-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mano Kalėdos: Monika Račiūnaitė eglę puošė Aleksandro Pogrebnojaus daug metų rinktais žaislais

Žiemos šventės – didžiulis džiaugsmas kone kiekvienam, o jeigu šeimoje yra vaikų, ignoruoti ir nesidžiaugti šventiniais stebuklais tiesiog neįmanoma. Tam pritaria ir modelis Monika Račiūnaitė, prieš dvejus metus susilaukusi sūnaus Mykolo ir kartu su vyru, dizaineriu Aleksandru Pogrebnojumi į šventes pažvelgusi kitu kampu – kaip į jaukumo, ramybės ir šiltų akimirkų su šeima laiką.
Monika Račiūnaitė ir Aleksandras Pogrebnojus
Monika Račiūnaitė ir Aleksandras Pogrebnojus / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika Račiūnaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika Račiūnaitė

„Šventėms pirkome gyvą eglutę vazone – kažkaip vis norisi gyvos eglės namuose, galbūt pavasarį ją pasodinsime lauke. Puošėme žaisliukais, kuriuos Aleksandras rinko ilgus metus – beveik visi jie labai seni, turintys savo istoriją“, – Žmonės.lt pasakojo M.Račiūnaitė.

Moteris teigė, kad šiemet kartu su vyru nutarė Kūčias sutikti itin ramiai ir niekur per jas nevažiuoti. Šeima neabejoja, kad per Kalėdas toks planas neišdegtų, mat ši šventė visada būna kur kas aktyvesnė.

„Šias Kūčias nusprendėme sutikti trise, savo šeimoje. Anksčiau lankydavome gimines ir artimuosius, bet šįkart sugalvojome patys pasiruošti savo stalą ir Kūčias praleisti jaukiai namie. Na, o per Kalėdas jau ir patys sulaukiame svečių, ir pas kitus nueiname“, – teigė pašnekovė.

Daug keliavusi M.Račiūnaitė prisiminė, kad viešint Italijoje ją labai sužavėjo tai, kad šioje šalyje sekmadieniais susirenka šeimos, bendrauja, kartu gamina ir mėgaujasi vienas kito draugija. Mergina juokavo, kad bent jau per Kalėdas ir į Lietuvą ateina „toks sekmadienis.“

„Kai gyvenau Italijoje, man labai patiko sekmadieniai – tai jiems šventa diena, kuomet pietų susirenka visa šeima, artimieji. Tai sustiprina tarpusavio santykius, ryšį. Lietuvoje šeimos susirenka bent kartą per metus – būtent per Kalėdas“, – šyptelėjo Monika.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika Račiūnaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika Račiūnaitė

Kalėdos kitomis spalvomis

M.Račiūnaitė pasakojo, kad Kalėdos jai labai patinka, nepaisant to, kad pati jų karštinė kartais atrodo gal kiek ir absurdiška.

„Kalėdų karšinė man kartais primena savotišką psichozę – žmonės bėga, lekia, stumdosi, bet turbūt tai natūralu, juk kai toks didelis parduotuvių pasirinkimas, kai visur viskas siūloma, žmogus galiausiai tiesiog pasimeta, lekioja iš vienos vietos į kitą. Tos reklamos ir visur šmėžuojantys pasiūlymai padaro šiokią tokią švenčių disharmoniją. Džiaugiuosi, kad pati to nepatyriau: esu praktiška, viską apgalvoju ramiai, iš anksto“, – patikina ji.

Sūnui Mykolui dovana taip pat buvo nupirkta jau iš anksto, deja, Kalėdų taip ir nesulaukė... „Sūnui dovaną pirkome iš anksto, galvojome, kad sulauksime Kalėdų, bet... neištvėrę padovanojome. Teko pirkti antrą“, – juokėsi M.Račiūnaitė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monikos Račiūnaitės eglutė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monikos Račiūnaitės eglutė

Mergina teigė, kad kol kas, kol jos šeima dar labai jauna, savų tradicijų dar nespėjo užauginti, tačiau neabejoja, kad bėgant metams tikrai jų atsiras.. „Šeimos tradicijų dar neužgyvenome, todėl tiesiog laikomės kai kurių papročių, tarkime, per Kūčias nevalgome mėsos. Aleksandras gal ir norėtų mėsos ant Kūčių stalo, bet aš jį pastabdau – juk kartą metuose tikrai galima susilaikyti!“ – prapliumpa juokais Monika.

Ji neabejoja, kad sukūrus savo šeimą žeimos šventės įgauna visiškai kitokių spalvų: jas norisi švęsti, kurti jaukumą namuose, pradėi laukti jų gerokai iš anksto.

„Kalėdos sukūrus savo šeimą be jokios abejonės skiriasi nuo prieš tai buvusių: anksčiau daug keliaudavau, net ne visada grįždavau per šventes į Lietuvą. Dabar viskas kitaip – yra vyras, vaikas, namuose ir širdyje atsirado jaukumas, ramybė. Dabar labiau stengiamės, juk auga sūnus, o vaikams šventės labai įdomios – dėl jo ir eglutę puošėme, ir girliandas pakabinome. O jis tuo labai džiaugiasi, todėl laimingi ir mes“, – šyptelėjo M.Račiūnaitė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monikos Račiūnaitės eglutė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monikos Račiūnaitės eglutė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius