-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ užkulisių meistrų komanda: „Šiemet modelių makiažai ir šukuosenos buvo itin išraiškingos“

Į tris dienas vykusį, jau šešioliktąjį festivalį „Mados infekcija“ jo svečiai ir žiūrovai rinkosi vakarais, o užkulisių meistrų komanda dirbo nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro – kūrė kolekcijas demonstravusių modelių makiažą ir šukuosenas.
„Mados infekcijos“ užkulisiai
„Mados infekcijos“ užkulisiai / Almanto Mickaus nuotr.

„Šie metai palyginti su ankstesniais išsiskiria tuo, kad absoliuti dauguma modelių makiažų buvo itin charakteringi. Dizaineriai pageidavo, kad makiažais sukurtume griežtą ir stiprų kolekcijas demonstravusių modelių įvaizdį, išryškintume skruostikaulius“, – pasakoja „Mados infekcijos“ užkulisių meistrų komandos atstovė, vizažistė Tania Kaminskienė.

Charakteringi makiažai ir ne mažiau išraiškingos šukuosenos leido „Mados infekcijos“ lankytojams ant festivalio podiumo išvysti daug netikėtų kūrybinių eksperimentų: šaltų spalvų ir sidabro detalių, pravedimų, padūmavusių akių, tamsintų lūpų – ypač pristatant rudens-žiemos sezonui skirtus drabužius. Netrūko ir blizgančių detalių, kurios buvo naudojamos tiek antakiams, tiek akių vokams dekoruoti, taip pat – žiedų imitacijų, kuriomis buvo kuriamas rokiškas ir pankiškas įvaizdis. Ryškių spalvų detalėmis ant modelių veidų buvo kuriamas ir modernus, jaunatviškas gatvės stilius.

„Švelnūs, lengvi ir gaivūs makiažai sudažė mažąją dalį. Balintus veidus, ryškias arba švelnias, tačiau išraiškingas lūpas „Mados infekcijos“ žiūrovai galėjo pamatyti pristatant pavasario-vasaros kolekcijas“, – sako T.Kaminskienė.

Almanto Mickaus nuotr. /„Mados infekcijos“ užkulisiai
Almanto Mickaus nuotr. /„Mados infekcijos“ užkulisiai

„Šį pavasarį „Mados infekcijai“ kurtas šukuosenas suskirstyčiau į dvi grupes. Į pirmąją patenka visos punk stiliaus šukuosenos, kurioms naudojome blizgančius perukus, įvairių spalvų plaukus, taip pat – visi pynimai ir kasos. Kitą ryškią šukuosenų grupę sudarė vadinamojo chick stiliaus sušukavimai: gražūs, tiesūs palaidi plaukai arba dailiai susegti į elegantiškas arklio uodegas“, – pasakoja „Mados infekcijos“ užkulisių meistrų komandos atstovė, plaukų stilistė Rūta Šmolkaitė.

Almanto Mickaus nuotr. /„Mados infekcijos“ užkulisiai
Almanto Mickaus nuotr. /„Mados infekcijos“ užkulisiai

„Mados infekcija“ kovo 21-ą, 22-ą ir 23-ą dienomis tradiciškai vyko Šiuolaikinio meno centre Vilniuje. Per tris jau šešioliktojo festivalio dienas iš viso buvo parodyta 20 kolekcijų, o kartu su lietuviais savo kūrybą pristatė ir dizaineriai iš Rusijos, Vokietijos, Danijos bei Prancūzijos.

1999-aisiais startavusi „Mados infekcija“ per šešiolika metų tapo ryškiausiu kasmetiniu mados įvykiu Lietuvoje. Festivalį dešimtą kartą iš eilės organizavo renginių agentūra „Sick Service“ kartu su Šiuolaikiniu meno centru.

VIDEO: Mados infekcija 2014 / Backstage

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius