Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mano taupios vasaros atostogos

Atėjus karštajam metų sezonui, vis daugiau žmonių svajoja apie atostogas. Bet neseniai visame pasaulyje praūžusi finansų krizė dar daugelį iš mūsų atgraso nuo brangių kelionių ar daug kainuojančių laisvalaikio praleidimo būdų. Lietuvos garsenybės turi pasiūlymų – „Privatu! + TV gidas“ kalbinti pašnekovai išdavė, kaip galima minimaliomis išlaidomis susiorganizuoti puikias atostogas.
Liveta Kazlauskienė
Liveta Kazlauskienė / Scanpix nuotr.

Liveta Kazlauskienė (46) siūlo atostogas ekonomine klase

Dainininkė ir politikė L.Kazlauskienė įsitikinusi, kad žmonės pastaruoju metu per daug sureikšmino prabangą. Anot pašnekovės, mums visiems reikėtų dažniau atsigręžti į tai, ką gauname iš gamtos. „Manau, puikios atostogos gali būti pas močiutę ar senelį kaime. Porą savaičių praleisti Lietuvos gamtoje yra nuostabu. Ten galima ir pagrybauti, ir pauogauti. Yra daug veiklos, kuri nieko nekainuoja, tačiau leidžia atsikvėpti nuo beprotiško gyvenimo ritmo, – pasakoja Liveta. – Tiesa, aš pati močiutės ar dieduko kaime neturėjau, todėl aplinkiniams visada to pavydėjau. Gamtos ilgesį kompensuodavau leisdama laiką pas savo tetą ir dėdę netoli Sovetsko. Iki šiol puikiai atsimenu atostogas pas savo giminaičius. Ten pirmą kartą pabandžiau žvejoti ir nuo tada žūklė tapo didžiausia mano aistra.“

Kad ir kaip mylėtų tėviškės gamtą, Liveta norintiems keliauti pigiai siūlo išlikti budriems. Moteris sako, esą poilsio Lietuvos pajūryje kaina yra nepagrįstai didelė, todėl siūlo pigesnę alternatyvą svetur.

„Dabar, kai yra tiek daug pigių skrydžių kompanijų, galima nebrangiai nuskristi į kokį nori pasaulio kampelį. Apskritai siūlyčiau žmonėms atsisakyti įpročio pirkti atostogas su maitinimosi tipu „viskas įskaičiuota“. Juk važiuojate ne pavalgyti, o pasižvalgyti ir pailsėti. Todėl geras sprendimas gali būti jūsų atostogoms išsirinktame kurorte išsinuomoti nedidelį butuką su virtuvėle. Ten galėtumėte patys gamintis maistą ir sutaupyti pinigų“, – patarimus apie atostogas ekonomine klase dalija L.Kazlauskienė.

Natalija Zvonkė (28): „Leiskite laiką gamtoje“

Grupės YVA siela N.Zvonkė sako, kad nebūtina plačiai atverti piniginės norint susiorganizuoti smagias vasaros atostogas. Anot Natalijos, Lietuvoje apstu įvairių pramogų, todėl taupiems gyventojams nebūtina pirkti brangių kelionių į Turkiją ar Egiptą.

„Bene optimaliausias variantas taupioms atostogoms yra išvyka prie ežeriuko. Tai visai nebrangu, o geras laikas garantuotas. Tie, kurie patys augina vištas, triušius ar kitus gyvūnus, gali pasiruošti mėsytės prieš išvyką. Taip sutaupys maistui“, – sako Natalija ir priduria, jog prie ežero galima prisigalvoti pačių įvairiausių pramogų, kurios neleis nuobodžiauti.

Kitas Natalijos pasiūlymas – žygis baidarėmis. Pernai N.Zvonkė pati su YVOS šokių studijos nariais ir jų tėveliais plaukė baidarėmis ir įsitikino, jog tai ir nebrangus, ir gerų emocijų pliūpsnį suteikiantis laisvalaikio praleidimo būdas.

„Jei gerai prisimenu, išsinuomoti baidarę vienam žmogui tekainuoja 20 ar 30 litų. Manau, tai nedidelė pinigų suma. Poilsis ant vandens – puiki galimybė atsikvėpti nuo miesto šurmulio ir kartu pasportuoti. Dažniausiai baidarininkai stoja pailsėti krante, ruošia skanius pietus ant laužo. Jei norite atsipūsti, išmėginkite tokį laisvalaikio praleidimo būdą“, – rekomenduoja Natalija.

Zita Kelmickaitė (59): „Žmonės, pajudinkite užpakaliukus“

Muzikologė bei radijo ir televizijos laidų vedėja Z.Kelmickaitė nusprendė pabarti, kaip pati sako, užsisėdėjusią tautą. „Visi tik burba, kad trūksta veiklos, kad nėra ką veikti, o tereikia tik apsidairyti aplink. Žmonės, pajudinkite užpakaliukus – Lietuvoje yra ką pamatyti. Ir tai visai nedaug kainuoja. Tereikia į automobilį įsipilti degalų ir puikios atostogos garantuotos“, – sako Zita, kuri mūsų kraštą skersai išilgai yra išmaišiusi ne kartą.

Norintiems nebrangių atostogų, Z.Kelmickaitė siūlo susidaryti kelionės po Lietuvą planą, pasikviesti bičiulių ir keliauti. Taip esą ir smagiau, ir pigiau. „Yra labai daug lankytinų įdomių vietų. Nuvykite į Rusnę. Ten nakvynė kaimo turizmo sodyboje kainuoja vos 50 litų žmogui. Nemokamai gausite plaustą arba baidarę – galėsite pasiplaukioti po tą egzotišką kampelį“, – entuziastingai pasakoja pašnekovė.

„Taip pat prisiminkite, kad Lietuva – pilių ir dvarų kraštas. Turime daug nepaprasto grožio statinių, kuriuos būtina savo akimis pamatyti. Nuvažiuokite prie Panemunės pilių, apsilankykite Užutrakio dvare. Galų gale nuvykite į Trakus. Kad kelionė atsieitų dar pigiau, pasiimkite iš namų maisto ir gėrimų“, – pataria muzikologė.

Stanislovas Buškevičius (52): „Siūlau sportiškas atostogas“

Sveiku gyvenimo būdu garsėjantis Kauno politikas S.Buškevičius rekomenduoja atostogas leisti gamtoje. „Lietuva yra puiki šalis norint gerai pailsėti, pakvėpuoti grynu oru. Turime šimtus ežerų, gražuolę Baltijos jūrą. Rekomenduočiau vasaros atostogas leisti prie kokio nors vandens telkinio. Jei labai norite vykti svetur, toli nesidairykite. Latvija – mūsų kaimynystėje. Pakeisite aplinką, bet daug pinigų kelionei neišleisite“, – patarimus žarsto politikas.

Stanislovas atkreipia dėmesį, kad svarbu ne bet kaip atostogauti. „Siūlau laisvą laiką atostogų metu leisti sportuojant. Puikiai jausitės kasdien bėgiodami krosą, plaukiodami vandenyje. Po visko galite pamedituoti gamtoje, paklausyti muzikos, paskaityti knygą. Žodžiu, galimybių nebrangiai atostogauti yra daug“, – įsitikinęs S.Buškevičius.

Ką politikas mano apie laisvalaikį kaime dirbant ūkiškus darbus? „Manau, tai irgi savotiškos atostogos, ypač gamtos išsiilgusiems miesto žmonėms. Svarbiausia, kad tokia veikla teiktų malonumą“, – šypteli pašnekovas.

„Privatu! + TV gidas“ pasiūlymai atostogoms

• Kartu su šeimos nariais ar bičiuliais susiorganizuokite dviračių žygį. Jis, atsižvelgiant į keliautojų pajėgumą, gali trukti dieną ar kelias paras. Specialių dviratininkų trasų apstu visoje Lietuvoje.
• Išbandykite jėgas atrakcionuose, kurie įrengti medžiuose. Specialūs nuotykių parkai pastaruoju metu itin išpopuliarėjo visoje Lietuvoje. Tokius galite rasti Vilniuje, Druskininkuose, Kauno bei Jonavos rajone.
• Suorganizuokite iškylą gamtoje ir į ją pakvieskite artimiausius žmones. Jei gyvenate mieste, paieškokite tinkamos vietos parke, jei esate iš mažesnio miestelio, iškylą organizuokite gamtos prieglobstyje. Geras laikas garantuotas!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius