Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Marijonas Mikutavičius ir Jurgita Jurkutė UNICEF misijos Malavyje dalyviams linki stiprybės

Jau rytoj, rugpjūčio 19 d., septintą kartą UNICEF Lietuva kartu su TV3 rengiamos gerumo misijos „Už kiekvieną vaiką“ dalyviai išvyksta į Malavį. Šiemet į misiją keliauja atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu, dainininkas Donatas Montvydas, kunigas Ričardas Doveika ir UNICEF Geros valios ambasadorė, aktorė Virginija Kochanskytė. Šeštadienį, 12.45 val. Vilniaus oro uoste laukiami visi, norintys išlydėti misijos dalyvius.  
Marijonas Mikutavičius ir Jurgita Jurkutė-Širvaitė
Marijonas Mikutavičius ir Jurgita Jurkutė-Širvaitė / UNICEF nuotr.

Šiais metais misijos dalyviai keliauja į Malavį. Vienoje skurdžiausių Afrikos valstybių nuolat trūksta maisto, maždaug pusei vaikų neprieinamas gydymas, skiepai, daugiau kaip milijonas jų yra našlaičiai. Savaitę truksiančios lietuvių misijos tikslas – surinkti kuo daugiau lėšų Malavio vaikų gyvybėms gelbėti.

Į pirmąją UNICEF misiją Kambodžoje 2011 m. keliavę dainininkas Marijonas Mikutavičius ir aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė vykstantiems į Malavį linki stiprybės ir tvirto nusiteikimo, nes skaudžių vaizdų – netruks.

Prisimindamas UNICEF misiją, M. Mikutavičius sako, kad dalyvių laukia skaudžios patirtys, varginančios kelionės, mažai miego. „Tokiai misijai reikia ypatingo nusiteikimo. Sunku perteikti emocijas ir prisiminimus – reikia nuvažiuoti ir pamatyti, kaip UNICEF misijos lankomose šalyse gyvena vaikai. Linkiu dalyviams būti emociškai stipriems,“ - kalba M. Mikutavičius.

Grįžęs iš Kambodžos M.Mikutavičius akcentavo pagalbos skurdžių šalių vaikams svarbą. „Finansinė parama iš tiesų labai aktuali. Kitaip vaikų mirtingumas niekada nesumažės, o vaizdai, atvykėliams draskantys širdį, ir toliau bus vietinių kasdienybė. Niekada nepamiršiu kraupaus reginio, kaip tymų išmargintomis rankomis mergaitė su medine valtele iriasi tikrinti tinklų“, – tuomet teigė dainininkas.

UNICEF nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė
UNICEF nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė

J.Jurkutė-Širvaitė misijos dalyviams linki prasmingo laiko. „Linkiu kiekvienam pabūti ne tik su Malavio vaikais, bet ir po dienos darbų rasti akimirkų pabūti su savim bei patirtais įspūdžiais. Įžvalgos, patyrimai, pojūčiai – tai asmeninis atradimas ir geriausios lauktuvės sau ir aplinkai, į kurią greitai grįšite“, - sako aktorė.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų. Geros valios žmonės kviečiami prisidėti ir kartu gelbėti vaikų visame pasaulyje likimus. Vos 10 centų per dieną (3 eurai per mėnesį) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą. Tereikia numeriu 1469 siųsti žinutę su tekstu „VAIKAMS“.

UNICEF nuotr./Marijonas Mikutavičius ir Jurgita Jurkutė-Širvaitė
UNICEF nuotr./Marijonas Mikutavičius ir Jurgita Jurkutė-Širvaitė

Į Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamą misiją dalyviai drauge su UNICEF Lietuva vykdomąja direktore Jovita Majauskaite-Staniulėne išvyksta šeštadienį, rugpjūčio 19-ąją, o dainininkė Jazzu prie dalyvių prisijungs rugpjūčio 23 d. Norintys išlydėti misijos dalyvius, kviečiami atvykti į Vilniaus oro uostą šeštadienį 12.45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius