymus. Trys dienos kūrybinio streso ir jaudulio tam, kad „Mados infekcijos“ šventė įvyktų tokia, kokia buvo. Visa tai – festivalio užkulisiai, „virtuvė“, kurioje tris dienas nuo ryto iki vėlumos kunkuliavo gyvenimas.
Sandra Sraukaitė ir Renata Mikailionytė
Sandra Sraukaitė ir Renata Mikailionytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo „stiklo šukių ant veido“ iki nepastebimų minimalių veido makiažų. Tepami paskutiniai pudros sluoksniai, purškiamas plaukų lakas, ką tik publikai nusilenkęs dizaineris, užkulisiuose sutinkamas ovacijomis ir putojančio vyno purslais – tokius vaizdus festivalio žiūrovai pertraukų metu stebėjo ant didžiulių, salėje kabančių ekranų. Tačiau publika juose matė tik dalelę veiksmo, kuris vyko už podiumo užsklandos.

Festivalio dienomis jau nuo ankstyvo ryto Šiuolaikinio meno centrą prikeldavo repeticijų šurmulys.

„Kaip kasmet, repeticijos kiekvieną dieną prasidėjo apie 9 val. ryto ir repetuodavome iki pat renginio pradžios vakare. Garsas, šviesa, modelių pasirodymo choreografija – tik suderinus viską galima tikėtis kokybiško kolekcijos pristatymo ir tikros mados šventės. Tam užkulisių ir režisierių komanda dirbo po maždaug 12 valandų per dieną“, – sakė už festivalio užkulisių darbą atsakinga Renata Mikailionytė. Pasak jos, dizaineriai į repeticijas dažniausiai atsineša savo viziją apie pristatymo eigą, bet neretai daug kas tobulinama ir repeticijų metu.

Daug laiko užkulisiuose praleido ir vizažistai bei plaukų meistrai, modelius gražinti pradėdavę nuo pietų ir baigdavę sulig paskutinės kolekcijos išėjimu ant podiumo. Festivalio vizažistė Laura Kreivytė sako, kad šiemet darbas vyko sklandžiai.

„Net pirmą festivalio dieną buvo ramu. O ji, paprastai, būna įtempta, nes dar tik įsivažiuoji, susidirbi su komanda. Sunkiau buvo tik penktadienį, kai nemažai tų pačių modelių pristatė kelių dizainerių kolekcijas“, – įspūdžiais dalinasi Laura Kreivytė.

Stiklo šukės ant veido

Kiek labiau teko pavargti tik su dizainerio Jeroen van Tuyl kolekcijos makiažu. Olandas norėjo, kad kelių modelių veidai būtų dekoruoti tarsi stiklo šukėmis. Pasak Lauros Kreivytės, reikėjo sugalvoti, iš ko tą šukių imitaciją sukurti ir kaip ją priklijuoti, kad nenukristų modeliui bežingsniuojant podiumu.

„Dizaineris parodė mums šukių pavyzdžius, pagal kuriuos mes iškirpome panašias šukes iš plono plastiko. Modeliams ant veido jas prilipdėme su klijais, skirtais klijuoti dirbtinius ūsus. Nė vienas plastiko gabalėlis nenukrito“, – džiaugiasi Laura Kreivytė.

Iš viso festivalio dienomis ŠMC dirbo apie 300 žmonių. Renginių agentūros „Sick Service“ organizuojama „Mados infekcija“ šį kartą su žiūrovais atsisveikino ne metams, kaip įprastai, o trumpesniam laikui. Festivalis „Šiuolaikinio meno centre“ šiemet dar kartą vyks rudenį, lapkričio 11–12 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius