Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Manekenė Karolin Wolter – dar viena mergina, prabilusi apie manekenių patiriamą siaubingą spaudimą būti lieknoms

Nors pastaruoju metu vis pasirodo kalbų, esą į grožio industriją priimami ir didesnių dydžių modeliai bei sveikiau atrodantys kūnai, pasiklausius pačių merginų istorijų atrodo, kad situacija keičiasi labai nežymiai.
Karolin Wolter
Karolin Wolter / Žurnalo „Vogue“ priedo viršelis

Naujajame žurnalo „I Love You“ tinklaraštyje žinoma jauna vokiečių manekenė Karolin Wolter (22) pasidalino kraupiomis darbo mados industrijoje detalėmis ir papasakojo, kaip ją spaudė tapti pavojingai liekna. Jauna mergina net stengėsi patekti į vadinamųjų didesnių dydžių (angl. plus size) modelių gretas, kad tik išvengtų pavojaus savo psichologinei ir fizinei sveikatai.

K.Wolter, kuri yra žengusi podiumu vilkėdama garsiausių mados kūrėjų drabužiais – nuo Marco Jacobso iki mados namų, tokių kaip „Yves Saint Laurent“. Prieš patekdama į mados pasaulį 181 cm ūgio vokietė svėrė 62 kg, tačiau pasirašiusi pirmą kontraktą kaip modelis 2008-aisiais, sulieknėjo iki 57 kg, tačiau jai buvo vis kartojama, kad reikia numesti daugiau svorio.

„Per savo pirmąją mados savaitę 2009-ųjų vasarį svėriau 53-55 kg, beveik dešimčia mažiau nei mano normalus kūno svoris. Pasirodžiau gerai, labai gerai, tačiau net tada mano agentai sakė: „Žinai, Karolin, kitą sezoną per pavasario/vasaros šou privalai būti dar lieknesnė“, – tinklaraštyje pasakojo mergina.

Manekenė tvirtino, kad nors buvo liekna kaip niekad, jos pasitikėjimas savimi buvo visiškai kritęs. „Tomis dienomis labai retai, praktiškai niekada nesijaučiau gerai, maniau, kad niekam netinku. Nenuostabu, kad dėl to pakriko ir mano nervai. Normalus alkio jausmas dingo – nežinojau ar noriu valgyti. Kasdien žiūrėjau į veidrodį ir jaučiau, kad nesu tokia, kokia turėčiau būti. Kasdiena ta našta buvo vis sunkesnė“, – tikino K.Wolter. Ji teigė buvusi priversta palikti mados industriją „kai nebegalėjo į save žiūrėti“.

Praleidusi kelis mėnesius Alpėse viena ir pagyvenusi Berlyne K.Wolter nutarė sugrįžti ant podiumo, bet šįsyk – tik būdama ištikima savo natūralioms formoms. Kurį laiką manekenė siūlėsi į reklamines kampanijas kaip didesnių apimčių modelis, tačiau vėliau grįžo į „normalių“ manekenių gretas, nes buvo per liekna „didesniems“ modeliams. „Didžiavausi tuo metu, kai buvau vadinama didesnių apimčių modeliu, manau, tai buvo laimingiausios mano dienos“, – rašė ji.

VIDEO: Karolin Wolter - Rising Star Fall/Winter 2009

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius