Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mamą į Maldyvus išsivežęs Makalius – apie poilsį rojuje, akistatą su rykliu ir šiltą judviejų ryšį

Įsivaizduokite situaciją: vieną vakarą mama jums prasitaria, kad jai žūtbūt reikia atostogų, kad ji norėtų iškeliauti nesvarbu kuria kryptimi, nors ir savaitgalio viešnagei į Berlyną ar Varšuvą, svarbu išvykti. Tuomet jūs nieko nelaukęs nusprendžiate padaryti staigmeną ir jai nieko nežinant nuperkate dvigubus bilietus į... saulėtus, rojų primenančius Maldyvus.
Rimvydas Širvinskas su mama Violeta
Rimvydas Širvinskas su mama Violeta Maldyvuose / Asmeninio albumo nuotr.

Būtent tokį siurprizą mamai Violetai gimtadienio proga sugalvojo kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius.

„Pastaruoju metu ėmiau labiau vertinti naujus patiriamus įspūdžius, branginti su artimais žmonėmis praleistas akimirkas. Todėl kai jau nusprendžiu įteikti dovaną šeimos nariams, tai būna ne daiktai, o įspūdžiai – įvairūs renginiai, kelionės ir naujos patirtys“, – 15min sakė Makalius.

Keliauti ne darbiniais reikalais jam tenka retai, dažniausiai kelionės daugiau ar mažiau vis tiek būna susijusios su darbu, net jei šiuos du dalykus pavyksta ir suderinti.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas

Tačiau šįkart jis nusprendė skirti daugiau laiko sau ir leidosi į tikras atostogas, kuriose galėjo pamiršti visus kasdienius rūpesčius.

Kone pusę pasaulio jau išmaišęs Makalius Maldyvuose viešėjo ketvirtą kartą, nors mamai Violetai viešnagė čia buvo pirma.

„Apie tai, kad mamai gimtadienio proga padarysiu staigmeną, mąsčiau nuo Kalėdų. Ėmiau kurti planą: pasiimsiu atostogas, suplanuosiu egzotinę, tolimą kelionę ir išvažiuosime kur nors, kur šilta, o mamai apie tai pasakysiu paskutinę minutę“, – pasakojo Makalius.

Ir nors planas pavyko, kaip pats sako, vis dėlto ne visai taip, kaip tikėjosi – likus mėnesiui iki gimtadienio ponia Violeta pati paskambino sūnui ir pasakė, kad planuoja per savo šventę kur nors išvažiuoti, nesvarbu kur.

„Ji kalbėjo, kad į kelionę ruošis su drauge ir manimi, minėjo, kad norėtų pamatyti kokį nors gražų Europos didmiestį. Tą akimirką turėjau jai liepti, kad atšauktų savo planus – nusprendžiau, kad aš ją vešiuosi į kelionę ir kol kas tikrai nesakysiu, kur“, – kalbėjo jis.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas su mama Violeta
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas su mama Violeta

Tačiau likus parai iki numatyto išvykimo Makaliui teko prisipažinti – mamą jis vežasi į šiltus kraštus. „Ji ėmė panikuoti, kad nežino, kokius drabužius krautis į lagaminą, klausė, ar reikia imti maudymosi kostiumėlį. Kai pasakiau, kad vyksime ten, kur šilta, pajutau, kad mama labai nudžiugo“, – prisiminė pašnekovas.

Staigmena atėmė žadą

Kadangi į Maldyvus jie skrido su persėdimu Stambule, Makalius dar Vilniaus oro uoste paprašė darbuotojų garsiai neminėti judviejų galinės stotelės – taip jis norėjo kuo ilgiau išlaikyti staigmeną.

„Viskas pavyko puikiai. Prieš pat skrydį į Maldyvų sostinę Malę įteikiau mamai įlaipinimo kortelę, į lėktuvą ji įlipo išsižiojusi iš nuostabos. Mūsų laukė 8 valandų naktinis skrydis ir kitos dienos popietę jau grožėjomės salų grožiu pro lėktuvo langą“, – linksmai pasakojo jis.

Maldyvus kelionių organizatorius vadina vienu gražiausių pasaulyje iki šiol matytų rojaus kampelių. Ketvirtą kartą čia apsilankęs Makalius anksčiau į Indijos vandenyne esantį salyną vykdavo darbo reikalais, jis lydėdavo lietuvių keliautojų grupes, padėdavo jiems keliauti po šalį.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas su mama Violeta
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas su mama Violeta

Jau tuomet sūnus negailėdavo mamai nuotraukų, įsiamžinęs fantastiško grožio paplūdimiuose jis siųsdavo linkėjimus į gimtąją šalį.

„Ji aikčiodavo ir žavėdavosi, todėl nusprendžiau, kad privalau jai visa tai parodyti gyvai. Mano mama mėgsta šiltus kraštus, gražius vaizdus, todėl buvau tikras, kad parinkęs šią atostogų kryptį neprašausiu“, – 15min kalbėjo Makalius.

Rojaus paplūdimiai ir akistata su rykliu

Šios judviejų atostogos nebuvo ilgos, jie teturėjo savaitę, todėl sūnus pasirūpino, kad viešnagė būtų išties įsimintina. Jie apsistojo Makaliaus bičiulio viešbutyje, iš kurio kateriu kasdien plaukdavo vis į kitą salą: tai į prabangų kurortą su nuostabiu maistu, tai į labiausiai žaliuojančią ar negyvenamą salą, kurioje žadą atimdavo įspūdingas koralinis rifas.

„Mamą labiausiai sužavėjo vaizdai lyg iš atviruko – pasvirusios palmės, smėlio paplūdimiai, taip pat – prie kranto plaukiojančios rajos ir rykliai. Mama čia antrą kartą gyvenime išbandė paviršinį nardymą ir man kiekvieną kartą tekdavo priverstinai tempti ją iš vandens, kadangi plaukiojant labai lengva stipriai nudegti, o ji vis nenorėdavo išlįsti, sakydavo – „čia taip gražu, tu tik pažiūrėk!“ – pasakojo Makalius.

Benardant teko patirti ir nuotykį – Makalius jau buvo panėręs po vandeniu, o Violeta tik ruošėsi nerti, ji stovėjo jūroje ir taisėsi nardymo kaukę, kai staiga po vandeniu sūnus pamatė, jog aplink mamą ėmė plaukioti žmogaus dydžio ryklys!

„Išnėriau ir surikau mamai – tu tik neišsigąsk ir nepradėk panikuoti, bet aplink tave plaukioja ryklys. Pats staiga ėmiau plaukti link mamos, ji jau buvo pradėjusi šiek tiek panikuoti. Priplaukęs išnėriau iš vandens, atsistojau, nusiėmiau nardymo akinius ir žiūriu – ogi tas ryklys yra mažiukas, vadinamasis „baby shark“, tiesiog po vandeniu man pasirodė lyg būtų milžiniškas! Buvo labai daug juoko. Veltui prigąsdinau mamą“, – įspūdžiais dalijosi kelionių organizatorius.

Asmeninio albumo nuotr./Violeta Stulpinienė
Asmeninio albumo nuotr./Violeta Stulpinienė

Po kelionės į Maldyvus Makalius sako pajutęs, kad moko mamą džiaugtis kiekviena gyvenimo diena ir mylėti gyvenimą. „Juk jis mums duotas tik vienas, todėl dienas turim nugyventi taip, kad būdami seni pasakytume sau: va čia tai gerai pavariau! Mano mama per pastaruosius porą mėnesių palaidojo abu savo tėvelius, mano močiutę ir senelį. Stengiuosi jai įkvėpti optimizmo ir nuvyti blogas mintis šalin. Ir manau, man sekasi!“ – kalbėjo jis.

Su mama palaiko artimą ryšį

Makalius – vienturtis sūnus, todėl, kaip pats juokiasi, – visuomet buvo ir yra po padidinamuoju mamos stiklu. „Ji vis prižiūri mane, rūpinasi, labai dažnai susiskambiname pasikalbėti. Kai keliauju, mama nerimauja, būna, sako, kad net naktimis nemiega. O šiaip vienas kitam esame patarėjai, kalbamės, kaip elgtis tam tikrose situacijose. Pavyzdžiui, man mama pataria, kaip elgtis susirgus, aš jai padedu susimokėti mokesčius, duodu patarimų plėtojant savo verslą“, – kalbėjo jis.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas su mama Violeta
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas su mama Violeta

Apskritai Makalius sako su mama palaikantis artimą santykį dar nuo tada, kai būdamas 19-kos išsikraustė iš mamos namų ir apsigyveno drauge su bendrakursiais. „Norėjau išmokti savarankiškai gyventi, pajusti ir studentišką gyvenimą. Nuo to laiko susitikę su mama veikiame kasdienius dalykus: kartu pavakarieniaujame, susitikę pabendraujame, važiuojame tvarkyti reikalų, apsipirkti“, – kalbėjo jis.

Šiltą santykį jiedu laikė nuo mažų dienų, Makalius nebuvo maištautojas net paauglystėje, save jis prisimena kaip taikų jaunuolį. Pasitikėjimas jų šeimoje – labai vertinamas, mama 16-metį Rimvydą net vieną išleido keliauti į Romą, vėliau – į Atėnus. „Iki šiol negaliu patikėti, kaip ji galėjo mane išleisti? Ji turėjo labai pasitikėti mano jėgomis ir žiniomis“, – kalbėjo jis.

Jaučiasi dėkingas už pasitikėjimą

Šiandien juos su mama labiausiai vienijančios temos – kelionės, skanus maistas bei komedijos žanro spektakliai. Makalius juokiasi, kad mamos kritikos strėlių visuomet sulaukia, jei ši viešoje erdvėje pamato kokią nors nuotrauką, kurioje sūnus rankose laiko kokteilį ar yra neva netvarkingai apsirengęs. Tuomet, kaip pats sako, „visuomet gauna velnių“.

„Buvo viena situacija, kai mūsų nuomonės išsiskyrė – mama labai pyko, kad gerai baigęs mokslus, nusprendžiau stoti į kolegiją, o ne universitetą. Mamai tai buvo nesuvokiama. O tuomet, 2009-aisiais, niekur nebuvo turizmo studijų, tik kolegijoje. Tariau mamai, kad siekiu savo svajonės, o kolegija jokiais būdais nėra kažkas „prasto“. Šiek tiek pasipykome, bet galiausiai supratusi, kad mano nuomonės nepakeis, ji atsileido“, – prisiminė pašnekovas.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas

Labiausiai esu dėkingas mamai už tai, kad paauglystėje jis nenuėjo klaidžiais keliais. „Gyvenome prastos reputacijos Vilniaus rajone. Būdavo labai keista, kad mama man leisdavo išeiti iš namų ir vėlai grįžti, savaitgalį leisdavo eiti į svečius pas bendraklasius net nakčiai, leisdavo dalyvauti vakarėliuose. Tik dabar supratau, kad toks auklėjimo būdas – labai geras. Draudžiant vaikams tai, ko jie nori, tai tik paskatina juos blogai elgtis, meluoti, pabėgti ir pyktis su tėvais. Kai vaikams nuolat viskas draudžiama ir nuolat kartojama, kad nerūkytų, negertų, jiems norisi daryti atvirkščiai – kaip tik pabandyti svaigalų, cigarečių. O man niekas nebuvo draudžiama, todėl net nenorėjau nieko bandyti“, – prisiminė pašnekovas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rimvydo Širvinsko-Makaliaus staigmena seneliui: papietauti nuskrido į Rygą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius