-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Manto Wizard senelis Juozas atšventė 99-ąjį gimtadienį

Manto Wizard šeimoje – šventė: iliuzionisto senelis Juozas trečiadienį atšventė 99-ąjį gimtadienį. Savo džiaugsmu dėl ilgaamžio senelio sukakties Mantas Wizard pasidalijo „Facebook“ tinkle. Čia iliuzionistas pasidalijo ir dviem senelio fotografijomis.
Manto Wizardo senelis Juozas jaunystėje ir dabar, Mantas Wizardas
Manto Wizardo senelis Juozas jaunystėje ir dabar, Mantas Wizardas / Asmeninio albumo ir Žmonės.lt nuotr.

Pirmoji – iš senelio jaunystės, o antroji – sulaukus senatvės. Greta nuotraukų koliažo iliuzionistas pasidžiaugė senelio ilgaamžiškumu. 

„Mūsų senelis šiandien švenčia 99-ąjį gimtadienį! Pirmoji nuotrauka daryta 1939 m Vilniuje, senelis su Lietuvos kario uniforma. Kita – visai neseniai. Pamenu jo pasakojimus apie liūdną, ūkanotą Vilniaus miestą, apie Kalvarijų gatvę, kareivines, būrio kelionę arkliais, gražiausius metus po kariuomenės, tremtį, praleistą dešimtmetį Sibiro miškuose, grįžimą į Lietuvą, sunkų darbą ir išmintingą tikėjimą, tvirtesnį nei uola. Jam pradėjus lankyti mokyklą, mokiniai rašyti mokėsi ant medinių lentelių, o va visai neseniai mokiau fotografuoti telefonu. Vieno žmogaus gyvenime telpa visas istorijos šimtmetis. Ir jis turi gerą humoro jausmą. O šįvakar jaukiai kūrena pečiuką. Sveikinam ir didžiuojamės!“ – džiaugėsi Mantas Wizard. 

Asmeninio albumo nuotr./Manto Wizard senelis
Asmeninio albumo nuotr./Manto Wizard senelis

Pasveikinti Manto senelio internete netruko iliuzionisto draugai ir gerbėjai.

Žmonės.lt Mantas pasakojo, kad gimtadienį senelis atšventė su giminaičiais Šilutėje, kur ir gyvena. O štai anūkas jį pasveikinti važiuos jau savaitgalį.

„Mūsų šeimoje senelis – labai brangus žmogus. Jį pasveikinti važiuosiu savaitgalį. Taip jau yra, kad po Naujų metų ir šiaip labai dažnai važiuoju į jo sodybą – tai mano mėgstamiausia vieta pasaulyje! Kiekvienas susitikimas su juo man – šventė. O skaičius 99 toks įspūdingas, kad man net nesitiki!“ – Žmonės.lt sakė iliuzionistas.

Man jis – garbingo žmogaus pavyzdys, tikras autoritetas.

Apie savo senelį jis atsiliepia tik gražiausiais žodžiais:„Mūsų senelis yra labai darbštus, guvus, sveikas, aiškaus proto. Tik vaikšto dabar sunkiau, bet būdamas 85-erių, turbūt, net už mane stipresnis buvo! Jis net stogus klojo! Jis ne tik darbštus, bet ir labai pareigingas. Jis kitos kartos žmogus, su didelėmis vertybėmis. Jam nebūdingas vartotojiškumas... Jei kas sugenda, jis tuojau sako, kad sutaisys. O ką mes? Išmestume ir naują pirktume...“

Mantui jo senelis – autoritetas. „Man jis – garbingo žmogaus pavyzdys, tikras autoritetas. Jis žmogus, kuris išsiskiria santūrumu, niekada per daug nešneka, tiesiog pareigingai dirba. Bet koks nepaprastas gali būti paprastas žmogus...“ – svarsto Mantas Wizard.

Iliuzionistui niekada nenusibosta klausyti senelio istorijų. Juk jų jis pasakoja pačių įvairiausių, ir visos tikros, net padeda susipažinti su šalies istorija...

„Jis gimė šaltą žiemą, užaugo kaimelyje. Buvo kariuomenėje, Tauragės pulke. Kada prasidėjo įvykiai su Lenkija, jojo į Vilnių. Jis daug pasakojo apie kareivines... Pasakojo, kaip susipažino su lenkaite, kaip saugojo tiltą, kaip dalindavo maisto davinius, koks Vilnius buvo liūdnas, pavargęs. Pasakojo, kaip grįžo iš kariuomenės, kaip būdamas paauglys tarnavo ponui, kaip susipažino su mano močiute, kaip jiedu kartu gyveno, kaip buvo tremty, kaip grįžo į Lietuvą... Jis didelis patriotas, bet savo vertybių neprimeta. Sau tyliai laikosi jam savaime suprantamų nuostatų – gerbti tėvynę, artimą, Dievą“, – pasakoja Mantas Wizard.

„Fotogenijų“ nuotr./Mantas Wizard
„Fotogenijų“ nuotr./Mantas Wizard

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius