Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados namai „Christian Dior“ paskelbė, kad Johną Galliano pakeitė Rafas Simonsas

Po metus trukusių kalbų ir spėlionių prancūzų mados namai „Christian Dior“ (arba tiesiog „Dior“) pagaliau paskelbė, kas pakeis skandalingai antisemitiniais pareiškimais pagarsėjusį buvusį kūrybos vadovą Johną Galliano. Paaiškėjo, kad itin garbingos pareigos atiteko belgų dizaineriui Rafui Simonsui.
Belgų dizaineris Rafas Simonsas
Belgų dizaineris Rafas Simonsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Galliano iš „Dior“ meno direktoriaus pareigų buvo atleistas prieš metus, po to, kai viename Paryžiaus barų užsipuolė kitus lankytojus ir išplūdo juos antisemitiniais pasisakymais.

Naujasis „Dior“ meno direktorius, 44-erių R.Simonsas, anksčiau buvo „Jil Sander“ mados namų kūrybos vadovas. Naujųjų pareigų belgų dizaineris imsis nuo šio trečiadienio. „Kai pirmąsyk išgirdau apie laisvą vietą „Dior“, pamaniau, kad ji man patiktų“, – pirmadienį „New York Times“ sakė R.Simonsas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Galliano
Johnas Galliano

Kaip buvo teigiama mados pasaulio užkulisiuose, „Dior“ dėl darbo kompanijoje diskutavo su daugybe ryškiausių šių dienų dizainerių. Nors R.Simonso vardas žiniasklaidos puslapiuose nuskambėjo tik šį vasarį, paaiškėjo, kad „Dior“ derybas su juo pradėti galėjo dar rudenį.

R.Simonsas dirbdamas „Jil Sander“ garsėjo savo minimalistiniu dizainu, kuris yra visiška J.Galliano spalvingo ir akį rėžiančio braižo priešingybė. Beje, įdomu tai, kad iš „Dior“ atleistas buvęs kūrybos vadovas šiuo metu kuria savo paties vardo drabužius, o prekės ženklas „John Galliano“ priklauso koncernui „Louis Vuitton-Moet Hennessey“, kuris valdo ir jį atleidusius mados namus „Dior“.

Kol mados namai ieškojo pamainos J.Galliano, laikinai jo pareigas ėjo ilgametis dizainerio kolega Billas Gayttenas. Jis sukūrė dvi kolekcijas. Pirmoji jo aukštosios mados kolekcija 2011-aisiais susilaukė aštrios kritikos. Nors antroji buvo priimta palankiau, buvo aišku, kad „Dior“ reikia naujo stipraus kūrėjo, lyderio, kuriuo, tikima, taps R.Simonsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius