-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mamyčių klube“: ką turime žinoti eidami su vaikais į lauką

Šį šeštadienį 9.30 val. TV3 laida „Mamyčių klubas“ skirs ypatingą dėmesį pokalbiams apie tinkamą vaikučių aprangą ir apie pirmąją pagalbą vaikui sušalus.
Eglė Skrolytė-Liesienė
Eglė Skrolytė-Liesienė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Grynas oras – būtinas?

Kad ir koks būtų oras, mes, tėveliai, nelabai turime iš ko rinktis – norime mes to ar ne, o išsiruošti į lauką privalome pirmiausia dėl savo mažylių. Tad pasidomėsime, kokios oro sąlygos jiems yra tinkamos šaltuoju metų laiku.

Pasak specialistų, grynas oras yra būtina sąlyga sėkmingam mažylių augimui ir vystymuisi. Šią taisyklę turbūt žino kiekviena mamytė ir tėvelis.

Paprastai tėveliai pažiūri į termometrą už lango ir nusprendžia – tinkamas oras ar ne. Vis dėlto temperatūra nėra tas rodiklis, į kurį reikėtų sutelkti visą dėmesį.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį ruošiantis su mažyliu į lauką? Ar verta apvynioti storu šaliku vaikučiui veidą? Daug naudingų dalykų sužinosite šiame reportaže.

Kaip rengtis?.. Siaubas!

Nėra blogo oro – yra tik netinkama apranga. Visi žinome šią sparnuotą frazę. Bet kaip surasti tą tinkamą aprangą mūsų mažiesiems, ypač kai mūsų šalyje orai tokie permainingi?

Kiekvienos šeimos vienas iš kasdieninių ritualų – išėjimas su mažyliu į lauką. O čia jau viskas priklauso nuo amžiaus: patys mažiausieji ramiai pamiega, vyresnėliai skuba į parką pasidūkti, su bendraamžiais pašėlioti.

Tėveliams kiekvieną kartą didysis klausimas – kaip vaikutį aprengti? Kokiais kriterijais vadovaujantis reikia rinkti aprangą vaikučiui? Ar rinktis kombinezoną, ar striukę, ar reikia kepurės ir šaliko, ar vadinamojo „šalmo“? Laidoje patirtimi dalysis pačios mamos ir patarimus dalins profesionalai.

Šalta nosytė – signalas?

Jei nusprendėme, kad oras pasivaikščiojimui tinkamas, išsirinkome drabužėlius ir susiruošėme – belieka išsiaiškinti, ką svarbaus turime žinoti jau būdami lauke.

Galimybė mažyliui pažinti įvairų orą: vėją ir saulę, lietų ir sniegą – patenkina jo smalsumą. Kartu šie veiksniai vaiką grūdina. Tačiau savo brangiausiuosius grūdinti turime tinkamai aprengę ir atidžiai stebėdami – turime mokėti atpažinti požymius, kada mažylis jaučiasi ne per geriausiai. Kas išduoda, jei vaikui per karšta ar per šalta? Pakalbėsime apie pirmąją pagalbą taip nutikus…

„Mamyčių klubas“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius