Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mamontovas stengsis padėti galvojantiems apie savižudybę

Iniciatyvos „Nebijok kalbėti“ autoriai muzikantas Andrius Mamontovas, emocinės paramos telefonas „Jaunimo linija“ ir viešoji įstaiga Jaunimo psichologinės paramos centras į savižudybių prevenciją kviečia įsitraukti visus Lietuvos žmones.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kiekvienas iš mūsų galime padėti žmonėms, galvojantiems apie savižudybę – svarbu nebijoti atvirai kalbėti šia tema“, – įsitikinę iniciatyvos „Nebijok kalbėti“ autoriai.

Iniciatyva vyks keliais etapais, kurių tikslas – suteikti informaciją, kaip galima padėti žmonėms, galvojantiems apie savižudybę. Bus išleista 40 tūkst. informacinių atvirukų, sukurtas vaizdo klipas ir interneto svetainė.

„Mažiausia, ką galime padaryti, tai suteikti informaciją, kaip padėti žmogui, galvojančiam apie savižudybę, – sako informacinių atvirukų dizainą sukūręs A.Mamontovas. – Norėjosi šią informaciją pateikti populiariai, trumpai ir aiškiai, kad ji būtų kiekvienam prieinama ir kiekvienas galėtų padėti tam, kam tos pagalbos tuo metu reikia.“

Jei ši iniciatyva leis išsaugoti bent vieną gyvybę, vadinasi, buvo verta tai daryti.Atvirukuose pateiktas rekomendacijas parengė Jaunimo psichologinės paramos centro psichologai. Informacinius atvirukus A.Mamontovas pažadėjo dalyti per savo koncertus, jų taip pat bus galima rasti „BadDog“ stenduose kavinėse, kino teatruose ir kitose pramogų bei poilsio vietose.

Žinomą muzikantą įsitraukti į šią iniciatyvą paskatino valdžioje esančių ir sprendimus priimančių žmonių bejėgiškumas sprendžiant savižudybių problemą, organizuojant psichologinės pagalbos galimybes, nesugebėjimas šiam tikslui panaudoti Europos teikiamos paramos.

„Kai žmonės, kuriems patikėta misija atstovauti tautos interesams, nieko negali padaryti, lieka iniciatyvos imtis patiems“, – kalba muzikantas. Prie šios iniciatyvos jis kviečia prisidėti ir kitus Lietuvos atlikėjus bei savanorius.

„Jaunimo linijos“ vadovas dr. Paulius Skruibis sako, esą simboliška tai, kad iniciatyva gimė ekonominio sunkmečio sąlygomis. „Dabar labai dažnai kartojame, kad viskam trūksta pinigų, ne išimtis ir psichologinė pagalba bei savižudybių prevencija. Tačiau ši iniciatyva yra puikus pavyzdys, kad daug ką galima nuveikti visiškai be pinigų. Užtenka laukti ko nors iš kitų – valdžios ar Europos Sąjungos, šalies problemas galime spręsti patys“, – įsitikinęs P.Skruibis.

Iniciatyvos naujienos, įvairūs straipsniai ir informacija savižudybių prevencijos tema bus skelbiami interneto svetainėje www.nebijokkalbeti.lt. Čia taip pat bus galima rasti rekomendacijų, kaip padėti žmonėms, galvojantiems apie savižudybę, nuorodų, kur kreiptis emocinės ir psichologinės paramos. Tikimasi, kad svetainės lankytojai taps aktyviais jos kūrėjais, palikdami savo komentarų.

Artimiausiu metu planuojama sukurti vaizdo klipų, drąsinančių atvirai kalbėti su žmonėmis, išgyvenančiais sunkų periodą ir galvojančiais apie savižudybę. Vaizdo klipus transliuos Lietuvos televizija ir „Lietuvos ryto“ televizija. Klipus ketinama įdėti į interneto svetainę www.nebijokkalbėti.lt ir kitas tokias galimybes suteikiančias svetaines.

„Jei ši iniciatyva leis išsaugoti bent vieną gyvybę, vadinasi, buvo verta tai daryti“, – nebūti abejingus ir nebijoti kalbėti ragina A.Mamontovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius