Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Man-go“ lyderei Rimai Petrauskytei atlikta sudėtinga nosies pertvaros operacija

Įgimta nosies pertvaros deformacija ir dainuoti trukdantis lėtinis rinosinusitas – tokią diagnozę 2018-aisiais išgirdo grupės „Man-go“ narė Rima. Laimei, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje prieš dvi savaites atlikta septoplastika ir endoskopinė sinusų operacija buvo sėkminga ir nesutrukdys „Man-go“ tęsti jubiliejinių koncertų turą. Rima jau grįžo į repeticijų salę ir džiaugiasi galinti laisviau kvėpuoti.
 „Man-go“ narės Rima Petrauskytė ir Viktorija Perminaitė
„Man-go“ narės Rima Petrauskytė ir Viktorija Perminaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Operacijos prireikė po to, kai sudėtingas medikamentinis gydymas nedavė rezultato. „Clinicus Klaipėda“ gydytoja otorinolaringologė Ingrida Anužytė buvo priversta jį nutraukti, kai dainininkė laukėsi antrojo vaikelio.

„Atsimenu, kaip žemė ėmė slysti iš po kojų, kai prieš grupės dvidešimtmečio koncertą „Švyturio“ arenoje generalinės repeticijos metu supratau, kad nebegirdžiu dešine ausimi, – prisimena Rima. – Laimei, prieš pat koncertą situacija savaime susitvarkė ir svarbiam grupės pasirodymui mano sveikatos sutrikimai nesutrukdė.“

Gimus antrajai dukrytei Amėjai, Rima grįžo pas gydytoją I.Anužytę: medikė pasiūlė radikalų pasunkėjusio kvėpavimo ir atsinaujinančio rinosinusito sprendimo būdą – chirurginę operaciją.

Lauros Kazlauskienės nuotr./Grupė „Man-go“
Lauros Kazlauskienės nuotr./Grupė „Man-go“

Tai jau ne pirmas kartas grupės „Man-go“ istorijoje, kai atlikėjos Rimos sveikata privertė sunerimti gerbėjus. Prieš 16 metų – 2003 m. vasarį dainininkei buvo atlikta balso stygų operacija ir pašalintas nepiktybinis balso stygų auglys.

„Tada atsitvėrėme tylos siena, nes buvo neaišku, ar dėl mano sveikatos problemų neteks nutraukti koncertinės veiklos. Daugelis šnibždėjosi apie gręsiantį grupės „Man-go“ iširimą. Bet ir tada, ir dabar medikų pagalba padėjo man sugrįžti į sceną: kartu su merginomis atsakingai ruošiuosi paskutiniams jubiliejiniams pasirodymams“, – tikina Rima.

„Harizma“ nuotr./Rima Petrauskytė
„Harizma“ nuotr./Rima Petrauskytė

Atsisveikinimo su 20-mečio jubiliejine programa turas tęsis spalio 24 d. Radviliškyje, spalio 25 d. – Gargžduose, spalio 26 d. – Kretingoje, lapkričio 7 d. – Kėdainiuose, lapkričio 22 d. – Ukmergėje, lapkričio 23 d. – Kaune.

2020 m. pradžioje „Man-go“ surengs dar du pasirodymus, kai prie žaviosios trijulės prisijungs ir Viktorija: sausio 3 d. grupė koncertuos Panevėžyje, sausio 4 d. – gimtojoje Klaipėdoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Man-go“ narės G.Sruogiūtės ir krepšininko M.Stašio vestuvinis šokis pakerėjo svečius: žiūrėkite įrašą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius